Polar julkisti Grit X2 Pro -urheilukellon: suurempi ja kirkkaampi AMOLED-näyttö sekä kattavat harjoitustoiminnot

Polarin uusi kello on suunniteltu vaativaan ulkoilmaurheiluun.

Suomalainen Polar Electro on julkistanut uuden Grit X2 Pron, jota se kuvailee toistaiseksi kehittyneimmäksi ja korkeimman tason premium outdoor -urheilukellokseen.

Polar Grit X2 Pro on seuraaja huhtikuussa 2020 julkistetulle Grit X:lle sekä lokakuussa 2021 julkistetulle Grit X Prolle.

Polar Grit X2 Pro on ennakkomyynnissä heti julkistuksensa jälkeen ja tulee saataville 3. huhtikuuta alkaen. Grit X2 Prosta esiteltiin ruostumattomasta teräksestä valmistetun perusversion kahden värivaihtoehdon lisäksi kevyempi Titan-versio, jossa on käytetty ilmailuluokan titaania rungossa. Titan-version mukana toimitetaan mustan silikonirannekkeen ohella ruskea nahkaranneke, jossa on antibakteerinen korkista valmistettu sisäpinta.

Lisäksi tarjolla on yhteispaketti Polar H10 -sykevyön kanssa.

Hinnat ovat:

  • Polar Grit X2 Pro, Night Black: 749,90 €
  • Polar Grit X2 Pro, Stone Gray: 749,90 €
  • Polar Grit X2 Pro Titan: 869,90 €
  • Polar Grit X2 Pro + Polar H10: 799,90 €
Polar Grit X2 Pron eri versiot.
Polar Grit X2 Pron eri versiot.

Polar Grit X2 Prossa on 15 prosenttia edeltävää Grit X Prota suurempi ja kirkkaampi pyöreä 1,39 tuuman AMOLED-näyttö 326 pikselin tarkkuudella tuumaa kohti sekä 1 050 nitiin yltävällä kirkkaudella. Näyttöä suojaa kestävä safiirikristallipinta.

Polar Grit X2 Pron mitat ovat 48,6 x 48,6 x 14,4 millimetriä. Paino vaihtelee versioittain: Grit X2 Pro painaa 79 grammaa (ilman ranneketta 57 grammaa) ja Grit X2 Pro Titan 64 grammaa (ilman ranneketta 48 grammaa.

Polarin mukaan Grit X2 Pron suoritin on 129 prosenttia, eli yli tuplasti, nopeampi kuin edeltäjässä. Käytössä on nyt sama suoritin kuin lokakuussa 2023 julkistetussa Polar Vantage V3:ssa. Tallennusmuistia Polar Grit X2 Pro tarjoaa 32 gigatavua.

Verrattuna Polar Vantage V3:een Polar Grit X2 Pro tarjoaa jykevämmän rakenteen MIL-STD-810H-standardin mukaisella kestävyydellä. Lisäksi vedenkestävyys on WR100-luokiteltu kestämään jopa 100 metrin syvyyden vedenpaine, ja Grit X2 Prota voi käyttää Polarin mukaan laajasti eri olosuhteissa aina -20 celsiusasteesta +50 celsiusasteeseen.

Polar Grit X2 Pro Titan.
Polar Grit X2 Pro Titan.
Polar Grit X2 Pron ominaisuuksia.
Polar Grit X2 Pron ominaisuuksia.

Keskiössä Polar Grit X2 Prossa on entuudestaan tuttu Polar Elixir -mittauskokonaisuus, joka sisältää sykkeen ja veren happipitoisuuden mittauksen ohella ohella EKG-sydänsähkökäyrämittauksen sekä yöllisen ihon lämpötilan mittauksen. Erilaisia harjoitustiloja on tuettuna yli 150 kappaletta.

Uutuutena Polar Grit X2 Prossa esitellään vertikaalisen nopeuden mittaus sekä VAM-mittaus.

Vertikaalinen nopeus esittää reaaliajassa mittauksen vertikaalisesta eli pystysuuntaisesta nopeudesta nousujen ja laskujen aikana ja auttaa laskemaan ylä- tai alamäkinopeuden metreissä minuuttia kohden. Vaihtelevassa maastossa vertikaalinen nopeus auttaa arvioimaan vauhtia ja sen sopivuutta.

VAM (velocità ascensionale media) eli keskimääräinen nousunopeus mittaa nousua metreissä tunnissa, mikä voi olla hyödyllinen tieto vertailtaessa vauhtia eri mäissä ja treenin osissa.

Uusia mittaustietoja hyödynnetään esittämään myös tieto kolmiulotteisesta nopeudesta.

GPS-satelliittipaikannus Grit X2 Prossa toimii kahdella taajuudella, mikä mahdollistaa yhtä taajuutta nopeamman ja tarkemman paikannuksen. Lisäksi toimivuutta parantaa myös signaalia vahvistava uusi antenniratkaisu kellon kehällä.

Polar Grit X2 Prossa käytettävissä ovat offline-kartat.
Polar Grit X2 Prossa käytettävissä ovat offline-kartat.

Käytettävissä ovat offline-kartat, kompassi sekä käännös käännökseltä -ohjeistus Komootilta. Kello tukee myös reitin suunnittelua tai merkkaamista Breadcrumbs-toiminnolla niin, että samaa reittiä on helppo juosta takaisinpäin tai uudelleen.

20. maaliskuuta alkaen uusi Grit X2 Pro ja muut Polar-tuotteet (Vantage V3, Grit X Pro, Pacer Pro, Grit X, Vantage V2, Vantage V, V650 ja V800) saavat tuen myös mahdollisuuden synkronoida reitit Stravasta kelloon. Entuudestaan Polar on tukenut jo Stravan Live-segmenttejä.

Lisäksi Grit X2 Pro sisältää tutut Polarin unen ja palautumisen seurannan toiminnot.

Uudet Polar Grit X2 Prossa esitellyt ominaisuudet (Breadcrumbs, vertikaalinen nopeus, VAM ja 3D-nopeus) ovat tulossa päivityksenä myös Polar Vantage V3:lle 3. huhtikuuta.

Akunkesto Polar Grit X2 Prossa yltää jopa 10 päivään älykellokäytössä jatkuvalla sykemittauksella. Harjoitustilassa akunkesto on 43 tunnista (GPS ja rannesykemittaus) jopa 140 tuntiin eri virransäästötiloilla.