Kestävä tabletti myyntiin Suomessa – tällainen on Samsung Galaxy Tab Active2

Samsung on kertonut uuden kestävän Galaxy Tab Active2 -tablettilaitteensa myyntiintulosta Suomessa. Laite on saatavilla heti 549 euron hintaan.

Uutuuden design on säilytetty käytännössä ennallaan edeltäjästä Galaxy Tab Activesta, jotta sille valmistetut lisävarusteet toimisivat myös uuden mallin kanssa. Laitteen sisältämien POGO-liitäntäpinnien ansiosta siihen voidaan liittää erilaisia lisäosia. Painoa Galaxy Tab Active2:lla on 419 grammaa ja paksuutta 9,9 millimetriä.

Galaxy Tab Active2 sisältää 8 tuuman TFT LCD -näytön 1280×800 pikselillä ja 480 nitin enimmäiskirkkaudella, sormenjälkitunnistimen kotinäppäimessä, 8 megapikselin automaattitarkenteisen takakameran, 5 megapikselin etukameran, Samsungin Exynos 7880 -järjestelmäpiirin (8x ARM Cortex-A53), 3 gigatavua RAM-muistia, 16 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, microSD-muistikorttipaikan, Wi-Fi / Bluetooth 4.2 / NFC -yhteydet sekä 4 450 milliampeeritunnin akun. Liitäntä on USB-C-tyyppiä.

Galaxy Tab Active2 on vedenkestävä.
Galaxy Tab Active2 on vedenkestävä.

Pölyn- ja vedenkestävyydeltään uutuus on IP68-luokiteltu eli se on testattu kestämään hetkellinen, enintään 30 minuutin upotus veteen yli metrin syvyyteen. Pudotuksia laitteen pitäisi kestää ainakin 1,2 metrin korkeudesta. Tabletin kulmat ovat pyöristetyt sekä pehmustetut.

Galaxy Tab Active2 tukee myös S Pen -kynän käyttöä kuin myös kosketusnäytön käyttöä hansikkailla. Käyttöjärjestelmäversiona on Android 7.1.1 Nougat.

Kuluttaja-asiakkaiden ohella Galaxy Tab Active2 on suunnattu kestävyytensä voimin erityisesti myös vaativaan yrityskäyttöön.

Galaxy Tab Active 2:ssa on vahvistetut, pehmustetut kulmat. Kuvassa laite ilman erillistä suojakuorta.
Galaxy Tab Active 2:ssa on vahvistetut, pehmustetut kulmat. Kuvassa laite ilman erillistä suojakuorta.