MSI julkisti Claw 8 AI+:n jatkamaan kannettavien pelilaitteiden sarjaa

MSI Claw 8 AI+ on uusi tulokas kannettavien pelilaitteiden markkinoille.

Vain hetkeä edeltäjänsä jälkeen julkistettu uutuus tuo muutamia parannuksia.

Taiwanilainen MSI on viime vuosina ollut aktiivinen toimija kannettavien pelilaitteiden markkinoilla, ja Claw 8 AI+ on malliston viimeisin tulokas. Sen kohokohtia ovat Intelin tehokkaat Lunar Lake -sarjan suorittimet ja 8-tuumainen näyttö 1080p-tarkkuudella ja 120 hertsin virkistystaajuudella.

Toistaiseksi Claw 8 AI+:sta ei ole vielä julkaistu virallisia kuvia, ja myös teknisiä tietoja on määrä täydentää myöhemmin. Pelilaite on seuraaja alkuvuodesta esitellylle MSI Clawille.

Näyttöparannusten ohella MSI kertoo nostaneensa akun kapasiteetin 80 wattituntiin, ja USB-C-liitäntöjä on tällä kertaa saatavilla kaksi kappaletta. Toisella liitännällä on myös Thunderbolt 4 -tuki, MSI vahvistaa.

Samalla Claw 8 AI+:ssa on paranneltu esimerkiksi näppäinasettelua ja olkapainikkeiden tuntumaa, MSI kuvailee, mutta tarkemmat tekniset yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa. Ainakin nimen perusteella myös tekoäly (AI, Artificial Intelligence) saanee pelilaitteessa enemmän huomiota.

MSI aikoo paljastaa lisätietoja uudesta pelilaitteestaan Taiwanissa paraikaa käynnissä olevilla Computex-messuilla. Aiheesta kirjoittavan The Vergen mukaan ainakin tehoja pitäisi olla roimasti aiempaa enemmän, sillä Intelin Lunar Lake -malliston suorituskyvyn kerrotaan ainakin graafisella puolella olevan jopa 50 prosenttia MSI:n aiemmin suosimia Meteor Lake -sarjalaisia parempi.

MSI Claw 8 AI+ esiteltäneen kokonaisuudessaan lähitulevaisuudessa.