Microsoft julkisti Surface Pron - myynti Suomessa alkaa 15. kesäkuuta

Microsoft on odotetusti tänään esitellyt uusimman version Surface Pro -laitteista. Surface Pro 4:n nyt nähty seuraaja kantaa yksinkertaisesti nimeä Surface Pro, eli numerointi jätettiin mallinimestä pois. Ulkoisesti laite on pääosin edeltäjänsä kaltainen, mutta sisuksia on uudistettu.

Uusi Surface Pro tulee Suomessa myyntiin 15. kesäkuuta alkaen.

Uusi Surface Pro vastaa edeltäjiään Pro 3:a ja Pro 4:ää mitoiltaan ja liitännöiltään, eli vanhat oheislaitteet toimivat uutuudellakin. Sisäisesti esimerkiksi suorittimet menivät uusiksi, ja Surface Pron sisältä löytyy Intelin seitsemännen sukupolven suorittimia, jotka Kaby Lake -nimelläkin tunnetaan. Suoritinpäivitys tarkoittanee käytännössä hieman aiempaa enemmän tehoa ja akkukestoa.

Ulkoisista muutoksista merkittävin on uusittu seisomatuki, joka kääntyy aiempaa pidemmälle, ja laitteen saa entistä loivempaan asentoon pöydälle. Tämä auttaa esimerkiksi kosketusnäytölle Surface Penin kanssa piirtäviä käyttäjiä.

Surface Laptopista tutut värivaihtoehdot tulevat myös uusiin Surface Pron näppäimistösuojiin.
Surface Laptopista tutut värivaihtoehdot tulevat myös uusiin Surface Pron näppäimistösuojiin.

Uuden sukupolven Surface Pro saa rinnalleen myös uudistetut Surface Type Cover -näppäimistökotelot. Näppäimistöt ottavat lainaa taannoin esitellystä Surface Laptop -mallista, ja kovapintaisia näppäimiä ympäröi pehmeä Alcantara-pinta. Myös neljä värivaihtoehtoa ovat Surface Laptopista tuttuja.

Myös Surface Pron ohessa käytettävä Surface Pen -ohjauskynä uudistui. Uusi kynä tunnistaa 4096 eri painetasoa, nelinkertaisen määrän edeltäjäänsä nähden. Lisäksi uusi kynä tunnistaa kallistuskulman, mikä tarjoaa paremman mahdollisuuden esimerkiksi varjostuksille ja luonnollisemmalle tuntumalle. Myös uusi kynä tulee tarjolle neljässä uudessa värissä.

Uuden Surface Pron hinnat Suomessa

  • Intel Core m3 / 4Gt RAM / 128 Gt: 959 euroa
  • Intel Core i5 / 4Gt RAM / 128 Gt: 1 169 euroa
  • Intel Core i5 / 8Gt RAM / 256 Gt: 1 449 euroa
  • Intel Core i7 / 8Gt RAM / 256 Gt: 1 829 euroa
  • Intel Core i7 / 16Gt RAM / 512 Gt: 2 549 euroa