LG julkisti erikoisrakenteisen Wing-älypuhelimensa - 90 astetta kääntyvän 6,8 tuuman näytön alta paljastuu pienempi kakkosnäyttö

LG on julkistanut uuden, poikkeuksellisella kääntyvällä rakenteella varustetun Wing-älypuhelimensa.

Uutuus on ensimmäinen osa LG:n Explorer Project -hanketta, jonka alla pyritään tutkimaan uusia ja erilaisia innovaatioita, jotka poikkeavat markkinoilla ennestään olevista tuotteista vaihtelevilla tavoilla.

LG Wingissä on kaksi näyttöä.

6,8 tuuman päänäytön alta paljastuu toinen pienempi, 3,9 tuuman näyttö, kun päällimmäistä osaa puhelimesta käännetään 90 astetta. Avattuna Wing muistuttaa muodoltaan T-kirjainta. LG:n mukaan Wingin kääntömekanismin on testattu kestävän 200 000 kääntökertaa.

Näin LG Wing avautuu.

Näin LG Wing avautuu.

Pienellä lisänäytöllä voi näkyä esimerkiksi erilaisia lisätietoja tai -toimintoja samanaikaisesti. Esimerkkejä tästä ovat mediatoiston ohjauspainikkeet käytettäessä päänäyttöä navigointiin autolla ajettaessa sekä laajemmat lisätiedot pelatessa. Toista näyttöä voidaan muutenkin käyttää pikaisiin toimiin samanaikaisesti, kun esimerkiksi videon katselu päänäytöllä jatkuu häiriöttä – esimerkiksi viesteihin. Sovellukset voivat hyödyntää toista näyttöä haluamillaan tavoilla, mutta tämä vaatii toki sovellusten päivittämistä kehittäjien toimesta, eikä laajaa tukea todennäköisesti pieniin myyntimäärään Wingille voida odottaa.

Luonnollisesti kahdelle näytölle voi kuitenkin avata myös haluamansa kaksi eri sovellusta, ja näitä sovelluspareja voi tallentaa myös pikakuvakkeiksi. Tämä lieneekin aluksi huomattavasti hallitsevampi tapa hyödyntää kahden näytön avaamia mahdollisuuksia muuten kuin LG:n omissa sovelluksissa.

Esimerkkejä LG Wingin toisen näytön käytöstä.

Esimerkkejä LG Wingin toisen näytön käytöstä.

Wingin toista näyttöä voi käyttää esimerkiksi viestittelyyn samalla, kun video toistuu täydessä koossa päänäytöllä.

Wingin toista näyttöä voi käyttää esimerkiksi viestittelyyn samalla, kun video toistuu täydessä koossa päänäytöllä.

Wingin 6,8 tuuman päänäytössä on P-OLED-näyttöpaneeli 20,5:9-kuvasuhteella ja 2460×1080 pikselillä. 3,9 tuuman toinen näyttö G-OLED-näyttöpaneelilla on puolestaan kuvasuhteeltaan 1,15:1 ja tarkkuudeltaan 1240×1080 pikseliä.

Takana Wing sisältää kolme kameraa, ja etukamerana toimii 32 megapikselin yläreunasta esiin nouseva pop-up-kamera.

LG on varustanut Wingin pääkameran Gimbal Motion -nimeä kantavalla, edistyneellä optisella kuvanvakautuksella, jonka toiminta perustuu kuuteen liikeanturiin sekä ohjelmistoon. Kamerasovelluksessa pienemmän näytön kautta voi myös säätää kameran kulmaa “joystick-ohjaimella”. Lisäksi avattuna Wing tarjoaa LG:n mukaan tavallista älypuhelinta tukevamman otteen kuvatessa.

Wingin toinen erikoisuus on Gimbal Motion -kamera.

Wingin toinen erikoisuus on Gimbal Motion -kamera.

Pääkamera on tarkkuudeltaan 64 megapikseliä ja aukon kooltaan f/1,8, minkä lisäksi Wingistä löytyy yllättäen kaksi ultralaajakulmakameraa – 13 megapikselin 117 asteen ultralaajakulmakamera f/1,9-aukolla ja 1,0 mikronin pikselikoolla sekä 12 megapikselin 120 asteen ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla ja suuremmalla 1,4 mikronin pikselikoolla.

Toista näyttöä voidaan käyttää myös kuvan- tai videonkäsittelyssä samalla, kun muokattava kohde näkyy kokonaisuudessaan päänäytöllä.

Järjestelmäpiirinä Wingissä on Qualcommin keskiluokan Snapdragon 765G, ja sen myötä tuki myös 5G-mobiiliverkkoyhteydelle. RAM-käyttömuistia on 8 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128 tai 256 gigatavua, sekä lisäksi muistikorttipaikka. Akun kapasiteetti on 4 000 milliampeerituntia, ja tuettuna on Qualcomm Quick Charge 4+ -pikalataus. Sormenjälkilukija sijaitsee näytön alla, ja käyttöjärjestelmäversiona on Android 10.

Pölyn- ja vedenkestävyydeltään Wing on IP54-luokiteltu, eli puhelimen pitäisi kestää vesiroiskeita. Lisäksi kestävyys on osittain testattu MIL-STD-810G-standardin mukaisesti. Erikoisrakenne näkyy puhelimen tavallista hieman suuremmassa paksuudessa, joka on 10,9 millimetriä. Painoakin on peräti 260 grammaa.

LG ei enää nykyisin myy puhelimiaan Pohjoismaiden markkinoilla, minkä takia myöskään Wingiä ei kannata odottaa laajemmin myyntiin Suomessa.

Wing on tulossa kuitenkin markkinoille LG:n kotimaassa Etelä-Koreassa lokakuussa, ja myöhemmin Pohjois-Amerikassa sekä Euroopassa.

LG Wing avattuna takaa.

LG Wing avattuna takaa.