Näyttöreunukseton huippupuhelin julki – näin iPhone 7 Plussan kokoon saadaan lähes tuuma lisää näyttöä

Xiaomi esitteli tällä viikolla uuden Mi Note 2 -huippupuhelimensa ohella myös Mi MIX -nimeä kantavan puhelimen, jonka näytössä ei juuri ole sivu- tai yläreunuksia.

Xiaomin mukaan Mi MIXin 6,4 tuuman näyttö kattaa 91,1 prosenttia laitteen etupuolen pinta-alasta. Ainoastaan näytön alapuolella puhelimen alareunassa on merkittävän kokoinen näytönreunus. Viemällä näytön lähelle reunoja on Mi MIXiin saatu 6,4 tuuman näyttö lähes samankokoiseen laitteeseen kuin 5,5 tuuman näyttö Applen iPhone 7 Plussassa.

Mi MIXissä on myös keraaminen rakenne, jonka muodot on suunnitellut Philippe Starck.Teknisesti Mi Mixissä on Qualcommin Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri, 16 megapikselin takakamera, 4 400 milliampeeritunnin akku sekä DAC-muunnin tuella 192 kHz ja 24-bit -toistolle.

Mi Mix on tulossa tarjolle jo joulukuussa, mutta mahdollisesti rajatusti – Xiaomi kutsuu puhelinta myös vain konseptipuhelimeksi. 4 gigatavun RAM-muistilla ja 128 gigatavun tallennusmuistilla varustetun version hinta Kiinassa on 3 499 juania eli noin 475 euroa ja 256 gigatavun tallennusmuistilla, 6 gigatavulla RAM-muistia ja 18 karaatin kultakoristelulla kameran ja sormenjälkitunnistimen ympärillä varustetun version hinta 3 999 juania eli 540 euroa.

Mi MIXissä perinteinen puhelinkuuloke on toteutettu uudella ”pietsosähköisellä keraamisella tekniikalla”. Lisäksi läheisyyden tunnistin hyödyntää infrapunan sijaan ultraääntä. Lisäksi etukameran paikka näytön yläpuolella on myös kadonnut, mihin Xiaomilla ei ollut vielä esittää muuta ratkaisua kuin sen siirtäminen näytön alapuolella jäljellä olevaan tilaan.

iPhone näyttää rinnakkain vertaillen varsin karulta.

Ensi vuodelle kuitenkin sekä Samsungin Galaxy S8:aan että Applen seuraavaan iPhoneen on huhuttu myös ”koko etupuolen kattavia” näyttöjä.

Xiaomi Mi MIXissä on keraaminen rakenne.

 

Kultaiset yksityiskohdat kiertävät kameraa ja sormenjälkitunnistinta.