Microsoft julkisti edullisen hintaluokan Surface Laptop Go -läppärin - alkaen 669 euroa Suomessa

Microsoft on esitellyt Surface Laptop Go -kannettavansa.

Uutuus sijoittuu edulliseempaan hintaluokkaan kuin useimmat Surface-laitteet.

Surface Laptop Go on jo ennakkotilattavissa Microsoftin Suomen verkkokaupassa, ja toimitukset alkavat 27. lokakuuta. Ainoana värivaihtoehtona on platina. Hinnat Suomessa ovat:

  • Intel Core i5 + 4 Gt RAM + 64 Gt eMMC: 669 €
  • Intel Core i5 + 8 Gt RAM + 128 Gt SSD: 839 €
  • Intel Core i5 + 8 Gt RAM + 256 Gt SSD: 1 039 €

Microsoft Surface Laptop Go on muotoilultaan taattua, pelkistettyä Surface-tyyliä. Kyseessä on melko pienikokoinen ja siro uutuus, jonka on tarkoitus haastaa esimerkiksi Googlen Chromebookit. Laptop Go painaa vain noin 1,1 kilogrammaa.

Surface Laptop Go:ssa on 12,4-tuumainen näyttö 3,2-kuvasuhteella ja 1536 x 1024 pikselin tarkkuudella. Läppärissä on pienestä koostaan huolimatta kookas Windows Precision -kosketuslevy ja näppäimistö, jonka painikkeissa on 1,3 millimetrin liikkumavara.

Microsoftin Surface Laptop Go on kevyt uutuusläppäri.

Microsoftin Surface Laptop Go on kevyt uutuusläppäri.

Suorittimen virkaan on valittu kymmenennen sukupolven Intel Core i5 (1035G1) neljällä ytimellä. Se saa tuekseen joko 4 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 64, 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (eMMC tai SSD).

Surface Laptop Gossa on yksi USB-C- ja USB-A-liitäntä, Surface Connect -latausliitäntä ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Näytön yläpuolella on 720p-tarkkuuksinen etukamera, joka ei tue Windows Hellon kasvojentunnistusta. Sormenjälkilukija on puolestaan integroitu virtapainikkeeseen.

Virtapainikkeessa on sormenjälkilukija.

Mukana on myös tuki Wi-Fi 6 -yhteyksille ja pikalataukselle, jonka luvataan tarjoavan 80 prosenttia varausta vain tunnin latauksella.

Kuoret Surface Laptop Gossa yläosaltaan alumiinia ja pohjaltaan polykarbonaatin ja komposiittihartsin yhdistelmää, jossa on lasikuitua ja 30 prosenttia kierrätettyä uusiomateriaalia.

Microsoft Surface Laptop Gon värivaihtoehdot. Suomessa saatavilla platinaväri.

Microsoft Surface Laptop Gon värivaihtoehdot. Suomessa saatavilla platinaväri.

Microsoft julkaisi samalla liudan lisäosia uutuusläppärilleen.