Samsung julkisti uudet älykellonsa: Galaxy Watch5 kahdessa koossa ja kestävämpi Galaxy Watch5 Pro suuremmalla akulla

Samsung on julkistanut muiden uutuuksiensa ohella myös uudet Galaxy Watch5 -sarjan älykellonsa.

Galaxy Watch5 tulee kahtena kokoversiona, 40 ja 44 millimetriä, minkä lisäksi Samsungin älykellovalikoima täydentyy Galaxy Watch5 Prolla, jonka runkokoko on 45 millimetriä.

Galaxy Watch5 ja Galaxy Watch5 Pro ovat ennakkotilattavissa Suomessa heti julkistuksensa jälkeen ja tulevat saataville perjantaista 26. elokuuta alkaen.

40 millimetrin Galaxy Watch5:n värivaihtoehdot ovat harmaa Graphite, pinkki kulta Pink Gold ja hopea Silver, kun taas 44 millimetrin Galaxy Watch5:n värivaihtoehdot ovat harmaa Graphite, sinertävä Sapphire ja hopea Silver. Galaxy Watch5 Pro tulee saataville väreissä musta Black Titanium ja harmaa Grey Titanium.

Suositushinnat Suomessa ovat:

  • Galaxy Watch5, 40 mm, Bluetooth: 299 €
  • Galaxy Watch5, 40 mm, LTE: 349 €
  • Galaxy Watch5, 44 mm, Bluetooth: 329 €
  • Galaxy Watch5, 44 mm, LTE: 379 €
  • Galaxy Watch5 Pro, 45 mm, Bluetooth: 479 €
  • Galaxy Watch5 Pro, 45 mm, LTE: 529 €

Ennakkotilaajille Samsung tarjoaa kaupan päälle mustat Galaxy Buds Live -kuulokkeet (arvo 169 €).

Samsungin mukaan sen verkkokaupassa tai Galaxy Watch5 Bespoke Studiossa kellon tyylin voi suunnitella jopa 1 032 erilaisen yhdistelmän joukosta.

Viime vuoden Galaxy Watch4 ja Galaxy Watch4 Classic aloittivat Samsungin älykelloissa uuden aikakauden, kun käyttöjärjestelmä vaihtui Samsungin omasta Tizenistä Googlen Wear OS:ään. Galaxy Watch5 -kelloissa tekniikassa ja ominaisuuksissa on nyt tapahtunut pienempiä uudistuksia.

“Olemme omistautuneet antamaan Galaxy Watch –käyttäjille jatkuvasti enemmän ominaisuuksia ja dataa, joita he tarvitsevat ymmärtääkseen yleistä terveyttään ja hyvinvointiaan paremmin, mutta myös saamaan arvokkaita vinkkejä hyvinvoinnin edelleen kehittämiseen. Samsungin innovatiivisen BioActive Sensorin avulla pystymme kertomaan käyttäjille tähän mennessä kokonaisvaltaisimman kuvan heidän terveyteensä liittyvistä seikoista”, kertoo Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja Mika Engblom

Galaxy Watch5 eri tyyleissä.
Galaxy Watch5 eri tyyleissä.

Galaxy Watch5 -kelloissakin näytön pintana on nyt safiirikristalli tavallisen lasin sijaan. Runko on alumiinia.

Jykevämpi Galaxy Watch5 Pro erottuu perusmalleista titaanirungolla sekä vielä astetta kovemmalla safiirikristallilla. Galaxy Watch 5 Prossa safiiripinnan kovuus on Mohsin asteikolla 9, kun se perusmalleissa on 8. Lisäksi Galaxy Watch5 Prossa näyttöä suojaa myös korotettu reunus.

Galaxy Watch5:n 40 mm -version mitat ovat 39,3 x 40,4 x 9,8 millimetriä ja paino 28,7 grammaa, kun 44 mm -version mitat ovat 43,3 x 44,4 x 9,8 millimetriä ja paino 33,5 grammaa. Galaxy Watch5 Pron mitat ovat 45,4 x 45,4 x 10,5 millimetriä ja paino 46,5 grammaa.

Galaxy Watch5 Pron kaksi tyylivaihtoehtoa.
Galaxy Watch5 Pron kaksi tyylivaihtoehtoa.

Vielä Galaxy Watch4 Classicissa erikoisuutena oli pyöritettävä reunus, jonka avulla pystyi myös selaamaan valikoita. Galaxy Watch5:ssä tai Galaxy Watch5 Prossa fyysisesti pyöritettävää reunusta ei enää ole, mutta reunus tukee kosketusselausta.

Galaxy Watch5:n 40 mm -versiossa on 1,2 tuuman ja 396×396 pikselin Super AMOLED -näyttö, kun Galaxy Watch5:n 44 mm -versio sekä Galaxy Watch5 Pro ovat varustettu 1,4 tuuman ja 450×450 pikselin Super AMOLED -näytöllä.

Akunkesto on ollut yksi painopistealue Samsungille sen uusissa älykelloissa.

Galaxy Watch5:n 40 mm -versiossa on 284 milliampeeritunnin ja 44 mm -versiossa 410 milliampeeritunnin akku. Akkukapasiteetti on kasvanut jopa 13 prosentilla. Galaxy Watch5 Pro on puolestaan varustettu 60 prosenttia edellistä sukupolvea suuremmalla peräti 590 milliampeeritunnin akulla, jonka myötä se tarjoaa pidemmän, 80 tuntiin eli jopa 3,5 päivään yltävän, akunkeston.

Kellojen lataus tapahtuu magneettisesti kiinnittyvällä latausalustalla aiempaa nopeammin jopa 10 watin teholla.

Teknisenä perustana kaikissa Galaxy Watch5 -sarjan älykelloissa on jo edellisestä sukupolvesta tuttu Samsungin Exynos W920 -järjestelmäpiiri, 1,5 gigatavua RAM-käyttömuistia sekä 16 gigatavua tallennusmuistia.

Galaxy Watch5 -älykelloja.
Galaxy Watch5 -älykelloja.

Galaxy Watch5 -kellot tarjoavat edelleen kattavat aktiviisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin seurantatoiminnot, joissa ei kuitenkaan ole tapahtunut kovinkaan merkittäviä muutoksia aiemmasta.

Kelloissa on edelleen Samsung BioActive Sensor -anturikokonaisuus sisältäen sykemittauksen, veren happipitoisuuden mittauksen, EKG-sydänsähkökäyrämittauksen sekä kehonkoostumuksen mittauksen biosähköisen impedanssianalyysin avulla. Tuettuna on yhä myös verenpaineen mittaus.

Samsungin mukaan suuremman pinta-alan ja tiiviimmän rannekosketuksen ansiosta Galaxy Watch5 seuraa terveyttä nyt entistä tarkemmin. Lämpötila-anturi käyttää infrapunatekniikkaa tarkempien lukemien saamiseksi, vaikka ympäristön lämpötila muuttuisi.

Lisäksi kellot ovat varustettu lämpömittarilla, kiihtyvyys- ja gyroskooppiantureilla, barometrilla, magnetometrilla (kompassi) sekä valoisuuden tunnistimella.

Galaxy Watch5 -kellot osaavat myös antaa käyttäjälle palautumistietoja esimerkiksi sykkeestä intensiivisen harjoittelun jälkeen ja käyttäjäkohtaisia vedentarvesuosituksia hikoilun perusteella.

Galaxy Watch5 Pro on tehty erityisesti ulkoilijoille.
Galaxy Watch5 Pro on tehty erityisesti ulkoilijoille.

Galaxy Watch5 Pro sisältää myös ensimmäistä kertaa Samsungin älykellossa tuen reittien GPX-tiedostomuodolle. Samsung Health -sovelluksen Route Workout -toiminto antaa käyttäjän tallentaa, jakaa ja ladata omia ja ystävien reittejä. Liikutaessa käännös käännökseltä -ohjaus ohjaa pysymään reitillä ja Galaxy Watch5 Pro:n Track back -toiminto ohjaa samaa reittiä takaisin.

Yhteyksistä tuettuna ovat Wi-Fi 802.11a/b/g/n (2,4 + 5 GHz), Bluetooth 5.2, NFC-lähiyhteys ja GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus. Lisäksi valinnaisesti löytyy 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys.

Vedenkestävyydeltään kellot ovat 5ATM- ja IP68-luokiteltu, minkä lisäksi kestävyys on testattu osin MIL-STD-810H-standardin mukaisesti.

Käyttöjärjestelmäversiona on Wear OS 3.5 osana Samsung One UI Watch 4.5 -ohjelmistoa, jonka uudistuksia Samsung esitteli jo aiemmin.