Samsung julkisti Galaxy Xcover 4:n - kestäville älypuhelimille jatkoa uudella mallilla

Samsung on esitellyt uusimman mallin sen suosittuun Galaxy Xcover -puhelimien sarjaan. Galaxy Xcover 4 saapuu Eurooppaan huhtikuussa ja asettuu alle 300 euron hintaluokkaan.

Samsungin Xcover-sarjan puhelimet on suunniteltu kestämään kovaa kyytiä tavallisia älypuhelimia paremmin. Xcover 4 jatkaa samaa sarjaa, ja on testattu MIL-STD 810G -standardin mukaisesti. Laite kestää tavanomaisia älypuhelimia paremmin esimerkiksi kolhuja ja tärinöitä. Lisäksi Xcover 4 on IP68 -luokiteltu, eli pölytiivis ja se kestää lyhytaikaisen upotuksen matalaan veteen.

Galaxy Xcover 4:n varustukseen kuuluvat muun muassa 4,99-tuumainen TFT-näyttö 1280×720 pikselin HD-tarkkuudella, 1,4 gigahertsin neliydinsuoritin sekä kahden gigatavun RAM-muisti. Aivan kuten aiemmat Xcover-mallit, ei uusinkaan siis häikäise suorituskyvyllään, vaan on lähinnä perustoimintoihin yltävä älypuhelin.

Tallennustilaa Xcoverissa on 16 gigatavua sisäänrakennettuna, ja lisätilaa saa tarvittaessa microSD-muistikortilla. Kameroiden tarkkuudet ovat 5 ja 13 megapikseliä, ja 172 grammaa painava laite sisältää NFC-yhteyden sekä 2800 milliampeeritunnin akun. Käyttöjärjestelmänä on Android 7.0 Nougat.

Samsung Galaxy Xcover 4 saapuu huhtikuussa Eurooppaan, ja oletettavasti se tulee myyntiin myös Suomessa. Suositushinnaksi Saksassa Samsung kertoo 259 euroa.