Microsoftilta uusi Xbox: ”Maailman tehokkain pelikonsoli”

Microsoft on esitellyt pelialan E3-messutapahtumassa uuden Xbox One X -pelikonsolin, joka on yhtiön mukaan maailman tehokkain pelikonsoli. Sen lisäksi tilaisuudessa esiteltiin 42 uutta peliä, joista yksinoikeuspelejä on 22 kappaletta. Samalla kerrottiin Minecraftin tulevasta päivityksestä, jonka jälkeen Xbox- ja Nintendo Switch -pelaajat voivat pelata samaa peliä samaa aikaa yhteisessä nettipelissä.

Xbox One X

Marraskuun alussa myyntiin saapuvassa Xbox One X:ssä on Microsoftin mukaan 40 prosenttia enemmän tehoa kuin missään muussa pelikonsolissa. Microsoftin verkkosivujen mukaan Xbox One X tulee maksamaan Suomessa 519,99 euroa.

Xbox One X tukee 4K-tarkkuutta, joten Ultra HD -television kanssa käyttäjä pääsee nauttimaan tarkasta kuvasta. Tuleva Forza Motorsport 7 -peli toimii One X:llä 4K-tarkkuudella ja ruudunpäivitysnopeus on 60 kuvaa sekunnissa.

Nopeampaa toimintaa lupaavat myös uudet kuuden teraflopin grafiikkapiiri, 326 gigatavua sekunnissa kuljettava muistikaista ja 12 gigatavun GDDR5-muisti. Kuuden teraflopin grafiikkapiiri toimii 1 172 megahertsin taajuudella. Lukuja voi verrata esimerkiksi Playstation 4 Prohon, jonka vastaavat luvut ovat 4,2 teraflopia ja 911 megahertsiä.

Viihdepuolella Xbox One X tulee HDR:ää niin peleissä kuin elokuvissa, Ultra HD Blu-ray -elokuvia ja Dolby Atmos -tilaääniteknologiaa.

Forza Motorsport 7

Microsoft kertoo, että Forza Motorsport 7 on alusta asti tehty Ultra HD -tarkkuutta ja 60 ruudun sekuntivauhtia varten, minkä ansiosta se on ”ensimmäinen kunnon 4K-pelikokemus”. Ultra HD -tarkkuus ja nopea ruudunpäivitys toimivat luonnollisesti Xbox One X -konsolilla ja tehokkailla pelitietokoneilla.

Minecraft

Minecraft tulee saamaan uuden päivityksen, joka yhdistää Minecraft-pelaajia. Päivityksen jälkeen Minecraft-pelaajat Xbox Onella ja Nintedo Switchillä voivat pelata yhteistä verkkopeliä. Kyseessä on vasta maailman toinen peli, jossa voi pelaajat voivat pelata samaa verkkopeliä erilaisilla konsoleilla. Päivitys tulee saataville myöhemmin tänä kesänä.

”Tavoitteemme on yhdistää kaikki Minecraftin pelaajat ja etenemme kohti tavoitettamme jatkuvasti”, Minecraftin johtava tuottaja Jesse Merriam kertoi, kun häneltä udeltiin, tuleeko yhteinen verkkopeli myös Playstation 4:lle.