Samsungin uusi SmartThings Station on älykodin keskus, painike ja langattoman latauksen alusta

SmartThings Station yhdistää yhteen laitteeseen monta asiaa.

Samsung on esitellyt uuden SmartThings Station -alustan, joka toimii samanaikaisesti älykodin keskuksena, pikapainikkeena ja langattoman latauksen alustana.

SmartThings on Samsungin älykotilaitteiston verkosto, joka mahdollistaa monenlaisten älylaitteiden, kuten valaisinten, alustojen ja kodinkoneiden saumattoman yhteiskäytön. CES 2023 -messuilla korealaisjätti on esitellyt uuden SmartThings Stationin, joka toimii kyseisen verkoston keskuksena.

Pienikokoisessa keskuksessa on toimintopainike esimerkiksi rutiineja varten.

Alustalla voi monipuolisesti hallinnoida älykodin laitteistoa ja luoda automatisoituja rutiineja vaikkapa vuorokaudenaikojen mukaan. Keskus toimii eräänlaisena keskuksena, jota kuitenkin hallinnoidaan SmartThingsin mobiilisovelluksella.

Station-alustassa on lisäksi erillinen painike, jota napauttamalla voi aktivoida jopa kolme erilaista rutiinia ilman älypuhelinta milloin tahansa. Toki rutiinit saa käyntiin myös ajastetusti tai etäyhteydellä SmartThings-sovelluksen avulla, Samsung kertoo.

Painiketta voi lisäksi käyttää SmartThings Find -verkoston osana ja täten paikantaa esimerkiksi älypuhelimen merkkiäänen perusteella.

SmartThings Stationin ominaisuuksia.
Myös SmartThings Find -palvelu kuuluu Stationin ominaisuuksiin.
SmartThings Station lataa langattomia laitteita 15 watin teholla.

Lisäksi SmartThings Station toimii langattomana latausalustana jopa 15 watin teholla. Keskus lataa yhtä laitetta kerrallaan ja ilmoittaa haluttaessa heti, kun lataus on valmis.

Samsung SmartThings Station julkaistaan helmikuussa Yhdysvalloissa ja Etelä-Koreassa. Suositushinta on 60 dollaria, ja saatavuudesta esimerkiksi Euroopassa ei toistaiseksi ole.

Samsung ja Google tiedottivat aiemmin SmartThingsin ja Google Home -verkoston yhteistoiminnan tiivistämisestä. Lisäksi Samsung on ollut mukana kehittämässä Matteria, yleistä älykodin yhteysstandardia.