CES 2021: Samsungin tuleva Galaxy Upcycling -ohjelma tekee vanhoista älypuhelimista vauvan itkuhälyttimiä tai kodin turvalaitteita

Samsungin ohjelma pyrkii hyödyntämään muuten käytöstä poistuneita laitteita.

Löytyykö kotoa vanha Galaxy-puhelin, jolle ei enää ole käyttöä? Samsung on tehnyt aloitteen vanhojen puhelinten uudelleen hyödyntämisestä ja esitellyt joukon eri käyttötarkoituksia vanhoille puhelimille. CES 2021 -messuilla esitelty Galaxy Upcycling -ohjelma antaa käyttäjille mahdollisuuden päivittää puhelimen ohjelmiston ja pidentää vanhojen laitteiden käyttöikää.

Samsung ei ole vielä tarjonnut Galaxy Upcycling -ohjelmasta yksityiskohtia, kuten mukaan otettavia laitteita tai ajankohtia, joilloin päivitykset tulevat kuluttajien saataville. Periaate ohjelmassa on kuitenkin selkeä. Käyttäjä voi halutessaan ladata puhelimeen päivityksen, joka muuttaa puhelimen ohjelmiston kotikäyttöön paremmin sopivaksi. Esityksen aikana Samsung tarjosi kolme esimerkkiä.

Ensimmäinen esimerkki koskee puhelimen käyttämistä itkuhälyttimenä. Puhelimen voi asettaa lastenhuoneeseen ja käyttäjällä lähetetään automaattisesti ilmoitus, jos lapsi alkaa itkemään. Toisena vaihtoehtona puhelinta voi hyödyntää valaistuksen säätämiseen ja esimerkiksi lemmikkejä ajatellen valaistuksen voi automaattisesti asettaa kääntymään päälle, kun huoneistossa tulee pimeää. Kolmantena vaihtoehtona Samsung esitteli myös mahdollisuuden hyödyntää vanhoja Galaxy-puhelimia kodin turvalaitteina.

Ympäristönäkökulmasta Galaxy Upcycling paitsi pidentää vanhojen puhelinten käyttöikää, myös vähentää kuluttajien tarvetta ostaa uusia laitteita. Vanhojen puhelinten käyttöiän pidentämisen lisäksi Samsung on ottanut myös joukon muita askelia kierrätyksen lisäämiseksi. Samsungin julkaiseman esittelyvideon Upcycling-ohjelmasta voi katsoa alta.