Lenovo julkisti Windows 11 -käsikonsolinsa Legion Gon - varustettu erillisillä ohjainosilla ja hinta alkaen 799 euroa

Lenovo on julkistanut kannettavan Legion Go -pelilaitteensa Berliinin IFA-messujen yhteydessä.

Uuden Windows 11 -käyttöjärjestelmällä varustetun käsikonsolinsa rinnalla Lenovo julkisti myös sen kanssa käytettäväksi suunnitellut todellisuuden lasit.

Kannettavalla pelilaitteellaan Lenovo haastaa muun muassa Valven Steam Deckin ja Asus ROG Allyn. Lenovo on päätynyt edellä mainituista kilpailijoistaan poiketen modulaariseen rakenteeseen, joka puolestaan muistuttaa Nintendo Switchiä. Lenovo Legion Go sisältää irroitettavissa olevat ohjainosat näytön molemmin puolin.

Tarjolla Legion Gossa on tavanomaiset, mutta monipuoliset painikkeet pelaamiseen sisältäen esimerkiksi joystick-ohjaimet kummallakin puolella. Vasemmalta puolelta löytyy suuntaohjain, oikealta XYAB-painikkeet sekä esimerkiksi kosketuslevy. Yläkulmista löytyvät myös olkapainikkeet ja takaa vielä erilliset painikkeet sekä myös hiiren rulla. Mielenkiintoisena yksityiskohtana Lenovo on varustanut joystickit niitä ympäröivällä RGB LED -valaistuksella. Lisäksi RGB LED -valo löytyy virtapainikkeen ympäriltä.

Legion Gon ohjainosat ovat irralliset.
Legion Gon ohjainosat ovat irralliset.

Legion Go sisältää 8,8 tuuman IPS LCD -näytön 16:10-kuvasuhteella ja 2560×1600 pikselillä. Näytön virkistystaajuus on korkeat 144 hertsiä ja kirkkaus yltää 500 nitiin.

Legion Go on varustettu AMD:n Ryzen Z1 -sarjan suorittimilla, jopa Ryzen Z1 Extremellä. RAM-käyttömuistia (7500 MHz LPDDR5X) on 16 gigatavua ja tallennusmuistia 256 tai 512 gigatavua tai 1 teratavu (PCIe 4.0 NVMe M.2 2242).

Lenovo on varustanut Legion Gon Coldfront-nimeä kaantavalla jäähdytysjärjestelmällä, joka sisältää esimerkiksi 79-lapaisen tuulettimen. Quiet Mode -tilassa laitteen ääni pysyy alle 25 desibelin.

Legion Gossa on pyörivä tuuletin.
Legion Gossa on pyörivä tuuletin.
Legion Gon yksityiskohtia.
Legion Gon yksityiskohtia.
Legion Gon takapainikkeita.
Legion Gon takapainikkeita.

Langattomista yhteyksistä tuettuna ovat Wi-Fi 6 ja 6E (2,4, 5 ja 6 GHz) sekä Bluetooth 5.2. Legion Go sisältää lisäksi microSD-muistikorttipaikan, kaksi USB-C-liitäntää (USB 4 ja DisplayPort 1.4) sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitännän.

Keskusyksikön akun kapasiteetti on 49,2 wattituntia. Pikalataus täyttää akun 70 prosentin varaukseen asti puolessa tunnissa. Ohjainten akkukapasiteetti on 900 milliampeerituntia.

Käyttöjärjestelmänä Legion Gossa on Windows 11 Home. Legion Space -ohjelmisto kokoaa yhteen pelaamiseen liittyvät asiat. Legion Gon ostaja saa laitteen mukana kolmen kuukauden Xbox Game Pass Ultimate -jäsenyyden.

Lenovo on varustanut Legion Gon myös auki kääntyvällä seisontatuella, joka mahdollistaa laitteen asettamisen esimerkiksi pöydälle.

Legion Gon keskusyksikön mitat ovat 210 x 131 x 20 millimetriä ja yhdessä ohjainosien kanssa koko on 299 x 131 x 41 millimetriä. Painoa keskusyksiköllä on 640 grammaa, ja yhdessä ohjainosien kanssa kokonaisuus painaa 854 grammaa.

Legion Gon rinnalla julkistetut, micro-OLED-näytöillä varustetut Legion Glasses -lasit tarjoavat ison näytön ratkaisun pelaamiseen ja sisällönkulutukseen 1920×1080 pikselin Full HD -tarkkuudella silmää kohden ja 60 hertsin virkistystaajuudella. Lisäksi laseissa on kaiuttimet. Legion Gon ohella lasit toimivat muidenkin laitteiden kanssa. Lasit yhdistetään 1,2 metrin mittaisella USB-C-kaapelilla.

Lisäksi Lenovo julkisti Legion E510 7.1 RGB Gaming In-Ear -kuulokkeet, jotka tarjoavat 7.1 surround-äänen.

Legion Go, Legion Glasses ja Legion E510 7.1 RGB Gaming In-Ear tulevat kaikki saataville lokakuusta alkaen. Legion Gon suositushinta on alkaen 799 euroa, lasien 499 euroa ja kuulokkeiden 49,99 euroa.

Lenovo Legion Glasses -lasit.
Lenovo Legion Glasses -lasit.
Lenovo Legion Glasses -lasit varusteineen.
Lenovo Legion Glasses -lasit varusteineen.