Nintendo Switchistä julkistettiin uusi OLED-malli

Nintendo on julkistanut Switch-konsolista uuden mallin. Yksinkertaisesti Switch OLED Model -nimellä kulkeva malli sisältää nimensä mukaisesti OLED-näytön aiemman IPS LCD -näytön sijasta. Uuden näyttöteknologian lisäksi näyttökoko kasvaa uudessa Switch-mallissa 6,2 tuumasta 7 tuumaan. Näytön resoluutio (1280×720 pikseliä) ja konsolin akkukesto pysyvät kuitenkin ennallaan.

Suuremman näytön lisäksi Switch OLED Model sisältää päivitetyn selkätuen, joka muistuttaa enemmän Microsoftin Surface Pro -mallistoa kuin alkuperäistä Switchiä. Ulkoisiin muutoksiin lukeutuu myös valkoinen värivariantti, joka on saatavilla vain OLED-mallille.

Uusi Switch-malli tulee myyntiin valkoisena ja mustana.

Varsinaisia teknisiä uudistuksia OLED-mallissa nähdään vähän ja suorittimena toimii edelleen Nvidian Tegra X1. Laitteen sisällä merkittävin uudistus on tallennusmuistin määrässä, joka on tuplattu alkuperäisestä 32 gigatavusta 64 gigatavuun. Tämän lisäksi konsolin kaiuttimia on paranneltu ja telakka on saanut pienen päivityksen LAN-portin muodossa.

Kauppoihin uuden Switch-mallin on määrä saapua 8. lokakuuta, jolloin julkaistaan myös Metroid-sarjan uusin osa, Metroid Dread. Konsolin hinnaksi paljastettiin Yhdysvalloissa 350 dollaria ja uuden mallin rinnalla tullaan myymään tavallista Switch-mallia 300 dollarilla sekä Switch Lite -mallia 200 dollarilla. Suomessa tavallinen Switch-malli maksaa noin 330 euroa ja Switch Lite -malli noin 210 euroa, joten uuden mallin hinnan voi olettaa asettuvan 350-400 euron välille.

Yhteensopivuuden osalta nykyiset Joy-Con-ohjaimet ja telakat toimivat uuden OLED-mallin kanssa ja myös uusi LAN-portin sisältävä telakka on taaksepäin yhteensopiva alkuperäisen Switchin kanssa. Myös pelit toimivat identtisesti mallien välillä, sillä Switch OLED Model ei tarjoa ylimääräistä suoritustehoa toisin kuin huhuissa liikkunut Switch Pro -malli.

Nintendon julkaiseman trailerin uudesta mallista voi katsoa alta.