Qualcomm julkisti Snapdragon-älypuhelimen - eri teknologioita esittelevä uutuus toteutettu yhteistyössä Asuksen kanssa

Qualcommin uutuuspuhelin esittelee sen eri ratkaisuja.

Qualcomm, joka tunnetaan erityisesti monien eri valmistajien älypuhelimissaan käyttämistä Snapdragon-järjestelmäpiireistä, on julkistanut yhteistyössä Asuksen kanssa toteutetun Smartphone for Snapdragon Insiders -älypuhelimen, joka ehti paljastua ennen julkistamistaan esimerkiksi Kiinan viranomaistietokannasta.

Uuden älypuhelimen tarkoitus on esitellä kaikkia eri Qualcommin ohjelmisto-ominaisuuksia, jotka rakentuvat Qualcommin laitteistoratkaisujen päälle.

Qualcommin mukaan sen Snapdragon Insider -käyttäjen yhteisö on kasvanut yli 1,6 miljoonaan. Nämä ovat käyttäjiä, jotka esimerkiksi seuraavat Qualcommin uutiskirjeitä ja sosiaalisen median julkaisuja tai osallistuvat keskusteluihin sen yhteisöpalstalla. Nyt näille “Snapdragon-faneille” on tarjolla myös oma älypuhelimensa.

Qualcommin mukaan Smartphone for Snapdragon Insiders -älypuhelin on tulossa saataville valituilla markkinoilla Asuksen myymänä elokuusta alkaen. Näitä markkinoita ovat Kiina, Yhdysvallat, Saksa, Iso-Britannia, Japani, Etelä-Korea ja Intia. Yhdysvalloissa puhelimen hinnaksi on ilmoitettu 1 499 dollaria yhdessä Master & Dynamicin täyslangattomien Snapdragon Sound -määrittelyn mukaisten täyslangattomien nappikuulokkeiden, suojan, 65 watin Qualcomm Quick Charge 5.0 -laturin ja kahden latauskaapelin (puhelimelle ja kuulokkeille) kanssa.

Luonnollisesti Qualcomm-erikoisälypuhelimessa on Qualcommin kärkitasoa edustava Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri – muttei kuitenkaan hiljattain jo julkistettua Snapdragon 888+:aa. Lisäksi sisuksista löytyy 16 gigatavua LPDDR5-tyypin RAM-käyttömuistia sekä 512 gigatavua sisäistä UFS 3.1 -tallennusmuistia.

5G-taajuustuki puhelimessa on poikkeuksellisen laaja käsittäen erittäin monipuolisesti sekä alle 6 gigahertsin että korkeat millimetriaaltotaajuuksien taajuudet. Yhteensä tuettuja 5G-taajuuksia on yli kolmekymmentä (n1, n2, n3, n5, n7, n8, n11, n12, n13, n14, n18, n20, n21, n25, n26, n28, n30, n38, n40, n41, n42, n43, n46, n48, n66, n71, n77, n78, n79, n257, n258, n260, n261).

Lisäksi tuettuna on Wi-Fi 6 ja myös 6 gigahertsin Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 sekä NFC-lähiyhteys.

4 000 milliampeeritunnin akku latautuu Qualcomm Quick Charge 5.0 -pikalatauksella tyhjästä 70 prosentin varaukseen 30 minuutissa ja täyteen asti 50 minuutissa.

Luonnollisesti Qualcomm-älypuhelimessa ovat Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin kautta Snapdragon Elite Gaming -pelitoiminnot.
Luonnollisesti Qualcomm-älypuhelimessa ovat Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin kautta Snapdragon Elite Gaming -pelitoiminnot.

Puhelimen taakse sijoitettu sormenjälkilukija on Qualcommin 2. sukupolven 3D Sonic Sensor, joka on käytössä myös esimerkiksi näytön alla Samsungin Galaxy S21 -puhelimissa. Qualcommin mukaan sormenjälkilukijaa ei ole sen puhelimessa sijoitettu näytön alle, koska se ei ole yhteensopiva puhelimessa käytetyn joustamattoman OLED-näyttöpaneelityypin kanssa.

Näytön koko puhelimessa on 6,78 tuumaa. HDR10+-laajasävyskaalaa tukeva AMOLED-näyttöpaneeli on Samsungin valmistama ja sen tarkkuus on 2448×1080 pikseliä ja virkistystaajuus yltää 144 hertsiin. Näytön kirkkaus yltää jopa 1 200 nitiin HDR-sisällöllä. Näytön pintana on Corningin viimeisin ja kestävin Gorilla Glass Victus -lasi. Näytön tiedot osoittavat myös, kuinka Asuksen valmistaman Qualcomm-älypuhelimen teknisenä perustana on Asuksen aiemmin vuonna 2021 esittelemä ROG Phone 5 -pelipuhelin. Näyttö ja esimerkiksi järjestelmäpiiri ovat puhelimissa samanlaisia, mutta eroja on designin ohella myös kameroissa, akussa ja sormenjälkilukijassa.

Takana Qualcomm-puhelinta koristaa hehkuva Snapdragon-logo. Lisäksi takaa löytyvät 64 megapikselin pääkamera Sony IMX686 -kennolla, optisella kuvanvakaimella ja f/1,8-aukolla, 12 megapikselin ultralaajakulmakamera Sony IMX363 -kennolla ja f/2,2-aukolla sekä 8 megapikselin 3x optisen zoomin telekamera optisella kuvanvakaimella. Kamerasovellus hyödyntää Qualcommin tarjoamia tekoälyominaisuuksia, kuten automaattista zoomausta ja tekoälyyn perustuvaa kohteen seurantaa. Etukamera on tarkkuudeltaan 24 megapikseliä.

Videokuvaus on tuettu pääkameralla jopa 8K 30 fps -tarkkuudella tai 4K 30 / 60 fps -tarkkuuksilla.

Muita ominaisuuksia ovat vielä stereokaiuttimet, GPS (L1+L5) / GLONASS (L1) / BDS (B1/B2a) / Galileo (E1+E5a) / QZSS (L1+L5) / NavIC (L5) -paikannus sekä tavanomaiset anturit (kiihtyvyysanturi, gyroskoppii, kompassi, läheisyyden ja valoisuuden tunnistimet, Hall-anturi).

Painoa Qualcomm-älypuhelimella on 210 grammaa ja mitat ovat 173,15 x 77,25 x 9,55 millimetriä.

Käyttöjärjestelmäversiona on Android 11. Tarkemmin ohjelmistosta tai päivitystuesta ei ole kerrottu muuta kuin, että tietoturvapäivityksiä pitäisi olla luvassa neljän vuoden ajan.

Qualcomm-älypuhelin myydään yhdessä Snapdragon Sound -määrittelyn mukaisten Master & Dynamicin valmistamien täyslangattomien nappikuulokkeiden kanssa.
Qualcomm-älypuhelin myydään yhdessä Snapdragon Sound -määrittelyn mukaisten Master & Dynamicin valmistamien täyslangattomien nappikuulokkeiden kanssa.