Lenovolta uusi ThinkPad X1 Extreme -huippuläppäri ja L-sarjan uutuuksia

Lenovolta uusia läppäreitä.

Lenovo on julkistanut liudan uusia läppäreitä, joista tehokkain on huippuluokan ThinkPad X1 Extreme. Myös ThinkPad L -sarjaan esiteltiin uutta.

Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen 4 on huippuluokan läppäriuutuus, joka on edeltäjäänsä nähden saanut lisää tehoja, liitäntämahdollisuuksia ja kokoonpanovaihtoehtoja. Läppärissä on 16:10-kuvasuhteen näyttö kapeilla reunuksilla ja 4K-tarkkuudella. Paneelin enimmäiskirkkaus on 600 nitiä, ja mukana on Dolby Vision HDR -tuki sekä sinisen valon määrää pienentävää tekniikkaa.

ThinkPad X1 Extremeen saa myös kosketusnäytön ja -kynän niin halutessaan. Lisäksi Lenovo mainitsee erityiset värikalibrointivaihtoehdot.

Uutuudessa on jopa 64 gigatavua DDR4-käyttömuistia ja NVIDIA:n RTX 3050Ti -näytönohjain tukenaan 16 gigatavua GDDR6-muistia.

Lenovo ThinkPad X1 Extreme.

Neljännen sukupolven ThinkPad X1 Extremessä on valmius kahdelle kahden teratavun SSD-muistille, ja 90 wattitunnin akun luvataan tuovan tehokasta työskentelyaikaa yhdellä latauksella lähes 11 tuntia.

Myös verkkokameraa on päivitetty ja tietoturvaan lisätty panostusta esimerkiksi virtapainikkeen sormenjälkilukijalla.

Lenovo ThinkPad X1 Extreme julkaistaan elokuussa. Sen suositushinnat alkavat 2 099 eurosta.

Lenovo ThinkPad L13 Yoga ja L13.

Lenovo ThinkPad L -sarjaan sen sijaan esiteltiin kaksi AMD Ryzen 5000 -suorittimella ja AMD Radeon -grafiikoilla varustettua uutuutta. Lenovo painottaa uutuuksissa etenkin tietoturvaa ja sekä Windows Hello -järjestelmää että AMD:n omaa tietoturvapakettia.

ThinkPad L13 Yoga on toisen sukupolven läppäriuutuus 360 asteen näyttösaranalla. Paneeli on kooltaan 13,3 tuumaa, ja 46 wattitunnin akku tarjoaa valmistajan mukaan jopa yli kymmenen tuntia työskentelyaikaa yhdellä latauksella. Uutuus tukee myös kosketuskynää entistä tarkempine toimintoineen.

ThinkPad L13 puolestaan on pitkälti L13 Yogan kaltainen, mutta sen näyttösaranan toimintasäde on pienempi ja perinteisempi. Lenovon mukaan hybridityöskentelyyn soveltuva läppäri toimii yhdellä latauksella lähes 11 tuntia.

Lenovo ThinkPad L13 ja L13 Yoga julkaistaan elokuussa joko 649 tai 749 euron lähtöhinnoilla.