Oura-sormuksesta saataville uusi värivaihtoehto - samalla esiteltiin kolme uutta toimintoa stressin seurantaan

Suomalainen Oura Health on esitellyt älysormuksestaan yhden uuden värivaihtoehdon.

Samalla Oura kertoi kolmesta uudesta toiminnosta.

Uusi värivaihtoehto Brushed Titanium, eli harjattu titaani, on tarjolla Oura Ring -sormuksen Horizon-malliversiosta.

Oura RIng Horizon uudessa värissä on jo tilattavissa Ouran omasta verkkokaupasta 499 euron hinnalla. Aiemmat ja yhä myös saatavilla olevat värivaihtoehdot ovat 399 euron hopea ja musta, 499 euron mattamusta Stealth, 549 euron kulta ja 599 euron ruusukulta. Kaikissa näissä materiaalina on titaani.

Oura Ringin Horizon-malli esiteltiin alun perin syyskuussa 2022. Se vastaa ominaisuuksiltaan toista kolmannen sukupolven mallia Heritagea, mutta on muodoltaan täysin pyöreä.

Oura-sormus on tullut tunnetuksi erityisesti unenseurannastaan, mutta nyt Oura panostaa stressin seurantaan uusilla ominaisuuksilla Oura-tilaajille.

Uutena nyt julkaistavana toimintona Oura tuo päivän aikaisen stressinseurannan. Englanniksi  toiminto kulkee nimellä Daytime Stress.

Oura havainnoi jatkossa muutoksiin sykkeessä, sykevälivaihtelussa sekä lämpötilassa perustuen stressin kehittymistä päivän aikana. Mittauksia suoritetaan vartin välein. Tiedot esitetään Oura-sovelluksessa, jossa on tarjolla myös arvio ajantasaisesta stressitilasta.

Ouran Daytime Stress -toiminto arvioi stressitilan asettumista neljään eri kategoriaan.
Ouran Daytime Stress -toiminto arvioi stressitilan asettumista neljään eri kategoriaan.

Kaikki stressi ei ole pahasta, Oura muistuttaa, vaan siitä voi olla hyötyäkin. Uuden toiminnon tarkoitus onkin auttaa paremmin ymmärtämään stressiä aiheuttavia ja sitä lievittäviä asioita omassa elämässä.

Omien tuntemusten seurantaan Oura onkin tuomassa toisen uuden toiminnon, nimeltään englanniksi Reflections. Se tulee mahdollistamaan Ouran sovelluksella oman tunnetilan ja päivän tapahtumien tallentamisen muistiin – joko kirjoittamalla tai puhumalla. Tämä uusi toiminto on toistaiseksi saatavilla beetatestiversiona Ouran iOS-sovelluksessa. Tekoäly suosittelee tallennusten yhteyteen tageja, ja ajan myötä nähtäväksi kertyy lyhyeltä ja pidemmältä aikaväliltä tietoa stressiin vaikuttavista asioista.

”Koemme stressiä monista eri syistä – sekä positiivisista että negatiivisista – mutta fysiologisesta näkökulmasta katsottuna ne aiheuttavat samanlaisia ​​reaktioita kehossamme. Reflections antaa jäsenille mahdollisuuden katsoa taaksepäin päiviään ja alkaa nähdä kaavoja stressireaktioissaan”, kommentoi Ouran tuotepäällikkö Tuomas Romppainen.

Myöhemmin tänä talvena Ouran stressin seurantaa on tulossa laajentamaan vielä kolmas toiminto, Resilience. Tämän toiminnon tarkoituksena on auttaa ymmärtämään henkilökohtaista kykyä kestää stressiä seuraamalla päivittäistä stressiä, palautumista sekä unenaikaista palautumista pidemmällä aikavälillä sekä tarjota suosituksia stressin hallintaan ja hyvinvoinnin parantamiseen.

Uusien stressinseurantatoimintojen lisäksi Oura tekee yhteistyötä meditaatiosovellus Headspacen kanssa. Headspacen sisältöjä on jatkossa saatavilla Oura-sovelluksen kautta.