Samsung julkisti kestävärakenteisen Galaxy XCover 5 -älypuhelimen - myyntiin Suomessa ensi viikosta alkaen

Samsung on julkistanut uuden kestävärakenteisen keskihintaluokan Galaxy XCover 5 -älypuhelimensa.

Samsungin mukaan Suomessa Galaxy XCover 5 saapuu myyntiin viikosta 10 eli ensi viikosta alkaen valikoiduilla jälleenmyyjillä ja suositushinta on 289 euroa.

“XCover on suosittu ja kysytty laitesarja etenkin kuljetus-, myynti- ja tuotantoaloilla, mutta laitteet sopivat loistavasti myös aktiiviliikkujan vapaa-aikaan esimerkiksi laskettelurinteisiin, metsään tai veneeseen. XCover 5 on sarjan viimeisin lisäys ja valmis kohtaamaan kaikenlaisten vaativien käyttäjien päivittäiset haasteet. Laite on iskunkestävä, toimii haastavissakin oloissa, ja suojaa tehokkaasti yksityisiä tietoja. XCover 5 yltää ammattilaisten korkeisiin vaatimuksiin ja nostaa tuottavuutta sekä töissä että vapaa-ajalla”, kertoo Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja Mika Engblom.

Galaxy XCover 5:ssä on hieman edeltäjiään pienemmät, joskin yhä kookkaat näytönreunukset, ja muoto on aiempaa suoralinjaisempi.

Galaxy XCover 5 on muovi- ja kumirakenteensa osalta pöly- ja vesitiivis IP68-luokitellusti 1,5 metrin syvyyteen asti 30 minuutin ajan ja testattu myös joiltakin osin MIL-STD-810H-standardin mukaisesti. Tämä tarkoittaa muun muassa pudotuskestävyyttä.

Galaxy XCover 5 on varustettu 5,3 tuuman ja 1480×720 pikselin HD+-tarkkuuden TFT LCD -näytöllä. Näytön koko on kasvanut vain hieman edeltäjän 5,0 tuumasta. Näyttölasina on nyt Corningin Gorilla Glass 6. Näyttö toimii myös hansikkaat kädessä.

Sormenjälkilukijaa Galaxy XCover 5 ei sisällä, vaan biometrinen tunnistautuminen rajautuu vain etukamerapohjaiseen kasvojentunnistukseen.

Galaxy XCover 5:ssä on Samsungin Exynos 850 -järjestelmäpiiri, joka on aiemmin nähty muun muassa edullisessa Galaxy A21s -älypuhelinmallissa. Exynos 850 sisältää kahdeksan ARM Cortex-A55 -suoritinydintä (4+4) 2,0 gigahertsin kellotaajuudella, joten kyse on varsin perustason suorituskyvyn tarjoavasta piiristä. RAM-käyttömuistia on 4 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 64 gigatavua, jota voi laajentaa microSD-muistikortilla.

5G-verkkoja järjestelmäpiiri ja sen myötä ei myöskään Galaxy XCover 5 tue, vaan tuki rajoittuu mobiiliverkkoyhteyden osalta 4G LTE -verkkoihin. SIM-korttipaikkoja on yksi tai kaksi kappaletta mallista riippuen.

Takana Galaxy XCover 5 sisältää 16 megapikselin kameran f/1,8-aukolla ja etupuolella 5 megapikselin kameran f/2,2-aukolla.

Galaxy XCover 5 kyljeltä.
Galaxy XCover 5 kyljeltä.

Pienikokoisen näytön ohella myös akku on kapasiteetiltaan nykymittapuulla varsin pieni, 3 000 milliampeerituntia. Tuettuna on 15 watin pikalataus. Lisäksi lataus onnistuu myös POGO-pinniliitännän kautta. Akku on myös helposti käyttäjän vaihdettavissa, mikä sopii Galaxy XCover 5:n työkalumaiseen luonteeseen. Liitännän tyyppi on USB-C, ja lisäksi löytyy 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Lisäksi Galaxy XCover 5:ssä on esimerkiksi Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 -yhteydet, NFC-lähiyhteys, antureista kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, kompassi, läheisyyden ja valoisuuden tunnistimet, minkä lisäksi siinä on Samsung Knox -turva-alusta ja valmius käyttöön mobiilina maksupäätteenä. Käyttöjärjestelmäversiona on Android 11.

Kyljeltä puhelimesta löytyy yksi XCover Key -painike, jonka toiminto on valittavissa. Galaxy Xcover 5:n mitat ovat 147,1 x 71,6 x 9,2 millimetriä ja paino 172 grammaa.

Galaxy XCover 5 sopii myös esimerkiksi yrityskäyttöön, ja on valmis tukemaan muun muassa Microsoft Teamsin radiopuhelintoimintoa.

Xcover 5:n edeltäjän XCover 4s:n Samsung julkisti kesäkuussa 2019 ja sen edeltäjä XCover 4:n vuonna 2017. Lisäksi Samsungin valikoimiin kuuluu myös tammikuussa 2020 julkistettu tyyriimpi Galaxy XCover Pro hieman paremmilla ominaisuuksilla.

Päivitetty 5.3. kello 9.54: Lisätty Samsungin kertoma suositushintatieto.