Microsoft julkisti Surface Book 2:n – tehokkain Microsoft-kannettava toistaiseksi

Microsoft on julkistanut uuden Surface Book 2 -tietokoneen samana päivänä, kun se tuo saataville Windows 10:n Fall Creators Update -päivityksen.

Uuden Surface Book 2:n ennakkomyynti alkaa valikoiduilla markkinoilla 9. marraskuuta alkaen 1499 dollarin hintaan (hinta vaihtelee markkinoittain). Paikallinen mallivalikoima, saatavuus ja hinnat vahvistetaan myöhemmin.

Surface Book 2:ssa on Intelin 7. sukupolven tai uusimman 8. sukupolven tuplaydin- ja neliydinprosessorit sekä NVIDIA GeForce -näytönohjain, joiden ansiosta Surface Book 2:ssa on yli viisi kertaa enemmän graafista suorituskykyä kuin tavallisessa Surface Bookissa ja kaksi kertaa enemmän tehoa kuin uudessa MacBook Prossa. Uusi Surface Book on saatavilla Yhdysvalloissa myös 15 tuuman koossa (3240×2160 pikseliä), muilla markkinoilla tuttuna 13,5-tuumaisena versiona (3000×2000 pikseliä).

Alkuperäisen Surface Bookin tapaan myös Surface Book 2:ssa näyttöosa on irroitettavissa tabletiksi. Pääosin ennallaan on pysynyt myös Surface Bookin joukosta erottava saranaratkaisu. Designissa uutta on, ettei 13,5-tuumaisessa ole enää lainkaan tuuletinta näyttöosassa. 13,5 tuuman mallista löytyy tuuletin kuitenkin pohjaosasta Core i7 -mallissa, mutta Core i5 -malli on täysin vapaa tuulettimista ja näin täysin hiljainen.

13,5 tuuman Surface Book 2:ssa on Core i7 -suorittimen parina NVIDIA GeForce GTX 1050 ja 15 tuuman koossa GeForce GTX 1060 -näytönohjain. 13,5 tuuman Core i5 -malli Surface Book 2:sta on varustettu vain integroidulla näytönohjaimella.

Uutta Surface Book 2:ssa on myös USB Type-C -liitäntä, joka korvaa Mini DisplayPortin. Mukana on yhä myös kaksi perinteistä USB-A-liitäntää, muisikorttipaikka sekä Microsoftin Surface Connect-liitäntä lataamiseen. USB-C ei ole Thunderbolt 3 -liitäntä. Se tukee kuitenkin myös lataamista.

RAM-muistia 13,5 tuuman Surface Book 2:ssa on 8 tai 16 gigatavua, 15-tuumaisessa aina 16 gigatavua. Tallennusmuistin koko on joko 256 gigatavua, 512 gigatavua tai 1 teratavu.

Kokonaisuuteen on tehty myös monia muita pieniä muutoksia. Kaiuttimet ovat hieman aiempaa voimakkaammat. Näytön kontrastia on parannettu, nyt 1600:1-arvoon. Lisäksi näppäimistö ja kosketuslevy ovat nyt tekniikaltaan tuttuja Surface Laptopista. Kameroita mukana on kaksi, tarkkuudeltaan 8 ja 5 megapikseliä, sekä lisäksi infrapunakamera Windows Hello -käyttöön.