Lenovo julkisti Tab Plus -tabletin - kahdeksalla JBL:n virittämällä kaiuttimella varustettu laite toimii myös Bluetooth-kaiuttimena

Lenovo on julkistanut uuden Tab Plus -tablettilaitteen, joka erottuu joukosta äänentoistollaan.

Lenovo Tab Plus tulee saataville välittömästi julkistuksensa jälkeen alkaen 299 euron suositushinnalla.

Merkittävimpänä erikoisuutenaan Lenovo Tab Plus sisältää kahdeksan kaiutinta, joiden äänentoisto on JBL:n virittämä. Kaiutinjoukko koostuu neljästä wooferista sekä neljästä matriisidiskanttikaiuttimesta.

Lenovon mukaan äänentoistossa on tehoa 26 watin edestä. Kahdeksan kaiutinta sijaitsevat neljässä erillisessä kaiutinkotelossa, joiden tilavuus on yhteensä 22 kuutiosenttimetriä. Tuettuna ovat myös Dolby Atmos -tilaääni sekä kuulokkeita käytettäessä korkealaatuinen ääni (24-bit / 96 kHz).

Äänentoistoa voi räätälöidä käyttäjäkohtaisesti äänenvoimakkuuden ja muiden asetusten osalta. Sovelluksen voi vaikkapa määritellä nostamaan äänenvoimakkuutta avattaessa musiikkisovellus ja vastaavasti hiljentämään voimakkuutta siirryttäessä verkkoselaimeen.

Tarvittaessa Lenovo Tab Plus muuttuu myös Bluetooth-kaiuttimeksi, jolla voi toistaa musiikkia muista laitteista.

Langalliseen äänentoistoon mukana on 3,5 millimetrin perinteinen kuulokeliitäntä.

Lenovo Tab Plussan sivuilla näkyvät suurikokoiset kaiutinaukot.
Lenovo Tab Plussan sivuilla näkyvät suurikokoiset kaiutinaukot.

Erilaista viihdekäyttöä silmällä pitäen Lenovo Tab Plus sisältää sisäänrakennetun seisontatuen, joka tarjoaa 175 asteen säätövaran.

Muuten Lenovo Tab Plussassa on 11,5 tuuman LCD-näyttö 2000×1200 pikselillä, 90 hertsin virkistystaajuudella ja 400 nitiin yltävällä kirkkaudella. Järjestelmäpiirinä on MediaTek Helio G99, jonka rinnalta löytyy 8 gigatavua RAM-käyttömuistia, 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka. Sekä takana että edessä on 8 megapikselin kamera. Takakamerassa on automaattitarkennus, kun etukamera on kiinteätarkenteinen.

Yhteyksistä tuettuna ovat Wi-Fi 5 (802.11a/b/g/n/ac) ja Bluetooth 5.2.

Lenovo Tab Plussan 8 600 milliampeeritunnin akku tukee 45 watin pikalatausta. Virtaa akusta riittää jopa 12 tunniksi suoratoistovideoiden katseluun.

Valmiustilassa laitetta voi käyttää myös digitaalisena valokuvakehyksenä tai kellona. Valmiustila aktivoituu automaattisesti, kun tabletti ei ole käytössä ja latautuu jalustallaan vaaka-asennossa.

Kestävyydeltään Lenovo Tab Plus on IP52-luokiteltu merkiten hyvää suojausta pölyltä ja vähäistä vesiroiskeiden kestävyyttä. Tabletin mitat ovat 268,3 x 174,25 x 7,77 millimetriä ja paino 650 grammaa.

Käyttöjärjestelmäversiona on aluksi Android 14, ja Lenovo lupaa laitteelle kaksi vuotta Android-versiopäivityksiä sekä tietoturvapäivityksiä neljän vuoden ajan kesäkuuhun 2028 asti.

”Tabletit ovat kehittyneet vastaamaan työn, opiskelun ja vapaa-ajan välillä vaihtelevien ihmisten tarpeita. Uudet laitteet tarjoavat tasapainoisen yhdistelmän liikkuvuutta ja suorituskykyä”, kertoo Stig Myklebust, Lenovon Pohjoismaiden kuluttajatuotteiden johtaja. ”Tablettimarkkinoiden elpyessä asiakkaat Lenovo tarjoaa asiakkailleen entistä monipuolisempaa valikoimaa tuotteita, joiden ominaisuudet sopivat juuri heidän erityisiin tarpeisiinsa. Lenovo Tab Plus on loistava esimerkki monipuolisesta tabletista, joka tarjoaa ensiluokkaisen äänen ja mukaansatempaavan viihdekokemuksen.”

Lenovo Tab Plus on yhteensopiva Lenovo Tab Pen Plus -kynän, Lenovo 68W USB-C Wall Charger -laturin ja langattoman Lenovo Multi-Device Wireless Keyboard -näppäimistön kanssa. Lisäksi tabletille on saatavilla lisävarusteena Dupont Tyvek -kuitukankaasta ja polyuretaanikäsitellystä nahkasta valmistettu suojakotelo.

Lenovo Tab Plus lisävarusteiden kera.
Lenovo Tab Plus lisävarusteiden kera.