Uusi erikoinen kannettava Porsche-tietokone ei irtoa halvalla

Design-toimisto Porsche Design on lyönyt kättä yhteen muun muassa Huawein kanssa Mate 9 -puhelimen ja Watch 2 -kellon erikoisversioiden merkeissä. Barcelonan MWC-messuilla tällä viikolla esitelty älykello ei kuitenkaan ole Porsche Designin ainoa syy messuilulle, vaan firma on nyt esitellyt uljaasti sen omaa brändiä kantavan Windows 10 Pro -pohjaisen 2-in-1-hybridiläppärin.

Porsche Design Book One muistuttaa spekseiltään hyvin paljon Microsoftin Surface Bookia. 13,3-tuumaisen näytön tarkkuuus on 3200×1800 pikseliä, suorittimena on seitsemännen sukupolven Intel Core i7 (i7-7500U), RAM-muistia on enimmillään 16 gigatavua ja PCIe-väyläistä SSD-massamuistia 512 gigatavua.

Tablettiosa Book Onessa sisältää yhden USB 3.1 -yhteensopivan Thunderbolt 3 -liitännän ja näppäimistöosa sisältää yhden USB-C-liitännän ja kaksi vanhan mallin USB 3.0 -liitäntää. Akkukestoksi ilmoitetaan 14 tuntia ja tablettiosa painaa 758 grammaa. Yhdessä näppäimistön kanssa laite painaa 1580 grammaa. Magneetilla kiinnittyvä ohjauskynä kuuluu myös pakettiin ja Windows Hello tunnistaa käyttäjän infrapunakameran avulla.

Tekniset ominaisuudet ovat varsin vakuuttavat ja muotoilu tietysti ensiluokkaista. Niinpä ei ole lainkaan yllättävää, ettei laite lähde markkinoilla kilpailemaan hinnallaan. Huhtikuussa yhteensä 17 maassa, myös Suomessa, julkaistavan Porsche Design Book Onen hinta Suomessa on 2895 euroa.