LG julkisti huippupuhelimensa – tällainen on ensimmäinen uusi Android Nougat -puhelin

LG on julkistanut odotetusti V20-huippupuhelimensa San Franciscossa, Yhdysvalloissa järjestetyssä tilaisuudessa.V20 on ensimmäinen alusta alkaen Androidin uudella 7.0 Nougat -versiolla esitelty ja myyntiin tuleva puhelin.

LG V20:

 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 820
 • Päänäyttö: 5,7-tuumainen QHD IPS Quantum Display (2560 x 1440 pikseliä, 513 pikseliä tuumalla)
 • Lisänäyttö: IPS Quantum Display (160 x 1040 pikseliä / 513 pikseliä tuumalla)
 • Muisti: 4 gigatavua LPDDR4 RAM-muistia / 64gigatavua UFS-tallennusmuistia / microSD-muistikorttipaikka enintään 2 teratavun korteille
 • Kamerat: Edessä 5 megapikseliä, f/1,9 aukko ja laajakulmalinssi / takana16 megapikseliä, f/1,8 aukko ja optinen kuvanvakain sekä 8 megapikseliä f/2,4 aukolla ja laajakulmalinssillä
 • Akku: 3200 milliampeerituntia, käyttäjän vaihdettavissa
 • Käyttöjärjestelmä: Android 7.0 Nougat
 • Mitat: 159,7 x 78,1 x 7,6millimetriä
 • Yhteydet: X12 LTE (jopa 600 megabittiä sekunnissa) / Wi-Fi (802.11 a, b, g, n, ac) / USB Type-C / Bluetooth 4.2 BLE / NFC
 • Värit: Titaani / Hopea/ Pinkki
 • Muuta: Sormenjälkitunnistin, Qualcomm Quick Charge 3.0 -pikalataus

Edeltäjänsä V10:n tavoin V20:sta löytyy laitteen etupuolelta päänäytön yläpuolelta kapea ja pitkulainen kakkosnäyttö. Toisaalta edeltäjästään poiketen V20:ssa ei enää ole kahta etukameraa, mutta sen sijaan kameroita on nyt LG:n kevään G5-huippupuhelimen tavoin kaksin kappalein puhelimen takana.

Pääkamera on varustettu 16 megapikselin kennolla, isolla aukolla ja optisella kuvanvakaimella, kun taasmaisemakuvaukseen paremmin soveltuva kakkoskamera on varustettu kahdeksan megapikselin kennolla ja 135 asteen laajakulmalinssillä. Kuvaajan apuna on LG:n erikoinen hybriditarkennus, joka yhdistää niin lasertarkennuksen, vaihetarkennuksen kuin kontrastitarkennuksenkin. Etukamera on varustettu viiden megapikselin kennolla ja 120 asteen laajakulmalinssillä.

Erityisesti V20:ssä on panostettu myös audio-ominaisuuksiin, jotka LG on toteuttanut yhteistyössä maineikkaan Bang & Olufsenin kanssa. V20 sisältää nelinkertaisen, 32-bittisen Hi-Fi Quad DA-muuntimen, jonka myötä LG:n mukaan sen pitäisi yltää yhteensopivien kuulokkeiden kanssa äänentoistoltaan jopa lähelle live-esitystä. Ääni on terävämpi ja selvempi, ja uusi DAC voi vähentää taustaääntäjopa 50 prosentilla. Varustukseen kuuluvat myös kolme mikrofonia, joilla valmistajan mukaan saa myös tallennettua ääntä poikkeuksellisen laadukkaasti.

Aivan kuten edeltäjänsä V10, myös V20 sisältää 5,7-tuumaisen päänäytön yläpuolelle sijoitetun pienen lisänäytön. Edeltäjään nähden lisänäyttö tarjoaa nyt kaksinkertaisen kirkkauden. Lisänäyttö tarjoaa nopeasti tietoa saapuvista viesteistä ja ilmoituksista, ja esimerkiksi viesteihin voi nopeasti reagoidalisänäytön kautta.

LG V20 saa kunnian olla ensimmäinen uudella Android 7.0 Nougatilla varustettu uusi puhelinmalli. Googlen Androidin päällä on LG:n oma UX 5.0+ -käyttöliittymä, joka on jatkojalostettu versio LG G5:ssä nähdystä LG UX 5.0:sta. V20 sisältää Nougatin erikoisuuksia, kuten jaetun ruudun moniajon, sekä ensimmäisenä maailmassa Googlen uuden In Apps -haun, joka osaa etsiä sisältöä ja tietoja niin esiasennetuista kuin jälkiasennetuistakin sovelluksista.

Yksi edeltäjä V10:n erikoisuuksista oli sen pehmeä ja pitävä silikoninen pinta, mutta V20:ssä pääosaa näyttelee alumiini. Laitteen ylä- ja alapäädyt on kuitenkin verhottu silikonia ja polykarbonaattia yhdistävällä, iskunkestävällä materiaalilla, ja laitteen onkin määrä kestää hieman peruspuhelimia paremmin iskuja. LG:n mukaan V20 on läpäissyt MIL-STD 810G -standardin mukaisen pudotustestin ja kestää pudotuksia neljän jalan eli noin 1,2 metrin korkeudesta. Vedenkestävä uutuus ei kuitenkaan ole.

LG V20:n myynti Koreassa alkaa vielä syyskuun aikana. Hinta- ja saatavuustiedot muilla alueilla selviävät lähiviikkojen aikana.