Nokia C1 Plus julki - toistaiseksi edullisin 4G-älypuhelin HMD Globalilta

Edullinen uutuus on suunnattu erityisesti kehittyville markkinoille.

Nokia-puhelinyhtiö HMD Global on julkistanut uuden Nokia C1 Plus -älypuhelinmallin, joka on sen toistaiseksi edullisin 4G-älypuhelinmalli.

Nokia C1 Plussan kansainväliseksi hinnaksi on ilmoitettu 69 euroa, ja se on tulossa saataville useilla eri markkinoilla, mutta mahdollisesta saatavuudesta Euroopassa ja Suomessa ei ole vielä tietoa. Ensimmäisille markkinoille Nokia C1 Plus on tulossa joulukuusta alkaen.

Nokia C1 Plus sisältää edullisiin älypuhelimiin räätälöidyn Android 10 Go edition -käyttöjärjestelmäversion, joka sisältää esimerkiksi Google-sovelluksista kevennetyt Go-versiot.

“Rakentamalla edeltäjiensä menestykselle 4G:llä, Nokia C1 Plus ottaa hyödyn irti Android 10 Go editionista, tehden siitä toistaiseksi matalahintaisimman 4G-älypuhelimemme”, kommentoi HMD Globalin tuotejohtaja Juho Sarvikas.

Aiemmin C-sarjassa HMD Global julkisti 3G-älypuhelinmalli Nokia C1:n loppuvuodesta 2019 ja 4G-mallit Nokia C2:n maaliskuussa 2020 ja Nokia C3:n elokuussa 2020. Näitä kahta ei ole nähty myynnissä Suomessa.

Ominaisuuksiltaan uusi Nokia C1 Plus on pelkistetty: 5,45 tuuman näyttö 18:9-kuvasuhteella ja 1440×720 pikselin tarkkuudella, 5 megapikselin takakamera, 5 megapikselin etukamera, neliytiminen järjestelmäpiiri 1,4 gigahertsin kellotaajuudella, 1 gigatavu RAM-käyttömuistia, 16 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja muistikorttipaikka tuella 128 gigatavun korteille. Akun kapasiteettikin on vain 2 500 milliampeerituntia, mikä on nykymittapuulla vähän mutta jonka pitäisi riittää päivän käyttöön. Akku on myös käyttäjän helposti vaihdettavissa. Latauksen osalta tuettuna on vain 5 watin teho.

Erikoisuutena Nokia C1 Plussassa on myös etupuolella LED-kuvausvalo, joten selfie-kuvaus onnistuu vähäisemmässäkin valossa.

Muun muassa sormenjälkilukijaa Nokia C1 Plus ei sisällä lainkaan, mutta etukameraa voidaan hyödyntää lukituksen avaamiseen kasvojentunnistuksella.

4G LTE -mobiiliverkkoyhteyden lisäksi Nokia C1 Plussassa on tuki Wi-Fi 802.11b/g/n ja Bluetooth 4.2 -yhteyksille sekä GPS-paikannukselle. Liitäntöinä ovat Micro-USB ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Käytettävissä on myös FM-radio, joka vaatii kuulokkeiden kiinnittämisen.

Kuoret Nokia C1 Plussassa ovat polykarbonaattimuovia. Värivaihtoehtoja ovat sininen ja punainen. Mitat ovat 149,1 x 71,2 x 8,75 millimetriä ja paino 146 grammaa.

Nokia C1 Plus sinisenä.
Nokia C1 Plus sinisenä.
Nokia C1 Plus punaisena.
Nokia C1 Plus punaisena.