Lenovo julkisti tehokkaan Legion Phone Duel 2 -pelipuhelimen

Lenovon uusi pelipuhelin sisältää poikkeuksellisia ratkaisuja.

Lenovo on julkistanut uuden Legion Phone Duel 2 -pelipuhelimen, jonka suunnittelun lähtökohtana on viime vuoden alkuperäisen Legion Phone Duelin tavoin ollut käyttö vaakasuunnassa. Koko puhelimen design ja rakenne niin sisäisesti kuin ulkoisesti on optimoitu vaakasuuntaa ja kahdella kädellä pitelemistä silmällä pitäen.

Legion Phone Duel 2 on tulossa ennakkotilattavaksi 8. huhtikuuta alkaen ja saataville toukokuun puolivälissä. Suomessa kaksi malliversiota ovat:

 • Legion Phone Duel 2, 12+256 Gt, ilman lataustelakkaa: 799 euroa
 • Legion Phone Duel 2, 16+512 Gt, ja mukana lataustelakka: 999 euroa

Värivaihtoehtoja on kaksi, musta Ultimate Black ja valkoinen Titanium White. Suurempimuistisen version mukana tulee lataustelakka, jossa puhelinta voi pitää pystyssä pöydällä.

Legion Phone Duel 2, Titanium White.
Legion Phone Duel 2, Titanium White.
Legion Phone Duel 2, Ultimate Black.
Legion Phone Duel 2, Ultimate Black.

Jäähdytysjärjestelmä kahdella tuulettimella

Legion Phone Duel 2 näyttää takaa varsin poikkeukselliselta – ikään kuin puhelimessa olisi kolme eri osaa. Puhelimen sisällä piirilevy on sijoitettu edelleen keskelle, ja kahteen osaan jaettu akku löytyy sen molemmin puolin. Rakenteessa eniten kuumeneva osa, eli järjestelmäpiiri, ei jää käsien alle pideltäessä puhelinta vaakasuunnassa kahdella kädellä.

Twin Turbo-Fan -jäähdytysjärjestelmä Legion Phone Duel 2:ssa on täysin uusi ja sisältää nyt myös kaksi pyörivää tuuletinta.

Kaksi tuuletinta pyörittävät ilmaa puhelimen rakenteen läpi. Ilma virtaa keskirakenteessa sijaitsevan kuparisen “tuulitunnelin” kautta. Osana jäähdytysjärjestelmää on myös kookas, 3 470 neliömillimetrin höyrykammio sekä neljä suurikokoista grafiittilevyä.

Legion Phone Duel 2:n rakenne on suunniteltu käytettäväksi vaakasuunnassa, kahdella kädellä pidellen.
Legion Phone Duel 2:n rakenne on suunniteltu käytettäväksi vaakasuunnassa, kahdella kädellä pidellen.
Legion Phone Duel 2:n keskiosa on muuta puhelinta paksumpi.
Legion Phone Duel 2:n keskiosa on muuta puhelinta paksumpi.
Näin kaksi tuuletinta pyörittävät ilmaa Legion Phone Duel 2:n rakenteen läpi.
Näin kaksi tuuletinta pyörittävät ilmaa Legion Phone Duel 2:n rakenteen läpi.

Ilmaa sisään vetävä tuuletin pyörii jopa 12 500 kierrosta minuutissa, ja ulos työntävä tuuletin 15 000 kierrosta minuutissa. Molemmissa tuulettimissa on 29 siipeä, ja Lenovon mukaan tuulettimien maksiminopeuden ääni on 27 desibeliä 30 senttimetrin etäisyydeltä mitattuna.

Jäähdytystehon kerrotaan olevan kokonaisuutena 30 prosenttia parempi kuin edeltäjässä. Tehokkaampi jäähdytys älypuhelimessa mahdollistaa huipputehon hyödyntämisen pidempään.

Legion Phone Duel 2:n keskiosa on muuta puhelinta paksumpi (12,56 vs. 9,9 millimetriä). Tuuletinjäähdytysjärjestelmän lisäksi keskiosassa on myös tähtilogo, joka sisältää kustomoitavan RGB LED -valaistuksen.

Järjestelmäpiirinä Legion Phone Duel 2 sisältää useampien muiden kevään 2021 pelipuhelinten ja perinteisempienkin huippupuhelinten tavoin Qualcommin Snapdragon 888:n, joka on suorituskyvyltään Android-puhelinten kärkeä. Rinnalla on Euroopan malliversioissa LPDDR5-tyypin RAM-käyttömuistia 12 tai 16 gigatavua ja UFS 3.1 -tyypin tallennusmuistia 256 tai 512 gigatavua. Muilla markkinoilla nähdään myös mallivariantti jopa 18 gigatavun RAM-käyttömuistilla.

Legion Phone Duel 2 kyljeltä.
Legion Phone Duel 2 kyljeltä.
Legion Phone Duel 2:n rakenne hajotettuna.
Legion Phone Duel 2:n rakenne hajotettuna.

Suuri 6,92 tuuman ja 144 hertsin AMOLED-näyttö, stereokaiuttimet sekä esiin nouseva 44 megapikselin etukamera

Etupuolella Legion Phone Duel 2 sisältää poikkeuksellisen kookkaan 6,92 tuuman tasaisen AMOLED-näytön, jonka tarkkuus 20,5:9-kuvasuhteella on Full HD+ -tasoa 2460×1080 pikselillä.

Virkistystaajuudeltaan näyttö yltää edelleen 144 hertsiin edeltäjän tavoin. Kosketustunnistus toimii nyt jopa 720 hertsin taajuudella ja kosketusvasteen kerrotaankin olevan parhaimmillaan vain 3,8 millisekuntia, mikä on markkinoiden johtavaa tasoa.

Muuten näytöstä löytyy tuki HDR10+-laajasävyskaalan väritoistolle, kontrastisuhde on 1000000:1 ja kirkkaus yltää 800 nitiin (tyypillinen) tai 1 300 nitiin (huippu). Pixelworks i6 -piirin myötä näyttö tukee myös tavallisen sisällön muuntamista laajempien värien HDR-muotoon, myös peleissä videoiden ohella.

Näytössä ei ole lainkaan lovea tai reikää, vaan etupuoli on symmetrinen – myös reunuksiltaan, ja näytön pintana on Corning Gorilla Glass 5 -lasi.

Katselukokemusta täydentävät suurikokoiset stereokaiuttimet, joiden koko vastaa kahta 1,6 kuutiosenttimetrin kaiutinta. Mukana on myös Dolby Atmos -tilaäänituki.

Etukamera Legion Phone Duel 2:ssa on edelleen tarvittaessa esiin nouseva, ja löytyy edelleen alkuperäisen Legion Phone Duelin ensi kertaa esittelemällä tavalla pidemmältä kyljeltä. Näin myös etukamera on optimaalisesti asemoitu käyttöön näyttö vaakasuunnassa. Etukamera on nyt 44-megapikselinen Samsungin ISOCELL Slim GH1+ -kennolla, 0,7 mikronin pikselikoolla ja f/2,0-aukolla. Myös etukamera tukee jopa 4K-tarkkuuden (30 / 60 fps) videokuvausta sekä hidastuskuvausta (1080p 120 fps, 720p 120 / 240 fps).

Etukameralle kamerasovelluksessa on myös lisätoimintoja, kuten avatar-virtuaalihahmoja tai taustan poistaminen. Kamerasovellus tarjoaa myös suoraan mahdollisuuden livestriimaukseen.

44 megapikselin etukamera nousee tarvittaessa esiin Legion Phone Duel 2:n pidemmältä kyljeltä.
44 megapikselin etukamera nousee tarvittaessa esiin Legion Phone Duel 2:n pidemmältä kyljeltä.

Takakamerat eivät ole olleet sen sijaan erityinen painopistealue Legion Phone Duel 2:ssa, kuten eivät monessa muussakaan pelipuhelimessa. Takaa löytyy kaksi kameraa: 64 megapikselin pääkamera 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/1,9-aukolla sekä 16 megapikselin 123 asteen ultralaajakulmakamera 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla.

Videokuvaus on tuettu parhaimmillaan 8K-tarkkuudella 24 fps -nopeudella tai 4K-tarkkuudella 30 / 60 fps -nopeudella. Myös hidastuskuvaus on tarjolla (720p ja 1080p 120 / 240 fps). Äänentallennus hoituu neljällä mikrofonilla, ja mukana on myös ääntä videokuvan zoomin mukana voimistava Audio Zoom -äänizoomaus.

Octa-Trigger-painikkeet pelaamiseen

Tehokkaan järjestelmäpiirin, mittavan jäähdytysjärjestelmän sekä suurikokoisen ja tasaisen AMOLED-näytön lisäksi pelipuhelinten perinteisiä eroja tavanomaisemmista älypuhelimista ovat pelaamiseen suunnatut lisäpainikkeet – niin myös Legion Phone Duel 2:ssa.

Legion Phone Duel 2 sisältää kyljellä kulmissaan kaksi kaksiosaista ultraääniantureilla toimivaa olkapainiketta, mahdollistaen neljä eri toimintoa, minkä lisäksi takana on kaksi kosketuksen tunnistavaa kapasitanssialuetta. Kun näihin yhdistetään vielä näytön kahden puoliskon kovemman painalluksen tunnistus, on Legion Phone Duel 2:ssa yhteensä kahdeksan erilaista keinoa lisätä peleihin ohjaustoimintoja tavanomaisen kosketusnäytön lisäksi.

Yksittäisen painalluksen lisäksi tuettuna on myös kaksoispainallukset ja liukueleet, joten Lenovon mukaan lisäpainikkeita voidaan käyttää yli 200 erilaisella yhdistelmällä.

Legion Phone Duel 2:n sisältämät kahdeksan Octa-Trigger-painiketta.
Legion Phone Duel 2:n sisältämät kahdeksan Octa-Trigger-painiketta.

Hienoisena erikoisuutena Legion Phone Duel 2 sisältää myös kaksi erillistä, X-akselista värinämoottoria, joten värinöiden pitäisi olla tarkempia ja voimakkaampia. Järjestelmän toimintojen lisäksi myös pelit voivat hyödyntää värinöitä pelikokemuksen parantamiseksi.

Käyttöjärjestelmäversiona on Android 11 osana Lenovo ZUI 12.5 -ohjelmistoa. Pelaamisen osalta mukana on Legion Realm, joka kokoaa yhteen pelikirjaston, kaupan, yhteisön, uutisia ja oman profiilin.

Legion Realm on pelaamisen keskus.
Legion Realm on pelaamisen keskus.

5 500 milliampeeritunnin akku

Legion Phone Duel 2:n akku on kaksiosainen. Kaksi 2 750 milliampeeritunnin akkua tarjoavat yhdessä varsin mittavan 5 500 milliampeeritunnin kapasiteetin.

Myös USB-C-liitäntöjä on kaksi, ja alkuperäisestä Legion Phone Duelista tuttua on tarve kahden kaapelin käyttöön täyden tehon 90 watin pikalatauksessa. Lenovon mukaan 90 watin laturi myydään erikseen. Muuten Legion Phone Duel 2 tukee 65 watin pikalatausta, ja Suomessa mukana toimitetaan juurikin 65 watin laturi.

90 watin pikalataus vaatii laturin kytkemisen Legion Phone Duel 2:n molempiin USB-C-portteihin. Kuvassa havainnollistettu kaksiosaista akkua.
90 watin pikalataus vaatii laturin kytkemisen Legion Phone Duel 2:n molempiin USB-C-portteihin. Kuvassa havainnollistettu kaksiosaista akkua.

90 watin pikalatauksella Legion Phone Duel 2:n akku latautuu kahden USB-C-liitännän kautta vain 17 minuutissa 82 prosentin varaukseen ja 30 minuutissa täyteen asti. Latausnopeus on siis erittäin nopea, eikä todellisuudessa käytännössä häviä edes muutamille lähinnä Kiinan markkinoilla vasta nähdyille jopa yli 120 watin pikalatauksille.

Lataustelakka, joka tulee Suomessa suurempimuistisen malliversion mukana.
Lataustelakka, joka tulee Suomessa suurempimuistisen malliversion mukana.

Lenovo Legion Phone Duel 2:n tekniset tiedot

 • Kaksi pyörivää tuuletinta osana jäähdytysjärjestelmää
 • 6,92 tuuman AMOLED-näyttö 20,5:9-kuvasuhteella ja 2460×1080 pikselillä, 144 hertsin virkistystaajuus ja 720 hertsin kosketustunnistus, HDR10+ -laajasävyskaalan väritoisto, kirkkaus 800 nitiä (tyypillinen) ja 1 300 nitiä (huippu), 1000000:1-kontrastisuhde Pixelworks i6 -piiri, Corning Gorilla Glass 5 -lasi
 • Sormenjälkilukija
 • Stereokaiuttimet (koko vastaa kahta 1,6 neliösenttimetrin kaiutinta)
 • Kahdeksan Octa-Trigger-pelipainiketta: kaksi kaksiosaista olkapainiketta kyljellä, kaksi kapasitanssipainiketta takana ja kaksi voimakkaan kosketuksen aluetta näytössä
 • Kaksi X-mallista värinämoottoria
 • RGB LED -valaistu logo takapinnassa
 • Stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki
 • Kaksi takakameraa
  • 64 megapikselin 82 asteen pääkamera OmniVision OV64A -kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/1,9-aukolla
  • 16 megapikselin 123 asteen ultralaajakulmakamera 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
  • 10x digitaalinen zoom
  • LED-kuvausvalo
  • Videokuvaus 8K 24 fps, 4K 30 / 60 fps, 1080p 30 / 60 fps, 720p 30 fps, hidastuskuvaus 720p ja 1080p 120 / 240 fps
 • 44 megapikselin esiin nouseva 84 asteen automaattitarkenteinen etukamera Samsung ISOCELL Slim GH1+ -kennolla, 0,7 mikronin pikselikoolla ja f/2,0-aukolla
  • Videokuvaus
   • 4K 30 / 60 fps, 1080p 30 / 60 fps, 720p 30 fps, hidastuskuvaus 1080p 120 fps, 720p 120 / 240 fps
 • Neljä mikrofonia
 • Qualcomm Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri
 • 12 tai 16 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR5) ja 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS 3.1)
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
 • GPS (L1+L5) / GLONASS / BDS (L1+L5) / Galileo (L1+L5) / QZSS -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
 • 2 USB-C-liitäntää
 • 5 500 milliampeeritunnin akku (2x 2750 mAh) tuella 90 watin pikalatauksella kahden USB-C-liitännän kautta (90 watin laturi myydään erikseen) ja 65 watin pikalatauksella
 • Mitat 176 x 78,5 x 9,9 millimetriä (keskeltä 12,56 millimetriä) ja paino 259 grammaa
 • Android 11 -käyttöjärjestelmäversio osana ZUI 12.5 -ohjelmistoa