Samsung uudisti täysin langattomat Gear IconX -kuulokkeensa

Samsung on esitellyt uudistetun version sen viime vuonna esitellystä Gear IconX -kuulokemallista. Gear IconX (2018) on Samsungin mukaan hieman kevyempi ja ergonomisempi sekä mukavammin ja varmemmin paikallaan pysyvä, kuin vanha malli.

Gear IconX (2018) on edelleen täysin langaton Bluetooth-kuulokemalli, eli kaksi kuuloketta eivät ole toisiinsa johdon kanssa yhteydessä. Akkukestoon on Samsungin mukaan tullut selvä parannus, sillä puheaikaa luvataan neljä tuntia ja musiikkitoistoa seitsemän tuntia yhdellä latauksella. Juuri huono akkukesto olikin yksi selvä heikkous ensimmäisen sukupolven Gear IconX -kuulokkeissa.

Kuulokkeet ladataan kuljetuskotelossa, ja kotelo sisältää 340 milliampeeritunnin akun, joka riittää täyttämään kuulokeparin akut kertaalleen reissun päällä ollessa.

Samsung Gear IconX (2018).
Samsung Gear IconX (2018).

Kahdeksan grammaa kappaleelta painavat kuulokkeet sisältävät neljän gigatavun tallennustilan musiikille ja muille äänitiedostoille, ja mukana on myös pulssiseuranta sekä kiihtyvyysanturi, joiden avulla kuulokkeet voivat seurata käyttäjän kuntoilua yhdessä Samsungin S Health -alustan kanssa.

Kuulokkeet käynnistyvät automaattisesti, kun ne otetaan ulos kotelosta, ja ohjaaminen hoituu toisen kuulokkeen kosketuspintaa hipaisemalla tai näpäyttämällä. Kuulokkeilla voi myös käyttää Galaxy-puhelimen Bixby-apuria niillä alueilla, joilla Bixby on puheohjauksella käytettävissä.

Uudistetut Gear IconX -kuulokkeet tulevat tarjolle mustina, harmaina ja vaaleanpunaisina. IconX-kuulokkeet tulevat myyntiin syksyn 2017 aikana. Hintaa Suomessa ei ole vielä tiedossa.