Polar julkisti 329 euron Ignite 3 -fitness-kellon - uutuuksina treenin aikainen ääniopastus ja kehittyneempi unen seuranta

Polar Ignite 3 tarjoaa siron muotoilun ja kattavat ominaisuudet treenien sekä palautumisen seurantaan.

Suomalainen Polar Electro on julkistanut uuden Polar Ignite 3:n, jota se nimittää hyvinvointi- ja fitness-kelloksi. Kyseessä on kompaktisti muotoiltu urheilukello.

Polar Ignite 3 on saatavilla alkaen heti julkistuksensa jälkeen Polarin omasta verkkokaupasta osoitteesta sekä virallisilta jälleenmyyjiltä kautta maan. Polar Ignite 3:n suositushinta on 329 euroa ja se on saatavilla neljässä värissä: Night Black, Purple Dusk, Greige Sand ja Brown Copper.

Polar Ignite 3:ssa on kirkas 1,28 tuuman pyöreä AMOLED-näyttö kaarevalla ja kestävällä Gorilla Glass -lasilla. Näytön tarkkuus on 416×416 pikseliä, ja se toistaa yli 16 miljoonaa värisävyä. Kellon kehys on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Polar Ignite 3 tuo mukanaan uudet räätälöitävät widgetit, joiden avulla käyttäjä pääsee helposti käsiksi valittuihin tärkeimpiin tietoihin. Widgettien avulla käyttäjä voi muokata personoida näkymiä eri tyyleillä ja väreillä.

Polar Ignite 3:n eri tyylivaihtoehtoja.
Polar Ignite 3:n eri tyylivaihtoehtoja.

Polar Ignite 3 tarjoaa valmiita päivittäisiä treeniehdotuksia sekä uuden treenin aikaisen ääniopastuksen. Ääniopastus tarjoaa reaaliaikaista palautetta harjoituksen tärkeimmistä metriikoista joko kuulokkeiden tai kaiuttimen kautta. Ääniopastus on käytettävissä aina kun Polar Ignite 3 on yhdistettynä Polar Flow -mobiilisovellukseen.

Lisäksi Ignite 3:ssa on Polarin mukaan luokkansa paras unen seuranta: automaattinen unen seuranta Sleep Plus Stages -toiminnolla rekisteröi unen määrän, laadun ja univaiheet ja rakentaa niiden pohjalta kokonaisvaltaisen analyysin, joka kertoo, kuinka hyvin käyttäjän keho palautui yön aikana päivän stressitekijöistä ja harjoituskuormituksesta. Uusi SleepWise-ominaisuus laajentaa Polarin unen seurantaa entisestään ja tarjoaa käyttäjälle visuaalisessa muodossa kuluneen yön vaikutuksen seuraavan päivän vireystilaan ja havainnollistaa optimaalisimmat ajat päivän eri toiminnoille. Käyttäjä saa joka aamu yksityiskohtaisen ennusteen, miten päivän vireystasot jakautuvat ja milloin on paras aika aktiviteeteille tai levolle.

Uusi SleepWise-ominaisuus sekä harjoituksen aikainen ääniopastus tulevat saataville marraskuun aikana ohjelmistopäivityksen yhteydessä. SleepWise-ominaisuus tulee myöhemmin tänä vuonna saataville kaikille Polar Flow käyttäjille, joiden laite tukee Sleep Plus Stages -seurantaa.

Polar Ignite 3:n unen seuranta on Polarin mukaan luokkansa paras.
Polar Ignite 3:n unen seuranta on Polarin mukaan luokkansa paras.

”Meillä jokaisella on yksilöllinen sisäinen vuorokausirytmi. Olemme parhaimmillamme vain, jos sisäinen vuorokausirytmimme on tasapainossa päivittäisten aktiivisuus-, liikunta- ja unitottumustemme kanssa”, toteaa Polar Electron toimitusjohtaja Sander Werring. ”Polar Ignite 3 on syntynyt intohimostamme tarjota henkilökohtaista opastusta ja auttaa ihmisiä löytämään arkeensa tämä tasapaino”, Werring jatkaa.

Havainnollistaakseen vuorokausirytmien yksilöllisyyttä, Polar teki Ignite 3:n lanseerauksen yhteydessä yhteistyötä arvostetun datataiteilijan ja tutkijan tohtori Kirell Benzin kanssa. Kolme taustaltaan ja elämäntyyliltään hyvin erilaista henkilöä seurasivat omaa rytmiään usean viikon ajan, jonka jälkeen Dr. Kirell Benzi loi jokaisen henkilökohtaisesta datasta uniikit taideteokset.

Tuttuja treeniominaisuuksia yhdistettynä siroon muotoiluun

Polar Ignite 3:ssa on panostettu siroon ja kevyeen muotoiluun.
Polar Ignite 3:ssa on panostettu siroon ja kevyeen muotoiluun.

Polar Ignite 3 on varsin kevyt, sillä painoa kellolla on 35 grammaa yhdessä rannekkeiden kanssa. Yhdessä Polar Ignite 3:n kanssa on julkaistu kokoelma uusia 20 millimetrin standardilla pikalukituksella toimivia rannekkeita.

Kellon litteä takaosa mahdollistaa entistä paremman ihokosketuksen, minkä ansiosta Polar toteaa sen oman sykkeenmittausteknologian Polar Precision Primen jatkavan luokkansa parhaimpana rannesykkeen mittausteknologiana.

Kellon tekniikkaan on tehty parannuksia: Polarin mukaan aikaisempien sukupolvien malleihin verrattuna Polar Ignite 3:ssa on jopa kaksi kertaa nopeampi suoritin. Akunkestoksi luvataan jopa viisi päivää yhdellä latauksella, kun kelloa käytetään aktiivisuuden ja unen seurantaan ympäri vuorokauden.  Täydellä GPS-paikannuksella ja sykkeen mittauksella Polar Ignite 3 tarjoaa jopa 30 tuntia yhtenäistä treeniaikaa, tai jopa 100 tuntia virransäästötiloilla.

Polar Ignite 3:ssa on kaksitaajuuksinen GPS-paikannus, joka hyödyntää L1- ja L5-taajuuksia tarkempaan paikannukseen myös haastavissa tilanteissa, kuten korkeiden rakennusten keskellä tai huonossa säässä.

Polar Ignite 3 takaa ja edestä.
Polar Ignite 3 takaa ja edestä.

Ympäri vuorokauden toimivan aktiivisuuden seurannan (aktiivinen aika, askeleet ja kuljettu matka) lisäksi Polar Ignite 3 tarjoaa runsaasti muitakin aiemmista Polar-kelloista tuttuja ominaisuuksia. Päivittäinen kalorien kulutus esitetään jaettuna treenien, aineenvaihdunnan ja aktiivisuuden mukaan ja treenin aikainen energian kulutus jaettuna eri energianlähteiden mukaan (rasvat, hiilihydraatit ja proteiinit).

Tarjolla on yli 150 valmista urheilulajiprofiilia, joiden näyttöasetuksia voi halutessaan muokata.

Päivittäinen FitSpark-treeniopas tarjoaa yksilöllisiä ja helppoja treenejä, jotka vastaavat käyttäjän palautumis- ja kuntotasoa sekä treenihistoriaa. Treenejä on tarjolla kolmessa kategoriassa: kardio, voima ja liikkuvuus.

Oman kunnon mittaamiseen tarjolla ovat Polarin levossa tehtävä viiden minuutin kuntotesti sekä kävely- ja juoksutestit.

Entuudestaan tuttu ominaisuus on myös Serene-nimellä tunnettu ohjattu hengitysharjoitus, joka auttaa hallitsemaan stressiä ja rentouttamaan kehon sekä mielen.

Aktiivisuuden, hyvinvoinnin ja harjoitusten seurannan lisäksi Polar Ignite 3 tukee muita tuttuja ominaisuuksia, kuten esimerkiksi paritetussa älypuhelimessa toistettavan musiikin tai muun sisällön hallintaa.