Lenovo esitteli läpinäkyvällä näytöllä varustetun läppärikonseptin

Läppäreissä saattaa aikanaan olla läpinäkyviä näyttöjä.

Lenovo esitteli mielenkiintoista konseptia MWC-messuilla.

Mobiilialan perinteiset Mobile World Congress -messut ovat jälleen käynnissä Espanjan Barcelonassa, ja valmistaja jos toinenkin esittelee alkavalla viikolla uutuuksiaan. Kiinalainen monialayhtiö Lenovo on paljastanut oman visionsa kannettavien tietokoneiden tulevaisuudesta.

Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop -konseptilaitteessa on nimensä mukaisesti läpikuultava näyttö. Kiintoisa, Micro-LED-teknologialla toteutettu ja 17,3-tuumainen ruutu yltää enimmillään 1 000 nitin kirkkaudeen ollen hienoisesti läpikuultava ja samalla lähes kokonaan reunukseton.

Myös reunukset ovat hyvin ohuet.

Läpikuultavuus ei ole pelkkä tekninen kikka, vaan sitä voidaan hyödyntää myös uudenlaisissa käyttötavoissa. Näytön läpäisevyyttä vaihtelemalla voidaan muun muassa huomioida ympäristö ja muut esineet aiempaa monipuolisemmin, Lenovo perustelee.

Konseptitietokoneessa on myös käyttötarpeeseen mukautuva näppäimistö. Kirjoittamisen ohella sitä voi käyttää esimerkiksi piirtoalustana kosketuskynän kanssa.

Läpikuultavia näyttöjä ei ole aiemmin nähty läppäreissä, ja myyntiin sellaista ei aivan lähiaikoina kannattanekaan odottaa. Lenovo itse ei toistaiseksi ottanut kantaa siihen, aikooko se tulevaisuudessa lanseerata teknologiansa myös kuluttajamarkkinoille.