Lenovo julkisti järeän Tab Extreme -tablettilaitteen - varustettu peräti 14,5 tuuman näytöllä

Lenovo on julkistanut uuden Tab Extreme -tablettilaitteensa CES-messujen yhteydessä.

Kookas uutuus sijoittuu kooltaan ja tehoiltaan Lenovon tablettilaitemalliston huipulle ja haastaa esimerkiksi Samsungin Galaxy Tab S8 Ultran.

Suomessa Lenovo Tab Extreme tulee saataville huhtikuussa 2023 ja sen suositushinta on 1199 euroa.

Alumiinirunkoisessa Lenovo Tab Extremessä on suhteellisesti melko pienet ja tasakokoiset reunukset suuren näytön eri puolilla. Kokoa näytöllä on peräti 14,5 tuumaa. AMOLED-näyttöpaneelin tarkkuus on 3000×1876 pikseliä ja virkistystaajuus 120 hertsiä. Lisäksi näytössä on Dolby Vision -tuki ja näytön värilämpötila säätyy ympäristön valon ja värilämpötilan mukaisesti.

Lenovo Tab Extreme tukee myös Precision Pen 3 -kynää, joka toimitetaan mukana tabletin myyntipakkauksessa.

Järjestelmäpiirinä Lenovo Tab Extremessä on MediaTek Dimensity 9000, joka on MediaTekin marraskuussa 2021 julkistama huippuluokan piiri. Dimensity 9000 on varustettu yhdellä 3,05 gigahertsin ARM Cortex-X2 -huipputehoytimellä, kolmella 2,85 gigahertsin ARM Cortex-A710 -tehoytimellä ja neljällä vähävirtaisemmalla 1,8 gigahertsin ARM Cortex-A510 -ytimellä sekä ARM Mali-G710 MC10 -grafiikkasuorittimella.

Erityisesti tablettien joukossa Dimensity 9000 tarjoaa edelleen kärkiluokkaan sijoittuvan suorituskyvyn. RAM-käyttömuistia järjestelmäpiirin rinnalla Lenovo Tab Extremessä on 12 gigatavua ja tallennusmuistia 256 gigatavua, jota voi vielä laajentaa microSD-muistikortilla.

Sekä takaa että edestä löytyy 13 megapikselin kamera. Etukamera sijaitsee näytön pidemmässä reunuksessa, jolloin se on keskellä käytettäessä laitetta videopuheluihin vaaka-asennossa. Älykäs toiminto pitää kuvan ja äänen keskitettynä käyttäjään tämän liikkuessakin. Mikrofoneja on yhteensä neljä kappaletta.

Lenovo Tab Extreme näppäimistön kanssa.
Lenovo Tab Extreme näppäimistön kanssa.

Äänentoistosta vastaavat nelikanavaisen järjestelmän kahdeksan kaiutinta, jotka kantavat JBL:n brändäystä. Mukana on myös Dolby Atmos -tilaäänituki.

USB-C-liitäntöjä Lenovo Tab Extremessä on kaksin kappalein, ja toiseen niistä voidaan kytkeä ulkoinen näyttö. Toinen USB-C-liitäntä puolestaan mahdollistaa Lenovo Tab Extremen käytön ulkoisena näyttönä eri laitteille.

Langattomista yhteyksistä tuettuna ovat Wi-Fi 6 ja 6E sekä Bluetooth 5.3.

Lenovo Tab Extremen 12 300 milliampeeritunnin akku latautuu 68 watin pikalatauksella. Akunkeston videoiden katselussa mainitaan yltävän 12 tuntiin.

Lenovo Tab Extreme tulee markkinoille ajantasaisella Android 13 -käyttöjärjestelmäversiolla varustettuna. Lenovo lupaa laitteelle kolme merkittävää Android-versiopäivitystä sekä neljä vuotta tietoturvapäivityksiä.

Tabletin näytölle voi avata vierekkäin jopa neljä sovellusta ja yhteensä jopa 10 sovellusta kelluvien ikkunoiden avulla.

Lenovon Tab Extremelle tarjoama erillinen seisontatukijalusta kiinnittyy laitteeseen magneettisesti, ja sen avulla laitteen voi asettaa tarpeen mukaan vaaka- tai pystyasentoon.

Toisena varusteena on näppäimistö, johon tabletin voi kiinnittää ja kallistaa sen jälkeen haluttuun katselukulmaan saranaratkaisun ansiosta. Näppäimistön sarana sisältää myös säilytyspaikan Lenovo Precision Pen 3 -kynälle. Näppäimistö toimitetaan markkina-alueesta riippuen mukana myyntipakkauksessa tai myydään lisävarusteena.

Lenovo Tab Extremen seisontatukijalusta.
Lenovo Tab Extremen seisontatukijalusta.