Polar julkisti uuden optisen sykesensorin Verity Sensen - voidaan pukea esimerkiksi käsivarteen tai ohimolle

Suomalainen Polar on julkistanut uuden optisen Polar Verity Sense -sykesensorin.

Polar Verity Sense on vaihtoehto sykkeen mittaamiselle ranteesta, erityisesti lajeissa, joissa rinnan ympärille laitettava sykevyö tai rannesykkeenmittaus rajoittaa liikkumista. Näitä voivat olla esimerkiksi uinti, kamppailulajit, nyrkkeily tai tanssi.

Polar Verity Sense on ennakkotilattavissa 10. helmikuuta alkaen Polarin verkkokaupasta 89,90 euron suositushintaan. Tilausten toimitukset aloitetaan 17. helmikuuta.

Verity Sense -sensori voidaan pukea käsivarteen tai ohimolle. Sensoria ei tarvitse kastella ennen treenin aloittamista eikä sen pukeminen vaadi paidan nostamista. Käytettäessä Polar Verity Senseä allasuinnissa uimalasien hihnakiinnikkeessä ohimollasi, sensori tallentaa automaattisesti sykkeen, uintikierrokset, matkan ja vauhdin. Vedenkestävä Verity Sense on 5ATM-luokitellusti jopa 50 metrin syvyyteen asti.

Lisäksi Polar Verity Sense tarjoaa myös entistä pidemmän akunkeston, pidemmän Bluetooth-kantaman sekä suuremman muistin kuin aiempi optinen sykesensori. Akunkesto täydellä latauksella yltää 20 tuntiin, monisuuntainen Bluetooth-kantama jopa 150 metriin ja muistia itse sensorin yhteydessä on 16 megatavua, eli 600 tunnille harjoitusdataa.

”Meidän uniikki pohjoinen sijaintimme lähellä napapiiriä on opettanut sen, kuinka tärkeää on pystyä mukautumaan vaihteleviin olosuhteisiin ja ympäristöihin. Rinnan ympärille kiinnitettävä sykevyö ja rannesykkeenmittaus toimivat erinomaisesti useissa lajeissa, mutta ei välttämättä kaikissa – Polar Verity Sense on vastauksemme tähän. Etsimme jatkuvasti uusia tapoja, joilla auttaa urheilijoita ymmärtämään kehoaan entistä paremmin ja olemme ylpeitä saadessamme tuoda näin monipuolisen ja kompaktin tuotteen suurelle yleisölle”, kommentoi Polarin toimitusjohtaja Tomi Saario.

Polar Verity Sense on myös yhdistettävissä muihin laitteisiin kahden samanaikaisen Bluetooth-yhteyden sekä ANT+-yhteyden ansiosta. Tämä mahdollistaa reaaliaikaisen sykeseurannan. Treeni voidaan myös tallentaa sensorin sisäiseen muistiin ja siirtää jälkikäteen sovellukseen tarkasteltavaksi.

Lisäksi Polar Verity Sense tarjoaa sovelluskehittäjille laajan API- ja SDK-tuen, jonka avulla on mahdollista hyödyntää sensorin keräämää dataa uusissa sovelluksissa. Polar Verity Sensessä on optinen sykesensori, kiihtyvyysanturi, magnetometri sekä gyroskooppi, jotka mahdollistavat mitä erilaisimpien sykkeeseen tai liikkeeseen perustuvien sovellusten kehittämisen.