Huawei julkisti maailman pienimmän läppärin 13 tuuman näytöllä

Huawei on tänään esitellyt Berliinissä järjestetyssä julkistustilaisuudessa uudet MateBook-tietokoneet, joista Suomessa myyntiin tulee MateBook X. Tilaisuudessa Huawei vertaili MateBookiaan Applen MacBookeihin ja lähteekin haastamaan niitä markkinoilla. Huawei esitteli tilaisuudessaan myös MateBook D– ja MateBook E -tietokoneet, jotka eivät kuitenkaan toistaiseksi ole tulossa myyntiin Suomessa.

Huawein MateBook X on perinteisempi läppäri, joka on hyvin kompakti. Näytön reunukset ovat varsin pienet, vain 4,4 millimetriä leveät, minkä ansiosta laitteen fyysinen koko on saatu pidettyä pienenä. ”Läppäri, joka on pienempi kuin A4-paperi – maailman pienin 13-tuumainen läppäri”, kehuu Huawei. Näyttö peittää Huawein mukaan 88 prosenttia kannettavan näyttöosasta.

13-tuumaisen näytön tarkkuus on 2160 x 1440 pikseliä ja se on suojattu Corningin Gorilla-lasilla. MateBook X:n paksuus on vain 12,5 millimetriä ja painoa on 1,05 kilogramman verran. MateBook X:ssä käytetään Intelin seitsemännen sukupolven (Kaby Lake) Core i -suorittimia. Käyttöjärjestelmänä laitteessa toimii odotetusti Microsoftin Windows 10.

MateBook X:ssä on 41,1 wattitunnin akku. Laitteelle luvataan 10 tuntia käyttöaikaa internet-käyttöön, elokuvien katseluun tai työskentelyyn.

Äänentoistosta uudessa MateBookissa huolehtii Dolby Atmos -brändätyt stereokaiuttimet. Dolby Atmos tuo mukanaan laadukkaan äänen ja hyvän surround-tilaäänen, vaikka kaiuttimia ei olekaan yhtä montaa kuin esimerkiksi normaalissa kotiteatterissa.

Huawei MateBook X tulee saataville Suomessa Space Gray- ja Rose Gold -väreissä. Intel Core i5:llä, kahdeksan gigatavun RAM-muistilla ja 256 gigatavun SSD-muistilla varustettu versio maksaa 1 399 euroa. MateBook X:n Intel Core i7:llä, kahdeksan gigatavun RAM-muistilla ja 512 gigatavun SSD-muistilla varustettu malli maksaa 1 649 euroa. Ne tulevat myyntiin heinäkuussa.