Qualcomm julkisti Snapdragon 7 Gen 3:n tuomaan lisää suorituskykyä keskihintaisiin älypuhelimiin

Qualcomm on julkistanut uuden keskihintaluokan älypuhelimiin suunnatun Snapdragon 7 Gen 3 -järjestelmäpiirin.

Qualcommin järjestelmäpiirien nimeämistapa on melkoinen sekasotku, ja suorituskyvyltään Snapdragon 7 Gen 3 sijoittuu maaliskuussa 2023 julkistetun Snapdragon 7+ Gen 2:n alapuolelle.

TSMC:n 4 nanometrin prosessilla valmistettava Snapdragon 7 Gen 3 sisältää yhden huipputehoytimen 2,63 gigahertsin kellotaajuudella, kolme tehoydintä 2,4 gigahertsin taajuudella sekä neljä vähävirtaista säästöydintä 1,8 gigahertsin kellotaajuudella. Lisäksi järjestelmäpiirin osana on Adreno-grafiikkasuoritin.

Qualcommin mukaan yhden ytimen huippusuorituskyvyssä Snapdragon 7 Gen 3 on peruslaskennassa jopa 15 prosenttia nopeampi kuin Snapdragon 7 Gen 1. Graafisessa suorituskyvyssä ero on parhaimmillaan selvästi suurempi, jopa 50 prosenttia (perustuen Aztec Ruins 1080p -testiin). Lisäksi Qualcommin mukaan Snapdragon 7 Gen 3 on 20 prosenttia energiatehokkaampi kuin Snapdragon 7 Gen 1.

Snapdragon 7 Gen 3:n tekoälylaskennan suorituskykyyn Qualcomm on panostanut, ja paremman Hexagon NPU -neuroverkkolaskentayksikön myötä suorituskyky on jopa 60 prosenttia parempi wattia kohden kuin Snapdragon 7 Gen 1:ssä ja mukana on INT4-tuki.

Snapdragon 7 Gen 3:n osana on Qualcommin Snapdragon X63 -5G-modeemi- ja RF-järjestelmä, joka mahdollistaa alle 6 gigahertsin 5G-verkoissa jopa 5 Gbit/s -latausnopeuden. Lisäksi tuettuna ovat Wi-Fi 6E ja Bluetooth 5.3, mukaan lukien Bluetooth LE Audio -ääniominaisuudet. Snapdragon 7 Gen 3 tukee myös Spatial Audio -tilaääntä pään seurannalla.

Näytön osalta Snapdragon 7 Gen 3 tukee 4K-tarkkuutta 60 hertsin virkistystaajuudella, QHD+-tarkkuutta 120 hertsin virkistystaajuudella ja Full HD+ -tarkkuutta jopa 168 hertsin virkistystaajuudella. Kameran osalta tuettuna on enimmillään 200 megapikselin tarkkuus, Android 14:ssä lisätty Ultra HDR -kuvamuoto ja 4K HDR -videokuvaus.

Ensimmäisiä Snapdagon 7 Gen 3 -puhelimia odotetaan julkistettavaksi jo myöhemmin marraskuun aikana. Huhujen mukaan Kiinassa 23. marraskuuta julkistettava Honor 100 sisältää Snapdragon 7 Gen 3:n. Honorin lisäksi ensimmäisenä Snapdragon 7 Gen 3:n on ottamassa käyttöön Vivo.

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3:n ominaisuuksia.
Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3:n ominaisuuksia.