Samsung julkisti 229 euron täyslangattomat Galaxy Buds2 Pro -nappikuulokkeet

Samsung on julkistanut muiden uutuuksiensa ohella uudet huippuluokan täyslangattomat Galaxy Buds2 Pro -nappikuulokkeensa.

Galaxy Buds2 Pro -kuulokkeiden suositushinta Suomessa on 229 euroa. Kuulokkeet ovat ennakkomyynnissä heti julkistuksensa jälkeen ja tulevat saataville perjantaista 26. elokuuta alkaen. Kuulokkeiden ennakkotilaajat saavat kaupan päälle mustan Wireless Charger Duo -latausalustan (arvo 89,90 €).

Värivaihtoehdot kuulokkeista ovat harmaa Graphite, valkoinen White ja violetti Bora Purple.

Samsungin mukaan Galaxy Buds2 Pro -kuulokkeet ovat ensimmäiset täyslangattomat kuulokkeet 24-bittisellä, tavallista korkealaatuisemmalla äänentoistolla. Samsungin Galaxy-laitteiden (vähintään One UI 4) kanssa toimiva Samsung Seamless Codec HiFi -äänikoodekki mahdollistaa musiikin viiveettömästi tällä korkealla äänenlaadulla. Lisäksi tuettuna ovat tavanomaiset äänenlaadultaan heikommat SBC- ja AAC-koodekit.

Kuulokkeissa on kaksitie-koaksiaalijärjestelmä, joka koostuu woofer-kaiuttimen lisäksi diskanttikaiuttimesta.

Luonnollisesti kuulokkeet ovat varustettu aktiivisella melunvaimennuksella. Kummassakin kuulokkeessa on kaksi ulkoista ja yksi sisäinen mikrofoni. Kuulokkeet voivat myös havaita käyttäjän puhuvan ja vaihtaa tällöin ympäristön äänet läpipäästävään tilaan ja vähentää toistettavan median äänenvoimakkuutta.

Tuettuna on myös 360 Audio uudella Direct Multi-Channel -toiminnolla vähintään One UI 4.1.1 -ohjelmistolla varustettujen Samsung-laitteiden kanssa. 360 Audio -tilaääni muuten toimii vähintään One UI 3.1:llä ja uudemmilla.

Kuulokkeissa on 61 milliampeeritunnin ja latauskotelossa 515 milliampeeritunnin akku. Kuunteluaika kuulokkeissa yltää 5 tuntiin aktiivinen melunvaimennus päällä tai 8 tuntiin ilman sitä. Yhdessä latauskotelon kanssa toiminta-ajat ovat vastaavasti 18 ja 29 tuntia.

Puheaika aktiivinen melunvaimennus päällä on 3,5 tuntia ja ilman sitä 4 tuntia, sekä vastaavasti latauskotelon kanssa yhteensä 14 ja 15 tuntia.

Galaxy Buds2 Pro -kuulokkeissa on tuki Bluetooth 5.3 -yhteydelle ja Auto Switch -toiminnolle, joka mahdollistaa äänen siirtymisen vaivattomasti esimerkiksi television katselusta saapuvaan puheluun. Kadonneiden kuulokkeiden paikantaminen ja etsiminen onnistuvat SmartThings Find -toiminnolla.

Kuulokkeet tukevat tavanomaisia kosketusohjaustoimintoja. Lisäksi niissä on kiihtyvyys- ja gyroskooppianturit, etäisyysanturi, Hall-anturi sekä Voice Pickup Unit, joka auttaa äänen poimimisessa selkeästi.

Kooltaan Galaxy Buds2 Pro -kuulokkeet ovat 15 prosenttia edeltäjiään pienemmät. Yksittäisen kuulokkeen paino on 5,5 grammaa ja mitat 19,9 x 21,6 x 18,7 millimetriä. Latauskotelo painaa 43,4 grammaa ja sen mitat ovat 50,1 x 50,2 x 27,7 millimetriä. Vedenkestävyydeltään kuulokkeet ovat IPX7-luokitellut, ja niiden on testattu kestävän upotus 1 metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi. Latauskotelo ei ole vedenkestävä.