OnePlus Buds 3 -kuulokkeet Suomeen 99 euron suositushinnalla - 49 desibelin melunvaimennus ja jopa 44 tunnin akunkesto

OnePlus on esitellyt 12- ja 12R-älypuhelintensa globaalin lanseerauksen rinnalla myös täyslangattomat Buds 3 -nappikuulokkeet kansainvälisille markkinoille.

Ensijulkistuksensa kuulokkeet saivat jo aiemmin tammikuussa Kiinassa.

Suomessa OnePlus Buds 3 -kuulokkeet ovat ennakkomyynnissä 23. tammikuuta alkaen ja tulevat saataville 13. helmikuuta. Kuulokkeiden suositushinta on 99 euroa.

Muotoilu Buds 3:ssa muistuttaa OnePlussan aiempia kuulokkeita kuin myös kuulokkeiden latauskoteloa. Värivaihtoehtoja ovat tummanharmaa Metallic Gray ja sininen Splendid Blue. Kuulokkeissa on kaksisävyinen, kiiltävää ja mattapintaa yhdistelevä viimeistely.

OnePlus Buds 3 -kuulokkeissa on 10,4 millimetrin woofer-kaiutinelementti ja 6 millimetrin diskanttielementti, kun aiemmissa OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeissa woofer-elementillä on kokoa 11 millimetriä. Taajuusvasta yltää 15 hertsistä 40 kilohertsiin. Mikrofoneja kummassakin kuulokkeessa on kolme kappaletta.

Aktiivisen melunvaimennuksen Buds 3:ssa kerrotaan hiljentävän ulkopuolisia ääniä parhaimmillaan jopa 49 desibelillä, mikä on korkea taso. Melunvaimennus vaimentaa ääniä laajasti jopa 4 000 hertsin alueelta. Melunvaimennuksen tason voi haluttaessa valita kolmesta eri vaihtoehdosta, jotka hiljentävät ulkopuolisia ääniä korkeintaan 10, 20 tai 49 desibelillä, tai käyttää tilanteen mukaan automaattisesti mukautuvaa vaimennusta. Luonnollisesti tarjolla on myös ympäristön ääniä korostava läpikuuluvuustila.

Tavanomaisten SBC- ja AAC-äänikoodekkien lisäksi mukana on myös tuki korkean laadun LHDC 5.0 -koodekille sekä tilaäänelle.

Audio ID 2.0 -ominaisuuden ansiosta äänentoisto mukautuu kuulokkeiden käyttäjän korviin huomioiden äänen vuotamisen ja korvakäytävän muodon. Lisäksi erikseen suoritettavalla skannauksella ja kuulotestillä äänentoisto on mahdollista personoida itselle sopivaksi.

OnePlus Buds 3 -kuulokkeissa on kaksisävyinen viimeistely.
OnePlus Buds 3 -kuulokkeissa on kaksisävyinen viimeistely.

Kuulokkeet tukevat Bluetooth 5.3 -yhteyttä, Google Fast Pair -pikaparitusta sekä yhdistämistä kahteen laitteeseen samanaikaisesti.

Kestävyydeltään kuulokkeet ovat IP55-luokitellut, käytännössä siis roiskeveden- ja vesisuihkunkestävät. Kotelo on astetta kevyemmin roiskeita kestävä IPX4-luokituksellaan. Yksittäisen kuulokkeen paino on 4,81 grammaa ja latauskotelon 40,8 grammaa. Kooltaan latauskotelo on 58,72 x 50,15 x 25,81 millimetriä.

Akunkesto kuulokkeissa on pitkä: se yltää 6,5 tuntiin aktiivisella melunvaimennuksella ja 10 tuntiin ilman sitä. Vastaavasti yhteenlaskettuna latauskotelon kanssa toiminta-ajoiksi on kerrottu 28 tuntia melunvaimennuksella ja jopa 44 tuntia ilman. 10 minuutin pikalataus tuo jopa seitsemän tuntia kuunteluaikaa. Puheaika kuulokkeissa on 4 tuntia ja yhdessä kotelon kanssa 17 tuntia.

Kummassakin kuulokkeessa on 58 milliampeeritunnin akku, kun taas latauskotelo on varustettu 520 milliampeeritunnin akulla. 10 minuutin pikalatauksen pitäisi tuoda kuulokkeisiin 5 tuntia kuunteluaikaa. Kuulokkeiden täysi lataus kestää 80 minuuttia.

OnePlus Buds 3 -kuulokkeet tukevat kosketustoimintoja äänentoiston ja -voimakkuuden hallintaa. Äänenvoimakkuuden säätö onnistuu vetämällä sormella ylös- tai alaspäin kuulokkeen vartta pitkin.

Kuulokkeiden hallinta tapahtuu HeyMelody-sovelluksella.

Korvakäytävän sulkevia silikonitulppia OnePlus Buds 3 -kuulokkeiden mukana toimitetaan kolme eri kokoa. Lisäksi mukana tulee USB-C-kaapeli.

Kokonaisuutena uudet kuulokkeet ovat varsin samanlaiset OnePlus Buds Pro 2:n kanssa, mutta edullisemmalla hinnalla. Yhtenä merkittävä erona OnePlus Buds 3:n latauskotelo ei tue langatonta latausta toisin kuin OnePlus Buds Pro 2:ssa.