Motorola julkisti taittuvanäyttöisen razr-simpukkapuhelimen

Lenovon omistama Motorola on julkistanut uuden taittuvanäyttöisen razr-simpukkapuhelimen Los Angelesissa järjestetyssä tilaisuudessa. Uutuus muistuttaa designiltaan takavuosien legendaarista simpukkapuhelinmallia mutta nyt taittuvalla näytöllä varustettuna.

Uuden Motorola razrin saatavuudesta on toistaiseksi kerrottu tarkemmin Yhdysvaltojen osalta. Siellä myynti alkaa yksinoikeudella Verizon-operaattorin kautta 9. tammikuuta 2020 1 499,99 dollarin hintaan. Ennakkotilattavaksi puhelin tulee 26. joulukuuta. Valituilla Euroopan markkinoilla myynti on alkamassa jo joulukuussa mutta tarkempaa päivämäärätietoa ei vielä ole. Motorolan suomenkielisessä lehdistötiedotteessa kerrotaan Ruotsin ja Tanskan kuuluvan valittujen markkinoiden joukkoon mainitsematta Suomea. Olemme pyytäneet Motorolalta lisätietoa saatavuudesta Suomessa.

Alkuperäinen Motorola Razr V3 julkistettiin vuonna 2004 ja nousi suureksi hitiksi yltäen kymmenien miljoonien kappalemyyntiin. Puhelin erottui joukosta ohuella muotoilullaan.

Uudenkin Motorola razrin alareunassa on alkuperäisen mallin tavoin paksumpi ”leuka”, jonka yläpuolelta kansiosa avautuu ja sisältä taittuu auki suurempi näyttö.

Motorolan razr tuo taittuvanäyttöisissä älypuhelimissa tarjolle kolmannen erilaisen näkemyksen kirjan tavoin avautuvan Samsung Galaxy Foldin ja ulospäin taittuvalla näytöllä varustetun Huawei Mate X:n jatkoksi. Se on ensimmäinen julkistettu taittuvanäyttöinen simpukkamallin puhelin. Suljetussa Motorola razrissa kahden puoliskon väliin ei jää selkeää väliä kuten Galaxy Foldissa, vaan taitos kiinni on erilaisen saranarakenteen ansiosta tiukempi. Toistaiseksi nähdyn perusteella näytön taitoskohdassa ei myöskään esiinny samalla tavalla epätasaisuutta kuin Galaxy Foldissa.

Sisäpuolen taittuvan P-OLED-näyttöpaneelin koko on 6,2 tuumaa ja tarkkuus 2142×876 pikseliä 22:9-kuvasuhteella. Näytön yläreunassa on myös lovi sisäpuolen kameralle ja muille antureille. Kannesta löytyy toinen selvästi pienikokoisempi 2,7 tuuman ja 4:3-kuvasuhteen näyttö 800×600 pikselin tarkkuudella. Kansinäytöltä on nopea tarkistaa esimerkiksi ilmoitukset, kellonaika tai sää, ottaa selfieitä, hallita musiikin toistoa ja suorittaa muita nopeita toimia.

Sormenjälkilukija on sijoitettu alareunan leukaosaan ja on näin käytettävissä sekä puhelin suljettuna että avattuna.

Verrattuna aiempiin taittuvanäyttöisiin älypuhelimiin Motorola razr tarjoaa avattuna näytön, joka on kooltaan kuin tavallisista älypuhelimista joskin kuvasuhteeltaan hieman pitkulaisempi. Kiinni taitettuna puhelin sulkeutuu tavanomaisia älypuhelimia paksummaksi neliöksi. Avattuna Motorola razrin mitat ovat 172 x 72 x 6,9 millimetriä ja suljettuna 94 x 72 x 14 millimetriä. Painoa puhelimella on 205 grammaa.

Aiempien simpukkapuhelinten tavoin Motorola razrissa voi vastata saapuvaan puheluun avaamalla kannen ja lopettaa puhelun sulkemalla sen.

Motorola razrissa on sisällä 6,2 tuuman näyttö ja kannessa 2,7 tuuman näyttö.
Motorola razrissa on sisällä 6,2 tuuman näyttö ja kannessa 2,7 tuuman näyttö.

Kannesta löytyvä pääkamera Motorola razrissa on tarkkuudeltaan 16 megapikseliä ja aukon kooltaan f/1,7. Lisäksi sisäpuolelta löytyy toinen 5 megapikselin kamera.

Järjestelmäpiirinä uudessa razrissa on keskiluokan Qualcomm Snapdragon 710, RAM-käyttömuistia on 6 gigatavua ja tallennusmuistia 128 gigatavua. Akun kapasiteetti on melko vaatimattomat 2 510 milliampeerituntia ja sen osalta tuettuna on 15 watin TurboPower-pikalataus. Ainoana liitäntänä pohjasta löytyy USB-C-portti. Mukana toimitetaan korkealuokkaiset USB-C-liitännälliset Denon Audion ”virittämät” kuulokkeet.

Yhteyksien osalta suurin yllätys on tuki ainoastaan integroidulle eSIMille.

Uuden Motorola razrin ainoa värivaihtoehto on musta Noir Black. Suojakuoria on tulossa tarjolle muun muassa Otterboxilta ja Kate Spadelta.

Käyttöjärjestelmänä Motorola razrissa on vielä aluksi Android 9 Pie uudemman Android 10:n sijaan.

Motorola razrin tekniset tiedot

 • Simpukkamallinen rakenne
 • 6,2 tuuman auki taittuva sisänäyttö P-OLED-näyttöpaneelilla, 22:9-kuvasuhteella ja 2142×876 pikselillä
 • 2,7 tuuman kansinäyttö 4:3-kuvasuhteella ja 800×600 pikselillä
 • Sormenjälkilukija
 • 16 megapikselin kansikamera 1,22 mikronin pikselikoolla, f/1,7-aukolla, dual pixel PDAF / laser -automaattitarkennus, kaksois-LED-kuvausvalo
 • 5 megapikselin sisäkamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,0-aukolla
 • Yksi kaiutin ja neljä mikrofonia
 • Kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 710 -järjestelmäpiiri
 • 6 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
 • 128 gigatavua tallennusmuistia
 • Integroitu eSIM
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
 • USB-C-liitäntä
 • 2 510 milliampeeritunnin akku
 • 15 watin TurboPower-pikalataus
 • Mitat 94 x 72 x 14 millimetriä suljettuna, 172 x 72 x 6,9 millimetriä avattuna
 • Paino 205 grammaa
 • Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio