Polar julkisti alle 150 euron yksinkertaisen fitness-kellon Polar Uniten

Suomalainen Polar on julkistanut uuden yksinkertaisen, jokapäiväiseen käyttöön suunnitellun fitness-kellon Polar Uniten.

Polar Unite on samantien saatavilla Polarin omasta verkkokaupasta 149,90 euron hintaan ja myös jälleenmyyjien kautta se on tulossa saatavilla tästä viikosta alkaen.

Värivaihtoehtoja on musta, valkoinen, pinkki ja sininen. Pakkauksessa tulee mukana sekä S- että
M/L-koon rannekevaihtoehdot. Mintun ja puuterin väriset vaihtorannekkeet ovat ostettavissa erikseen 24,90 euron suositushintaan. Tämän lisäksi Polar Unitelle on saatavilla laaja valikoima jo aikaisemmin julkaistuja vaihtorannekkeita silikonisena, tekstiilisenä ja nahkaisena.

Polar kuvailee uutuutta laitteeksi, josta on jätetty kaikki ylimääräinen pois. Mukana on kuitenkin tarpeelliset ominaisuudet aktiivisuuden ja harjoitusten seurantaan, niiden ohjaamiseen sekä niistä palautteen antamiseen. Painoa Polar Unitella on vain 32 grammaa.

Polar Unitessa on optinen rannesykemittaus.
Polar Unitessa on optinen rannesykemittaus.

Polar Unitessa on optinen rannesykemittaus. Sisäänrakennettua GPS-paikannusta Polar Unitessa ei sen sijaan ole, vaan tältä osin turvaudutaan paritetun älypuhelimen tietoihin. Akunkesto on neljä päivää jatkuvalla sykkeen mittauksella ja yhtäjaksoista treeniaikaa yhdistettynä puhelimen GPS-signaaliin on tarjolla jopa 50 tuntia.

Värilliselle kosketusnäytölle saa käyttöön erilaisia kellotaulun väriteemoja. Aktiivisuus- ja harjoitustoimintojen lisäksi Polar Unite osaa näyttää paritetusta älypuhelimesta ilmoitukset esimerkiksi viesteistä, kalenterimerkinnöistä ja sähköposteista.

”Me Polarilla haluamme tehdä järkeviä tuotteita. Markkinoilla on lukuisia fitness- ja urheilukelloja, mutta yleensä kuluttaja joutuu tinkimään joko käytännöllisyydestä, hinnasta tai ominaisuuksista etsiessään itselleen sopivaa mittaria”, Justin Chacona, Polarin globaali markkinointijohtaja, sanoo. ”Suunnitellessamme Polar Unite – fitnesskelloa halusimme keskittyä näihin elementteihin. Lopputuloksena syntyi tuote, josta löytyy kaikki kuntoilun aloittamiseen tarvittavat olennaiset työkalut ja teknologia, järkevään hintaan.”

Polar Uniten FitSpark-treeniopas tarjoaa päivittäin valmiita treeniohjeita. Polarin mukaan toisin kuin markkinoiden muut valmiit treenioppaat, FitSpark on aidosti räätälöity käyttäjälleen. Se huomioi edellisen yön unen, kehon palautumisen, kuntotason sekä harjoitushistorian ja tarjoaa näiden tietojen pohjalta kuhunkin päivään sopivia treenivaihtoehtoja.

Polar Uniten eri toimintonäkymiä.
Polar Uniten eri toimintonäkymiä.

Kellon näytöltä voi katsella ohjeet huoltaville, voimaa lisääville tai kardiotreeneille. Tämän lisäksi sanalliset ohjeet, ajastimet ja värinähälytykset ohjaavat läpi harjoituksen.

Harjoituksen aikana Polar Unite tarjoaa reaaliaikaset treenitiedot suhteessa tavoitteeseen. Treenin jälkeen kello tarjoaa yhteenvedon harjoituksesta: kuinka kauan eri sykealueilla oltiin, kuinka monta kaloria paloi ja kuinka treeni rasitti hengitys- ja verenkiertoelimistöä.

Polar Unitessa on myös laaja valikoima Polarin aiemmin esiteltyjä eri Smart Coaching -ominaisuuksia:

  • Sleep Plus Stages seuraa unen vaiheita ja unisyklejä ja antaa yksityiskohtaista tietoa unen laadusta helposti ymmärrettävällä unituloksella.
  • Nightly Recharge mittaa automaattisesti kuinka hyvin autonominen hermosto (ANS) palautuu
    yön aikana ja antaa palautteen kuinka hyvin edellisen päivän haasteista on palauduttu.
  • Serene, ohjattu hengitysharjoitus auttaa rentouttamaan kehoa ja rauhoittamaan
    mieltä.
  • Kuntotesti: Levossa tehtävän kuntotestin avulla on helppo selvittää oma lähtötaso ja seurata omaa kehitystä.

Polar Unite tarjoaa henkilökohtaisen aktiivisuustavoitteen, joka motivoi pysymään liikkeellä. Aktiivisuusopas kertoo, kuinka aktiivinen käyttäjä on ollut päivän aikana ja tarjoaa ehdotuksia mitä voisi vielä tehdä, jotta päivittäinen aktiivisuustavoite täyttyisi.