Lenovo julkisti huippuluokan Tab P12 Pro -tablettilaitteen ja Project Unityn, joka yhdistää laitteen langattomasti tietokoneen kanssa

Lenovo on julkistanut uuden huippuluokan tablettilaitteen Tab P12 Pron.

Lenovo Tab P12 Pron saatavuudesta ja hinnasta Suomessa ei ole vielä erikseen tietoa, mutta laitteen Wi-Fi-versio ja 5G-mobiiliverkkoyhteydellä varustettu versio ovat tulossa saataville laajemmin Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueen markkinoilla lokakuussa arvonlisäverottomalla 899 euron suositushinnalla.

Lenovo Tab P12 Prossa on kookas 12,6 tuuman AMOLED-näyttö 16:10-kuvasuhteella, 2560×1600 pikselin tarkkuudella ja 120 hertsin virkistystaajuudella. Näyttö tukee laajan sävyskaalan väritoistoa (HDR10+ ja Dolby Vision) ja kirkkaus yltää jopa 600 nitiin. Kaiuttimia Tab P12 Prossa on neljä kappaletta, ja ne ovat brändätty yhteistyössä JBL:n kanssa. Mukana on myös SLS ja Dolby Atmos -tilaäänituki.

Järjestelmäpiirinä Lenovo Tab P12 Pro sisältää Qualcomm Snapdragon 870:n, jonka rinnalta löytyy jopa 8 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 256 gigatavua tallennusmuistia. Akun kapasiteetti on 10 200 milliampeerituntia ja sen osalta tuettuna on parhaimmillaan 45 watin pikalataus erikseen myytävällä pikalaturilla. Lenovon mukaan akunkesto videoiden suoratoistossa yltää jopa 17 tuntiin.

Snapdragon 870 on Qualcommin 19. tammikuuta julkistama uusi vuoden 2020 Snapdragon 865 / 865+ -huippupiireistä tehokkaammaksi viritetty versio, joka on suorituskyvyltään sen toiseksi paras heti viimeisimmän sukupolven Snapdragon 888 -huippupiirien jälkeen.

Lenovo Tab P12 Pron mobiiliverkkoversio tukee 5G-verkkoja alle 6 gigahertsin taajuuksilla. Lisäksi mukana on tuki esimerkiksi Wi-Fi 6 -yhteyksille.

Painoa tablettilaitteella itsessään on 565 grammaa ja ainoa värivaihtoehto on harmaa Storm Grey. Paksuus on vain 5,63 millimetriä, eli Tab P12 Pro o nvarsin ohut. Varusteina Lenovo Tab P12 Prolle on tarjolla Lenovo Precision Pen 3 -kynä ja näppäimistökuori, jossa on myös kosketuslevy.

Kynä kiinnittyy Tab P12 Prohon magneettien avulla ja latautuu tässä yhteydessä langattomasti. Laite hälyttää myös ilmoituksella, jos kynä näyttää unohtuvan jonnekin. Kynä tukee myös kauko-ohjaintoimintoja – painalluksella voi esimerkiksi ohittaa kappaleita musiikkia kuunneltaessa tai ottaa kuvia kameralla.

Näppäimistökuori tarjoaa 1,3 millimetrin näppäinten liikeradan. Kuoressa on myös Lenovon mukaan aiempaa parempi seisontatuki. Yhdessä näppäimistönkin kanssa Tab P12 Pron paino jää alle yhden kilogramman.

Käyttöjärjestelmäversiona Lenovo Tab P12 Prossa on Android 11.

Tab P12 Pron rinnalla Lenovo julkistaa Project Unityn, joka yhdistää Windows 10:llä tai 11:llä varustetun Lenovo PC -tietokoneen ja tablettilaitteen langattomasti. Laitteiden parittaminen onnistuu helposti kuusinumeroisen koodin avulla, jonka jälkeen tabletti toimii tietokoneen työpöydän laajennuksena tai vaihtoehtoisesti saman sisällön peilaavana lisänäyttönä.

Lisäksi Lenovon mukaan niin tietokoneen Windows-sovellukset kuin tabletin Android-sovellukset voivat toimia rinnakkain. Mahdollista on myös esimerkiksi PC:n käyttö videopuheluihin samalla, kun tabletin kosketusnäyttöä hyödynnetään videopuhelussa piirtämiseen ja kuvien jakamiseen, tai PowerPoint-esityksen puhujan muistiinpanojen näkyminen tabletin näytöllä pidettäessä esitystä tietokoneen kautta. Lisäksi voi muun muassa avata Android-suoratoistosovelluksen pienessä ikkunassa ja jatkaa samalla tabletilla Windows-tietokoneellta avattujen asiakirjojen työstämistä.

Lenovon mukaan se tulee myös kehittämään Project Unitya eteenpäin päivityksillä erilaisilla yhteys-, hallinta- ja tallennusominaisuuksilla tulevien kuukausien aikana.

Project Unity tulee löytymään esiladattuna Tab P12 Prosta, minkä lisäksi Lenovo tuo sovelluksen saataville Google Playn kautta ja tietokoneilleen Microsoftin kaupasta.