Nothing julkisti ear (1) -kuulokkeistaan mustan värivaihtoehdon

Mustakin värivaihtoehdo on edelleen osittain läpinäkyvä.

OnePlussan syksyllä 2020 jättäneen perustajajäsenen Carl Pein sittemmin perustama Nothing on viime päivien vuotojen ja vihjailujen jälkeen nyt virallisesti julkistanut uuden mustan värivaihtoehdon ensimmäisestä tuotteestaan, ear (1) -nappikuulokkeista.

Mustassa värivaihtoehdossa kuulokkeiden aiemman alkuperäisen värivaihtoehdon valkoiset osat on korvattu mustilla, minkä lisäksi läpinäkyvyys on edelleen osin läsnä designissa.

Nothingin mukaan ear (1) black -kuulokkeet ovat tulossa saataville valituilta jälleenmyyjäkumppaneilta aluksi rajatusti 8. joulukuuta, minkä jälkeen 13. joulukuuta kello 13 Suomen aikaa avoin myynti alkaa myös Nothingin omassa verkkokaupassa. Aivan aluksi ensimmäiset merkityt 100 kuulokeparia myydään Nothing Kioskista Lontoossa 4. joulukuuta.

Toiminnoiltaan rajattuna eränä saataville tuleva musta värivaihtoehto vastaa alkuperäistä.

Samalla uuden värivaihtoehdon kanssa Nothing on kertonut, että sen verkkokaupassa voi jatkossa maksaa myös Bitcoinilla (BTC), Ethereumilla (ETH), USD Coinilla (USDC) ja Dogecoinilla (DOGE).

Toisaalta Nothing on myös kertonut ear (1) -kuulokkeiden olevan nyt hiilineutraaleja. Nothing on tehnyt yhteistyötä kolmansien osapuolten, kuten SGS:n, kanssa tuotteensa hiilijalanjäljen selvittämiseksi ja 1,78 kilogramman hiilidioksidiekvivalenttien päästöjen neutraloimiseksi.

Mustat Nothing ear (1) -kuulokkeet ja latauskotelo.
Mustat Nothing ear (1) -kuulokkeet ja latauskotelo.

Heinäkuun lopulla julkistetut Nothing ear (1) -kuulokkeet tulivat ensi kerran laajempaan myyntiin elokuun puolivälin jälkeen ja sittemmin kuulokkeita on myyty tipottain saataville tulleina erinä, kunnes vasta hiljattain kuulokkeet tulivat jatkuvasti saataville. Osana Nothingin ensimmäisestä vuodesta kertovaa julkaisuaan lokakuun lopulla Carl Pei paljasti Nothingin saaneen kuulokkeista jo 320 000 tilausta, joista toistaiseksi 180 000 kappaletta on toimitettu. Kokonaisuutena ennuste tuotteen elinkaaren myynniksi on 600 000 kappaletta.

99 euron hintaiset Nothing ear (1) -kuulokkeet ovat varustettu 11,6 millimetrin dynaamisilla kaiutinelementeillä, grafeenista valmistetulla kaiutinkalvolla, 0,34 kuutiosenttimetrin kaiutinkammiolla sekä aktiivisella taustamelun vaimennuksella. Kuulokkeissa on Bluetooth 5.2:n sekä SBC- ja AAC-äänikoodekkien tuki. Nothingin mukaan itse kuulokkeet tarjoavat 4,5 tuntia kuunteluaikaa aktiivinen taustamelun vaimennus päällä ja 6,2 tuntia ilman sitä. Latauskotelon kanssa kuulokkeet tarjoavat 24 tunnin akunkeston aktiivisen taustamelun vaimennus päällä ja 34 tuntia ilman sitä. USB-C-liitännän kautta tapahtuvan langallisen latauksen lisäksi latauskotelo tukee myös langatonta latausta (Qi).

Kuulokkeiden äänentoiston ja muun rakenteen suunnittelussa mukana on ollut ruotsalainen Teenage Engineering. Kokonaisuutena Nothingin ensimmäiset kuulokkeet tarjoavat erottuvan ulkonäön, varsin pitkän akunkeston latauskotelon kanssa sekä aktiivisen taustamelun vaimennuksen kohtuullisella hinnalla, joka sijoittuu täyslangattomien kuulokkeiden markkinoilla tunnettujen brändien joukossa edullisempaan päähän. Kuulokkeissa ei kuitenkaan ole esimerkiksi aptX-koodekkien tukea eikä tilaääniominaisuuksia.

ear (1) -kuulokkeet eivät ole jäämässä Nothingin ainoaksi lähiaikojen tuotteeksi. Nothingin johdosta on vahvistettu työn alla olevan parhaillaan viisi uutuustuotetta ja huhujen mukaan näihin lukeutuisivat kannettava akku eli varavirtalähde, joka voidaan esitellä jo vuoden 2021 puolella, sekä myös Nothing-älypuhelin vuodelle 2022.