Juoksukengistä älykelloihin – New Balancen uusi aluevaltaus

Juoksukengistään tuttu New Balance lähtee mukaan Android Wear -kellojen markkinoille uudella RunIQ-kellollaan, josta löytyy sisältä Intelin piiri. Tämän takia uutuuskello julkistettiinkin Intelin CES-messujen tilaisuudessa.

New Balancen kello on ollut tekeillä kauan, sillä alun perin sen tulosta kerrottiin CESissä jo vuosi sitten. Nyt kello on viimein tulossa myyntiin.

Pyöreällä 1,39 tuuman näytöllä varustettu kello on vedenkestävä (5 ATM), ja lisäksi mukana on sisäänrakennettu GPS-paikannus ja sykemittari. Normaalissa käytössä akku kestää päivän, mutta jatkuvalla harjoitusseurannalla GPS:llä ja sykkeen mittauksella 5 tuntia.

Android Wearin ohella RunIQ:sta löytyy harjoitteluohjelmisto yhteistyössä tunnetulta liikuntaohjelmistolta ja -yhteisöltä Stravalta.

New Balance RunIQ:n hinnaksi kerrotaan 299,99 dollaria. Ensimmäiset ostajat saavat kaupan päälle 3 kuukauden Strava Premium ja Google Play Musiikki -tilaukset. Toimitukset ovat alkamassa tammikuun aikana.

Lisäksi New Balance tekee yhteistyötä myös Jabran kanssa, joka tuo markkinoille kellon kanssa toimivaksi räätälöidyt ParcelQ-Bluetooth-kuulokkeet 109,99 dollarin hintaan. Kuulokkeissa on painike, josta saa kuultavakseen tietoja kellosta harjoittelun etenemisestä. Kuulokkeilla voi kuunnella myös suoraan kellosta musiikkia, jonka on tallentanut sen neljän gigatavun muistiin.