OnePlus 7T Pro julki: Hienoisesti päivitetty OnePlus-huippumalli – nyt myös McLaren-erikoisversiona

OnePlus on julkistanut jo pari viikkoa sitten 26. syyskuuta julkistetun OnePlus 7T:n jatkoksi myös päivitetyn OnePlus 7T Pro -älypuhelimen seuraajaksi kevään OnePlus 7 Prolle, nyt myös McLaren Edition -versiona.

OnePlus 7T Pro tulee myyntiin kahtena mallivaihtoehtona:

 • OnePlus 7T Pro, Haze Blue, 8+256 Gt: 759 €
 • OnePlus 7T Pro McLaren Edition, 12+256 Gt: 859 €

OnePlus-puhelimia myyvät sen oma verkkokauppa, Elisa, Telia, DNA, Verkkokauppa.com ja Jimm’s.

OnePlus 7T Pron myynti alkaa 17. lokakuuta kello 9 ja ennakkomyynti jo tänään. McLaren Edition tulee myyntiin 5. marraskuuta kello 9. Lisäksi OnePlus myy OnePlus 7T ja OnePlus 7T Pro -puhelimia jo tänään 10. lokakuuta Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävässä loppuunvaratussa tilaisuudessaan.

OnePlus kertoi tänään myös, että aiemmin julkistetun OnePlus 7T:n hinta Suomessa on 609 euroa ja myynti alkaa myös 17. lokakuuta kello 9. Voit lukea toisesta artikkelistamme lisää OnePlus 7T:n ja OnePlus 7T Pron eroista!

Samanaikaisesti, kun OnePlus 7T on erittäin merkittävä päivitys OnePlus 7:ään verrattuna, sisältää OnePlus 7T Pro vähemmän muutoksia OnePlus 7 Prosta, joka keväällä oli OnePlussan uuden kaksoismallistrategian mukainen ensimmäinen korkeamman hintaluokan ”ultra premium” -malli.

OnePlus 7T Pron erot OnePlus 7 Prosta

 • Hieman tehokkaampi Qualcomm Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri.
 • 85 milliampeerituntia, eli 2 prosenttia, suurempi 4 085 milliampeeritunnin akku.
 • Jopa 23 prosenttia Nopeampi OnePlus Warp Charge 30T -pikalataus.
 • Hienosäädetty sininen Haze Blue -väri.
 • Lasertarkennuksen anturi siirretty takana kamerakohouman ulkopuolelle.
 • Uusi McLaren-erikoisversio vaihtoehtona.

Qualcommin mukaan Snapdragon 855+ -piiri tarjoaa 15 prosenttia paremman grafiikkasuorituskyvyn kuin aiempi huippupiiri Snapdragon 855. Myös peruslaskennan osalta tehokkaimman ytimen kellotaajuus on nostettu 2,96 gigahertsiin 2,84 gigahertsistä eli neljä prosenttia korkeammaksi.

OnePlus Warp Charge 30T on edelleen enimmäisteholtaan 30 wattia ja käyttää samaa laturia kuin aiempi Warp Charge 30 mutta on kuitenkin selvästi, jopa 23 prosenttia, nopeampi. Verrattuna OnePlus 7 Phohon latautuu akku 7T Prossa tyhjästä täyteen 80 minuutin sijaan 65 minuutissa. 30 minuutissa akku ehtii täyttyä jo 68 prosenttiin verrattuna aiempaan 56 prosenttiin.

OnePlus 7T Pron väri on edelleen sininen mutta väri on aiempaa Nebula Blue -väriä vaaleampi Haze Blue. Lisäksi tarkemmin tuntemattomasta syystä lasertarkennuksen anturi on siirretty takana kamera-alueelta sen vasemmalle puolelle.

Muuten OnePlus 7T Pro on ennallaan verrattuna OnePlus 7 Prohon. Se sisältää siis edelleen esimerkiksi sivuiltaan kaarevan, kooltaan 6,67 tuuman Fluid AMOLED -näytön 90 hertsin päivitysnopeudella sekä 3120×1440 pikselin tarkkuudella, samat kolme takakameraa (pää-, ultralaajakulma- ja telekamera) sekä yläreunasta esiin nousevan etukameran.

OnePlus 7T Pro ei myöskään edelleenkään ole luokitellusti pölyn- ja vedenkestävä, tue langatonta latausta tai sisällä muistikorttipaikkaa, kuten ei myöskään 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää.

Syystä tai toisesta lasertarkennuksen anturi on siirretty OnePlus 7T Prossa kamera-alueen ulkopuolelle sen vasemmalle puolelle. Lisäksi kuvassa näkyy hyvin OnePlus 7 Pron Nebula Blue -värin ja OnePlus 7T Pron Haze Blue -värin sävyero.
Syystä tai toisesta lasertarkennuksen anturi on siirretty OnePlus 7T Prossa kamera-alueen ulkopuolelle sen vasemmalle puolelle. Lisäksi kuvassa näkyy hyvin OnePlus 7 Pron Nebula Blue -värin ja OnePlus 7T Pron Haze Blue -värin sävyero.

McLaren-erikoisversio eroaa designiltaan ja suuremmilta muisteiltaan

OnePlus 7T Pro McLaren Editionia koristavat oranssit yksityiskohdat.
OnePlus 7T Pro McLaren Editionia koristavat oranssit yksityiskohdat.

OnePlus toi viime vuonna myyntiin McLaren-erikoisversion OnePlus 6T:stä.

Myös nyt uuden OnePlus 7T Pro McLaren Editionin kerrotaan saaneen inspiraationsa McLarenin tunnistettavasta tyylistä ja ilmeestä.  Designissa nähdään takana lasipinnan alla aiemmasta mallista poikkeava TPT-komposiittimateriaalia muistuttava kuviointi. Lisäksi puhelimessa on mukana McLarenin tunnusväriä papaijanoranssia kamerakohouman ympärillä, hiljennyskytkimessä ja takalasin reunoilla.

Ainoa ominaisuusero McLaren Editionissa on suurempi 12 gigatavun RAM-käyttömuisti. OnePlus 7T Pro on muuten saatavilla vain 8 gigatavun RAM-käyttömuistilla.

“Olemme erittäin iloisia, että saamme jälleen työskennellä McLarenin kanssa, ja käyttää ikonista brändiä inspiraationa omaan taidonnäytteeseemme”, kommentoi OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau. ”Mallissa yhdistyvät kaikki älypuhelimien parhaat puolet.”

”Viime vuoden ”Salute to Speed ”-julkaisu oli menestys, joten on hienoa julkistaa jatkoa yhteistyölle OnePlusin kanssa. Olemme molemmat haastajamerkkejä, jotka pyrkivät innovoimaan ja saavuttamaan huippunsa uuden OnePlus 7T Pro McLaren Editionin avulla. OnePlus 7T Pro McLaren Edition juhlistaa yhteistä intohimoamme suunnittelua, käsityötaitoja ja innovaatioita kohtaan. Odotamme innolla, kuinka teknologia-alan harrastajat ja McLaren-fanit vastaanottavat puhelimen eri puolilla maailmaa”, kommentoi McLaren Automotiven toimitusjohtaja Mike Flewitt.

Myös ohjelmistossa on McLarenin ilmettä animaatioissa, teemoissa ja taustakuvissa. ”Lukitusnäytössä on minimalistinen kello, joka on saanut inspiraationsa McLarenin ajattomasta kojelaudasta”, kertoo OnePlus. Ilmoitukset näkyvät näytön kaarevilla reunoilla, ja hehkuvat pehmeää papaijanoranssia väriä. Vain OnePlus 7T Pro McLaren Edition -versiota varten tehdyt kuvakkeet täydentävät McLaren-kokemusta.

OnePlus 7T Pro McLaren Editionin myyntipakkauksessa toimitetaan mukana myös oranssi-tumma versio Warp Charge 30T -laturista sekä oranssi latauskaapeli. Lisänä perusversion myyntipakkaukseen mukana on myös suojakuori, jossa on mukana alcantara-kangasta.

OnePlus 7T Pro McLaren Edition.
OnePlus 7T Pro McLaren Edition.

Heti Android 10:llä

OnePlus 7T:n tavoin myös OnePlus 7T Pro on varustettu heti Android 10 -käyttöjärjestelmäversioon perustuvalla OxygenOS 10.0 -ohjelmistolla. Puhelimet ovatkin maailman ensimmäiset uudella Android-versiolla ja Googlen palveluilla myyntiin tulevat älypuhelimet.

OnePlus 7T Prossa on valittavana neljä näytön kaarevilla reunoilla näkyvää horisonttivaloa ilmoituksia varten.

Lisäksi OxygenOS:n uudistuksista OnePlus 7T -puhelinten yhteydessä esiin on nostettu uudistunut Galleria-sovellus, joka sisältää uudistuksina kätketyn kokoelman, videokollaaseja luovat älykkäät kokoelmat sekä ympäristön ja kasvojentunnistukseen perustuvat haku- ja järjestelytoiminnot.

OnePlus 7T Prosta ei tule 5G-versiota myyntiin Euroopassa

OnePlus 7T Prosta on tulossa myös 5G-versio kuten myös edeltäjästään OnePlus 7 Prosta mutta se ei ole tulossa myyntiin Euroopassa. Sen sijaan 5G-versio on tällä kertaa suunnattu muun muassa Yhdysvaltojen markkinoille.

Suomessa jatkuu edelleen aiemman OnePlus 7 Pro 5G:n myynti.

OnePlus 7T Pron tekniset tiedot

 • Lasi-alumiinirakenne
 • 6,67 tuuman sivuilta kaareva Fluid AMOLED HDR10+ -näyttö 19,5:9-kuvasuhteella ja 3120×140 pikselillä (516 pikseliä tuumaa kohti), 3D Gorilla Glass -lasi
 • Näytönalainen sormenjälkilukija
 • Stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki
 • Kolme takakameraa
  • 48 megapikselin pääkamera Sony IMX586 -kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla, f/1,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 16 megapikselin 117 asteen ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla
  • 8 megapikselin 3x (tarkasti 2,87x) optisen zoomin telekamera 1,0 mikronin pikselikoolla, f/2,2-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • Kaksisävyinen LED-kuvausvalo
  • Lasertarkennus osana automaattitarkennusta
  • Videokuvaus 4K tai 1080p 30/60 fps, hidastuskuvaus 1080p 240 fps ja 720p 480/960 fps
 • 16 megapikselin kiinteätarkenteinen etukamera Sony IMX471 -kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,0-aukolla, videokuvaus 1080p 30 fps
 • Kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri
 • 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
 • 256 gigatavua UFS 3.0 -tallennusmuistia (ei muistikorttipaikkaa)
 • Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (kategoria 18/13, maks. 1200/150 Mbit/s)
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
 • GPS (L1+L5) / GLONASS / BDS / Galileo (E1+E5a) -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
 • USB-C-liitäntä (USB 3.1 Gen 1, ei 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää)
 • 4 085 milliampeeeritunnin akku
 • OnePlus Warp Charge 30T -pikalataus (5V/6A)
 • Mitat 162,6 x 75,9 x 8,8 millimetriä
 • Paino 206 grammaa
 • Android 10 -käyttöjärjestelmäversio + OxygenOS 10 -ohjelmisto
OnePlus 7T Pro sivuilta.
OnePlus 7T Pro sivuilta.
OnePlus 7T Pron yläreuna ja pohja.
OnePlus 7T Pron yläreuna ja pohja.