Samsungilta tulossa edullisempi, suositushinnaltaan 399 euron 5G-älypuhelin Galaxy A42 5G

Samsung on julkistanut ensimmäiset tiedot ja kuvat uudesta Galaxy A42 5G -älypuhelinmallista, josta on tulossa merkin toistaiseksi edullisin 5G-älypuhelinmalli.

Samsungin mukaan Galaxy A42 5G tulee myyntiin Suomessa marraskuussa, ja sen suositushinta on 399 euroa. Tähän asti Samsungin edullisin 5G-mobiiliverkkoyhteyttävä tukeva älypuhelin on ollut sen Galaxy A51 5G, jonka suositushinta Suomessa on 479 euroa, mutta jonka hinta on painunut jo myös alle 400 euron.

Poikkeuksellisella tavalla Samsung julkisti tänään vasta muutamia kuvia ja keskeisiä tietoja Galaxy A42 5G:stä ja on luvannut kertoa tarkemmat tiedot vasta myöhemmin. Todennäköisesti Samsung reagoi näin kilpailijoiden luomaan paineeseen kertomalla vähäsen tulevasta säästäen kuitenkin laajemman julkistuksen lähemmäs myyntiintuloa.

Galaxy A42 5G:ssä on 6,6 tuuman Super AMOLED -näyttö, nähtävästi näytön alle sijoitettu sormenjälkilukija sekä neljä takakameraa sijoitettuna neliömäiselle kamera-alueelle. Kameroiden yksityiskohdista ei kuitenkaan ole vielä virallista tietoa, mutta aiempien paljastusten mukaan pääkamera olisi tarkkuudeltaan 48 megapikseliä.

Aiempien vuotojen mukaan ainakin joillakin markkinoilla Galaxy A42 5G:n odotetaan olevan varustettu Qualcommin Snapdragon 690 -järjestelmäpiirillä. RAM-käyttömuistia pitäisi olla 4 gigatavua, sisäistä tallennusmuistia 128 gigatavua, ja akun kapasiteetin 5 000 milliampeerituntia.

Lisätietoja Samsung itse tulee kertomaan Galaxy A42 5G:stä “lähempänä lanseerausta myöhemmin tänä vuonna”.

Galaxy A42 5G:n takapintaan ilmettä tuo nelisävyinen väritys.

Galaxy A42 5G:n takapintaan ilmettä tuo nelisävyinen väritys.