Nokia mukaan uusille markkinoille: esitteli Wi-Fi-tukiasemalaitteen koteihin - myyntiin operaattorien kautta

Nokia on esitellyt uuden tuoteratkaisun, joka pyrkii parantamaan Wi-Fi-yhteyksien toimintaa kodeissa. Uusi Nokia Wi-Fi on tarkoitus tuoda markkinoille yhteistyössä operaattorien kanssa.

Nokia kutsuu uutuuttaan operaattoritason koti-Wi-Fi-laitteeksi. Sen erikoisuudeksi mainitaan parempi toiminta erilaisia verkon toimintaan vaikuttavia häiriöitä vastaan. Mallisto tulee sisältämään sekä Wi-Fi-tukiaseman että myös sen toimintaa laajentavia, Wi-Fi-kantomatkaa pidentäviä laitteita.

Nokia kutsuu ratkaisunsa tarjoaamaa Wi-Fi-häiriöiden havainnointi- ja tunnistusteknologiaa alan ensimmäiseksi.

Wi-Fi-verkkohäiriöitä voivat aiheuttaa muun muassa muut Wi-Fi-laitteet, kuten naapurin verkko, sekä muut monenlaisia radioaaltoja hyödyntävät laitteet mikroaaltouuneista langattomiin puhelimiin ja peliohjaimiin.

Nokian Wi-Fi-ratkaisu hyödyntää Broadcomin uutta BCM4363-WLAN-piiriä ja sen Air-IQ-teknologiaa. Laite pystyy paremmin analysoimaan ja välttämään häiriöistä johtuvia ongelmia. Yhteensä erilaisia häiriölähteitä Nokian uutuus pystyy tunnistamaan jopa seitsemäntoista, kun nykyisin markkinoilla olevien laitteiden kerrotaan pystyvän useimmiten vain neljän häiriötekijän havainnointiin. Häiriötekijöihin Nokia Wi-Fi vastaa valitsemalla paremmin tilanteen mukaan käytettävän taajuuden ja kanavan.

Nokia kehuu uuden Wi-Fi-ratkaisunsa etuja operaattoreille. Nokian mukaan nykyisin noin 30 prosenttia operaattorien asiakaspalveluun tulevista yhteydenotoista liittyy ongelmiin kodin sisäisessä verkkoyhteydessä. Paremmin toimiva Wi-Fi vähentää ongelmia ja näin myös operaattorin asiakaspalvelu- ja huoltokäyntikuluja.

Ilmeisesti Nokia onkin tuomassa uuden Nokia Wi-Fi -ratkaisunsa tarjolle lähinnä vain operaattorien kautta näiden mahdollisesti asiakkaille vuokraamana tai myymänä.

”Kaikki tietävät kuinka ikävä asia toimimattomat Wi-Fi-verkot voivat olla. Ihmiset vaativat välitöntä yhteyttä ja täydellistä kattavuutta koko kodissaan. Nokian koti-Wi-Fi tarjoaa juuri sen. Nokia Wi-Fi tulee olemaan loistava työkalu palveluntarjoajille kasvattaa asiakasuskollisuuttaan ja keskittyä uusiin liikevaihtovirtoihin. Kun he antavat vuokralle keskeisen kotireitittimen ja ylläpitävät luottosuhdetta tilaajiensa kanssa, heillä on on aivanrooli digitaalisessa kodissa”, mainostaa Nokian kiinteiden verkkojen yksikön johtaja Federico Guillèn.