Minimalistinen Light Phone III julki

Light Phone III on uusi vaihtoehto kaikille, jotka ovat kyllästyneet liialliseen älypuhelimen naputteluun. Pelkistetty puhelin on nyt ennakkomyynnissä.

Yhdysvaltalainen, muun muassa kameroista aiemmin tunnettu Light on viime vuosina julkaissut myös yksinkertaisia, vain perustoiminnot sisältäviä puhelimia omalla brändillään. Light Phone III on samaisen sarjan kolmas uutuus, jonka teknisiä ominaisuuksia on paranneltu, mutta perusajatus on säilynyt samana.

Takana on 50 megapikselin kamera.

Light Phone III:ssa on 3,92-tuumainen mustavalkosävytteinen AMOLED-näyttö 1240 x 1080 pikselin tarkkuudella. Kosketusta tukevalla paneelilla ohjataan yksinkertaista LightOS-käyttöliittymää, joka sisältää omat sovelluksensa muun muassa puhelimelle, viesteille, kalenterille, muistutuksille, muistiinpanoille, podcasteille ja musiikille.

Takana on 50 megapikselin kamera LED-kuvausvalolla sekä kiinteällä tarkennuksella ja polttovälillä. Myös fyysinen suljinpainike on käytettävissä puhelimen kyljellä sormenjälkilukijan sijaitessa yläreunassa.

Light Phone III:n sensoreita ja painikkeita.

Käytössä on Qualcommin Snapdragon 4 Gen 2 -järjestelmäpiiri kahdeksalla ytimellä. RAM-käyttömuistia on saatavilla kuusi gigatavua (LPDDR4X) ja sisäistä tallennusmuistia 128 gigatavua (UFS 2.2).

Irrotettavan akun kapasiteetti on 1 800 milliampeerituntia, ja myöhemmin Light aikoo tuoda puhelimelleen päivityksenä myös Spotifyn kaltaisia musiikkipalveluita sekä Signalin ja WhatsAppin kaltaisia pikaviestimiä. Täysiveriseksi älypuhelimeksi Light Phone III ei kuitenkaan ole muuttumassa.

Light Phone III on jo ennakkotilattavissa Lightin verkkokaupasta. Varsinainen suositushinta on 799 Yhdysvaltain dollaria, mutta 15. heinäkuuta saakka puhelimen saa ennakkotilata puoleen hintaan 399 dollarilla. Toimitusten on määrä alkaa tammikuussa 2025.