Samsungilta edullinen Galaxy Chromebook Go -läppäri

Galaxy Chromebook Go täydentää Samsungin Chrome OS -läppärien valikoimaa.

Samsung on tuonut hiljaisesti julki edulliseen hintaluokkaan sijoittuvan Galaxy Chromebook Go -läppärin tiedot ja kuvat verkkosivuillaan ilman erillistä tiedotetta.

Galaxy Chromebook Go laajentaa Chrome OS -käyttöjärjestelmällä varustettujen kannettavien Samsung-tietokoneiden valikoimaa. Aiemmin alkuvuodesta Samsung esitteli esimerkiksi jo paremmin varustellun Galaxy Chromebook 2:n ja edullisempaa päätä tarjonnasta on edustanut aiemmin Samsung Chromebook 4 -malli.

Uusi Galaxy Chromebook Go on varustettu 14,0 tuuman TFT LCD -näytöllä, jonka tarkkuus on 1366×768 pikseliä. Suorittimena on Intel Celeron N4500 rinnallaan 4 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X) sekä 32, 64 tai 128 gigatavua tallennusmuistia (eMMC). Akun kapasiteetti on 42,3 wattituntia ja mukana toimitetaan 45 watin laturi.

Galaxy Chromebook Go tulee saataville myös 4G LTE -mobiiliverkkoyhteydellä varustettuna versiona. Muuten yhteyksistä tuettuna ovat Wi-Fi 6 802.11a/b/g/n/ac/ax ja Bluetooth 5.1. Liitäntöinä on kaksi USB-C-porttia, yksi USB-A-portti (USB 3.2) sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Myös lataus tapahtuu USB-C:n kautta. Lisäksi tarjolla on microSD-muistikorttipaikka.

Web-kameran tarkkuus on 720p HD -tasoa ja stereokaiutinten teho 2x 1,5 wattia.

Galaxy Chromebook Gon mitat ovat 327,1 x 225,6 x 15,9 millimetriä ja paino 1,45 kilogrammaa. Ainoa värivaihtoehto on hopea.

Kokonaisuutena Galaxy Chromebook Go tarjoaa perustason Chromebook-läppärille sopivat ominaisuudet ilman suuria puutteita mutta toisaalta myöskään kohokohtia. Chromebook 4:stä uutuus eroaa esimerkiksi suuremmalla näytöllä, joka on kuitenkin vain TFT LCD -tekniikkaa eikä QLED, kuten Galaxy Chromebook 2:ssa. Lisäksi tarjolla on myös valinnaisessa malliversiossa sisäänrakennettu mobiiliverkkoyhteys.

Galaxy Chromebook Gon saatavuudesta tai hinnasta Suomessa ei ole vielä tietoa.