Samsung palaa Suomen läppärimarkkinoille – Galaxy Book Ion, Galaxy Book Flex ja Galaxy Book S myyntiin kesäkuussa

Samsung palaa vuosien tauon jälkeen nyt jälleen Pohjoismaiden, mukaan lukien Suomen, läppärimarkkinoille ja tuo yhteistyössä Gigantin kanssa myyntiin kolme kannettavaa Windows 10 -tietokonetta: Galaxy Book Ionin ja Galaxy Book Flexin sekä Galaxy Book S:n.

Galaxy Book Ion, Galaxy Book Flex ja Galaxy Book S ovat ennakkotilattavissa Gigantista tänään 12. kesäkuuta ja saataville ne tulevat 30. kesäkuuta alkaen. Gigantin lisäksi Samsung myy tietokoneita omassa verkkokaupassaan.

Uutuuksista Galaxy Book S:n suositushinta on 1 299 euroa ja Galaxy Book Flexin 2 049 euroa. Galaxy Book Ion tulee saataville kolmena eri malliversiona 1 599 euron (13,3″ / Core i5), 1 899 euron (13,3″ / Core i7) sekä 1 999 euron (15,6″) suositushinnoilla.

Samsung palaa nyt tietokonemarkkinoille poikkeuksellisella hetkellä, sillä PC-myynti kasvoi pitkästä aikaa jo viime vuonna ja nyt alkuvuoden korona-aikana tietokonemyynti on noussut merkittävästi ihmisten varustautuessa etätöihin ja -opiskeluun.

Samsungin uutuudet edustavat myös kokonaisuutena markkinoilla alaa vallannutta kevyiden ja kompaktien tietokoneiden ultra slim -kategoriaa, jonka osuus läppärimyynnistä on tuplaantunut viimeisten viiden vuoden aikana.

”Uuden Galaxy Book -malliston avulla tuomme suomalaisasiakkaiden saataville tehokkaita premium-luokan kannettavia tietokoneita, joissa on markkinoiden kehittyneintä akku- ja näyttötekniikkaa. Samsungin eri tuoteryhmien parhaat ominaisuudet yhdistyvät Galaxy Bookeissa käytettävyyteen, minkä lisäksi kannettavamme toimivat saumattomasti yhteen mobiiliekosysteemiemme uusimpien innovaatioiden kanssa”, kertoo Samsungin Pohjoismaiden kytkettyjen laitteiden myyntijohtaja Fredrik Pantzar.

Galaxy Book Ion ja Galaxy Book Flex

Galaxy Book Ion ja Galaxy Book Flex jakavat useita ominaisuuksia keskenään – samanaikaisesti muutamilla keskeisillä eroilla.

Kaksikosta Galaxy Book Flex on varustettu saranalla, joka mahdollistaa näytön 360 asteen kääntämisen ja laitteen käytön näin myös tablettimaisesti. Lisäksi ainoastaan Galaxy Book Flex tukee Samsungin S Pen -kynää, jolle on säilytyspaikka laitteessa. Kynäkäytössä tunnistetaan 4 096 eri painallusvoiman tasoa ja piirtämisen lisäksi Bluetoothilla varustettua S Pen -kynää voi käyttää myös kauko-ohjaimena esimerkiksi pidettäessä esitystä tai selattaessa kuvia.

Galaxy Book Flex tukee S-Pen-kynää ja sen näyttö kääntyy 360 astetta.
Galaxy Book Flex tukee S-Pen-kynää ja sen näyttö kääntyy 360 astetta.
Galaxy Book Flex läppäritilassa.
Galaxy Book Flex läppäritilassa.

Galaxy Book Ionin näyttö ei puolestaan tue kosketusta ollenkaan. Galaxy Book Ion tulee saataville kahdessa koossa, joko 13,3 tai 15,6 tuuman näytöllä, kun Galaxy Book Flexiä myydään Suomessa yhdessä 13,3 tuuman koossa. Näytön tarkkuus on kaikissa tapauksissa 1920×1080 pikselin Full HD ja kuvasuhde 16:9.

Sekä Galaxy Book Flexissä että Galaxy Book Ionissa on käytössä LCD-näyttöjä rikkaamman väritoiston QLED-teknologian näyttöpaneeli, Samsungin mukaan ensimmäistä kertaa kannettavissa tietokoneissa – joskin toki muiden valmistajien kvanttipistenäyttöjä on nähty läppäreissä jo aiemmin. Samsungin mukaan uutuuksien näyttöjen kirkkaus yltää 600 nitiin erillisessä, erikseen päälle kytkettävässä ulkokäyttötilassa. Perustilassakin kirkkaus on enimmillään 400 nitiä. Samsung korostaa myös väritoiston säilyvän täsmällisenä suurellakin kirkkaudella QLED-paneelin ansiosta.

Galaxy Book Flexissä näytön reunus on leveydeltään vain 3,9 millimetriä ja Galaxy Book Ionissakin vain 5,2 millimetriä.

Galaxy Book Ion.
Galaxy Book Ion.
Galaxy Book Ionin liitäntöjä.
Galaxy Book Ionin liitäntöjä.

Toinen mielenkiintoinen ominaisuus Galaxy Book Ionissa ja Flexissä on Samsungin langaton PowerShare-virranjako, joka mahdollistaa Qi-latausta tukevien laitteiden kuten älypuhelinten ja kuulokkeiden langattoman lataamisen asettamalla ne kosketuslevyn päälle.

Galaxy Book Flexissä on Intelin 10. sukupolven ja Ice Lake -arkkitehtuurin suoritin, kun Galaxy Book Ionissa suoritin on arkkitehtuuriltaan Comet Lake.

Yhteistä Galaxy Book Flexille ja Galaxy Book Ionille on taustavalaistu näppäimistö, tuki Wi-Fi 6 802.11ax -yhteydelle, 720p HD -kamera ja kaksi mikrofonia, AKG-stereokaiuttimet, sormenjälkilukija sekä 69,7 wattitunnin akku.

Galaxy Book Ionin 15,6 tuuman malli tarjoaa ekstrana laajennuspaikat RAM-käyttömuistin ja SSD-tallennusmuistin osalta.

Liitäntöinä Galaxy Book Flex tarjoaa kolme USB-C-porttia, joista kaksi Thunderbolt 3 -tuella, Galaxy Book Ion puolestaan yhden USB-C-tyypin Thunderbolt 3 -portin ja kaksi USB-A 3.0 -porttia ja HDMI-liitännän. Molemmissa on lisäksi 3,5 millimetrin ääniliitäntä ja microSD-muistikorttipaikka.

Galaxy Book Flexin akunkesto yltää 20 tuntiin ja Galaxy Book Ionin 22 tuntiin (13,3″) tai 21 tuntiin (15,6″).

13,3 tuuman Galaxy Book Ion painaa vain 0,97 kilogrammaa ja 15,6-tuumainenkin vain 1,19 kilogrammaa. Galaxy Book Flexin paino on 1,16 kilogrammaa.

Kuten edellä jo mainittu, Galaxy Book Ionin suositushinnat ovat 1 599 euroa (13,3″ / Core i5), 1 899 euroa (13,3″ / Core i7) sekä 1 999 euroa (15,6″), ja Galaxy Book Flexin suositushinta on 2 049 euroa.

Galaxy Book S

Samsung tuo nyt myyntiin myös uuden kevytrakenteisen Galaxy Book S:n varustettuna Intelin suorittimella. Galaxy Book S:n suositushinta on 1 299 euroa.

Itse asiassa Samsungin piti palata läppärimarkkinoille Suomessa Galaxy Book S:llä jo viime vuoden syksyllä mutta sittemmin jo ilmoitettu myyntiintulo päätettiinkin perua. Tuolloin myyntiin piti olla tulossa Galaxy Book S:n versio varustettuna Qualcommin Snapdragon 8cx -järjestelmäpiirillä. Nyt tämän ARM-pohjaisen suorittimen sijaan lopulta Suomessa myyntiin tuleva Galaxy Book S onkin varustettu Intelin uudella Hybrid Technology -teknologian Core-suorittimella (Lakefield), joka on suunnattu Intelin haastajaksi Galaxy Book S:n kaltaisiin kevyisiin läppäreihin ilman pyörivää tuuletinta. x86-arkkitehtuurin suorittimena käytössä on täysi Windows 10 -sovellustuki.

Tarkka suoritinmalli on Intel Core i5-L16G7 (10. sukupolvi, Lakefield).

Galaxy Book S on kevyt ja kompakti.
Galaxy Book S on kevyt ja kompakti.

Painoa Galaxy Book S:llä on vain 950 grammaa ja sen mitat ovat 305,2 x 203,2 x 6,2-11,8 millimetriä.

Galaxy Book S on varustettu 13 tuuman ja 1920×1080 pikselin Full HD -tarkkuuden TFT LCD -kosketusnäytöllä, ja myös Galaxy Book S:ssä on 600 nitin kirkkauteen yltävä erillinen ulkokäyttötila.

Muita ominaisuuksia ovat 8 gigatavun RAM-käyttömuisti, 512 gigatavun eUFS-tallennusmuisti sekä microSD-muistikorttipaikka, sormenjälkilukija, taustavalaistu näppäimistö, 1 megapikselin kamera sekä 42 wattitunnin akku. Stereoäänentoisto toimii neljällä AKG-kaiuttimella ja mukana on Dolby Atmos -tilaäänituki.

Galaxy Book S:ssä on myös Wi-Fi 6 802.11ax ja Bluetooth 5.0 -yhteydet. Liitäntöinä on kaksi USB-C-porttia sekä 3,5 millimetrin ääniliitäntä

Akunkestoksi luvataan jopa 17 tuntia.

Alta löytyy vielä kaikkien Samsungin nyt Suomessa myyntiin tulevien Galaxy Book -läppäreiden hinnat.