Lenovo julkisti Legion Phone Duel -pelipuhelimen – varustettu poikkeuksellisella designilla, 144 hertsin näytöllä ja peräti 90 watin pikalatauksella

Lenovo on julkistanut ensimmäisen Legion-pelipuhelimensa. Lenovo ehti julkistamaan puhelimensa ensimmäisenä Qualcommin uudella Snapdragon 865+ -järjestelmäpiirillä varustettuna puhelimena juuri ennen myöhemmin tänään julkistettavaa Asus ROG Phone 3 -puhelinta.

Lenovon mukaan Legion Phone Duel -puhelin tulee myyntiin heinäkuussa Kiinassa sekä valituilla Aasian ja Tyynenmeren alueen markkinoilla, puhelin tulee myöhemmin saataville EMEA-alueella (Eurooppa, Lähi-Itä ja Afrikka) sekä Latinalaisessa Amerikassa. Saatavuus ja markkinoilletulon ajankohta vaihtelevat alueittain. Tarkempaa tietoa myyntiintulosta Suomessa Lenovo ei ole vielä kertonut.

Lenovo Legion Phone Duel on suunniteltu ennen kaikkea pelaamiseen. Tämä näkyy puhelimen designissa, joka on suunniteltu puhelimen pitämiseen kahdella kädellä. Takakamerat on sijoitettu poikkeuksellisesti puhelimen takapinnan keskelle ja etukamera puolestaan nousee esiin puhelimen pidemmältä kyljellä, jolloin se sijaitsee keskellä puhelinta vaaka-asennossa pideltäessä.

Legion Phone Duelin näyttö on kooltaan 6,65 tuumaa ja tarkkuudeltaan 2340×1080 pikseliä 19,5:9-kuvasuhteella. Kyseessä on 144 hertsin virkistystaajuutta tukeva AMOLED-näyttöpaneeli, joten nopeuden osalta näyttö lukeutuu markkinoiden kärkijoukkoon. Tämä takaa sulavan liiketoiston niin käyttöliittymässä kuin myös suurta ruudun päivitysnopeutta tukevissa peleissä. Kosketustunnistus toimii 240 hertsin taajuudella.

Etukamera nousee esiin Legion Phone Duelin pidemmältä kyljeltä.
Etukamera nousee esiin Legion Phone Duelin pidemmältä kyljeltä.
Takakamerat Lenovon pelipuhelimessa on puolestaan sijoitettu lähelle takapinnan keskustaa.
Takakamerat Lenovon pelipuhelimessa on puolestaan sijoitettu lähelle takapinnan keskustaa.

Esiin nousevan etukameran tarkkuus on 20 megapikseliä. Takaa löytyvät 64 megapikselin pääkamera ja 16 megapikselin 120 asteen ultralaajakulmakamera. Videokuvausta tuetaan 4K-tarkkuudella 30 fps -nopeudella.

USB-C-liitäntöjä puhelimessa on kaksi kappaletta, toinen pohjassa ja toinen pidemmällä kyljellä.

Legion Phone Duelin toinen merkittävä erikoisuus vaakasuuntaan optimoidun designin ohella onkin sen parhaimmillaan peräti 90 watin tehoinen akun pikalataus. Lenovo on varustanut puhelimen kaksiosaisella akulla, joka latautuu tyhjästä 50 prosentin varaukseen 10 minuutissa ja täyteen vain 30 minuutissa käytettäessä samaan aikaan molempia liitäntöjä lataamiseen. Mukana toimitetaan markkina-alueesta ja mallista riippuen 65 tai 90 watin laturi.

Pelaamiseen Legion Phone Duel sisältää myös kaksi ultraääniantureihin perustuvaa olkapainiketta, kaksi erillistä X-akselin värinämoottoria sekä erikoisgyroskooppitoimintoja, jonka ansiosta puhelimen liikettä voidaan käyttää kuin virtuaalisena joystick-ohjaimena. Tärkeä osa pelikokemusta ovat myös yhteistyössä Dirac Audion kanssa toteutetut stereokaiuttimet sekä neljä mikrofonia.

Eikä tietenkään pelipuhelin ole pelipuhelin ilman ohjelmoitavissa olevia RGB LED -valoja.

Ohjelmistopuolella Legion Phone Duelin kamerasovellus sisältää suoran integraation suosittuihin pelistriimauspalveluihin Twitchiin ja YouTubeen. Etukameralla voi kuvata helposti itseään pelaamisen aikana, ja käytössä taustan poisto ja muita tekoälymuokkaustoimintoja.

Legion Phone Duelissa on myös erikoistoimintoja pelaamisen tallentamiseen: pelisession päättymisen jälkeen tarjolla on kohokohdista esikatselu, jonka jälkeen halutessaan pätkiä voi helposti yhdistää ja jakaa. Lisäksi näytön tallennus pelisessioista onnistuu myös jälkikäteen – Lenovon mukaan ultraäänipainikkeen pyyhkäisyllä voi palata ajassa taaksepäin ja tallentaa videolla pelitapahtumat.

Lenovo Legion Realm -ohjelmistolla voi puolestaan muokata laitteiston asetuksia, etsiä uusia pelejä Google Play -kaupasta ja valita parhaan suorituskyvyn ja pienimmän latenssin tarjoavan verkon.

Niin sanottu kotitila mahdollistaa Legion Phone Duelin kytkemisen ulkoiseen näyttöön tai televisioon, jolloin pelatessa voi käyttää esimerkiksi langatonta hiirtä ja näppäimistöä tai muita langattomia lisävarusteita telakkaliitännän kautta.

Järjestelmäpiirinä Lenovo Legion Phone Duel sisältää Android-puhelinten tehokkaimman Qualcomm Snapdragon 865+:n ja sen myötä mukana on myös luonnollisesti tuki 5G-verkoille. Legion Phone Duel tukee 5G-verkkoja alle 6 gigahertsin taajuusalueilla ja testatusti jopa 2,52 gigabitin nopeudella.

Edelleen 7 nanometrin tuotantoprosessilla valmistettavan piirin tehokkain Kryo 585 -keskussuoritinydin on kellotettu Snapdragon 865+:ssa korkeammalle jopa 3,09 gigahertsiin verrattuna Snapdragon 865:n 2,84 gigahertsiin, mikä tuo Qualcommin mukaan jopa 10 prosentin suorituskykyparannuksen tietyissä laskentatehtävissä. Muiden seitsemän ytimen kellotaajuudet ovat ennallaan. Samoin myös Adreno 650 -grafiikkasuorittimen korkeampi kellotaajuus voi parantaa suorituskykyä erityisesti peleissä jopa 10 prosentilla.

Lenovon mukaan se on myös hyödyntänyt Legion PC -pelitietokoneista hankkimaansa kokemusta ja kehittänyt edistyksellisiä tapoja laitteen lämmönhallintaan. Lenovo Legion Phone Duelissa on nestejäähdytys kupariputkilla. Lisäksi kaksi 2 500 milliampeeritunnin akkua on sijoitettu laitteen reunoille, joissa pelaajan kädet ovat. Tällöin ne eivät ole kosketuksissa lämpiävän piirilevyn kanssa, mikä vähentää ylikuumenemista.

Muita ominaisuuksia ovat 12 tai 16 gigatavun LPDDR5-tyypin RAM-käyttömuisti, 256 tai 512 gigatavun sisäinen UFS 3.1 -tallennusmuisti.

Painoa Legion Phone Duelilla on 239 grammaa ja paksuimmalta kohdaltaan se on 9,9 millimetriä paksu.

Lenovo Legion Phone Duelin tekniset tiedot

 • 6,65 tuuman AMOLED-näyttö 144 hertsin virkistystaajuudella, 19,5:9-kuvasuhteella ja 2340×1080 pikselillä (388 PPI), 240 hertsin kosketustunnistus
 • Sormenjälkilukija näytön alla
 • Ultraäänianturit pelipainikkeille
 • Stereokaiuttimet
 • Kaksi takakameraa
  • 64 megapikselin pääkamera 1/1,72 tuuman kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla (16 megapikselin kuvakoolla 1,6 mikronia) ja f/1,89-aukolla, 80 asteen kuvakulma ja 25 mm -polttoväli (35 mm -kinovastaava)
  • 16 megapikselin 120 asteen ultralaajakulmakamera 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla, 16 mm -polttoväli (35 mm -kinovastaava)
  • LED-kuvausvalo
  • 4K 30 fps -videokuvaus pääkameralla
 • 20 megapikselin esiin nouseva etukamera f/2,0-aukolla, 81,7 asteen kuvakulma ja 25 mm -polttoväli (35 mm -kinovastaava)
 • Neljä mikrofonia
 • Qualcomm Snapdragon 865+ -järjestelmäpiiri (3,09 GHz)
 • 12 tai 16 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR5)
 • 256 tai 512 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS 3.1)
 • Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
  • 4G LTE: 800 / 210 Mbit/s, kategoria 15/18
  • 5G: 2,52 / 0,66 Gbit/s (NSA) ja 2,12 / 0,9 Gbit/s (SA), taajuudet N1, N3, N28, N38, N41, N77, N78, N79
 • Wi-Fi 6 802.11/a/b/g/n/ac/ax / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
 • GPS / GLONASS / BDS / Galileo / QZSS -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin / Hall-anturi
 • Kaksi USB-C-liitäntää
 • 5 000 milliampeeritunnin (2x 2 500 mAh) akku jopa 90 watin pikalatauksella kahden liitännän kautta
  • Mukana 65 tai 90 watin laturi markkina-alueesta ja mallista riippuen
 • Mitat 169,17 x 78,48 x 9,9 millimetriä
 • Paino 239 grammaa
 • Android 10 -käyttöjärjestelmäversio osana Legion OS -ohjelmistoa