Jabra julkisti kahdet uudet täyslangattomat nappikuulokkeet: Elite 8 Active ja Elite 10

Jabra on vastikään täydentänyt kuulokevalikoimaansa kahdella täyslangattomalla uutuudella.

Jabra Elite 10 ja Elite 8 Active ovat jo myynnissä.

Jabra Elite 10 on lippulaivatasoinen täyslangaton nappikuuloke, Elite 8 Active taas kestävä ja edullisempi vaihtoehto. Myöhemmin molemmille on luvassa ohjelmistopäivitys, joka tuo tuen Bluetooth LE:lle, LC3:lle ja LC3 Plussalle.

Jabra Elite 8 Active on jo saatavilla 199 euron suositushintaan. Jabra Elite 10:n myynti alkaa 15. syyskuuta 249 euron suositushintaan.

Jabra Elite 10

Jabra Elite 10 on valmistajansa kehittynein täyslangaton nappikuuloke.

Jabra Elite 10 on valmistajansa mukaan täydellisesti istuva ja laadukas vaihtoehto 10 millimetrin kuuloke-elementteineen ja aiempaa tehokkaampine, aktiivisine hälynpoistoineen. Melunpoisto tehostuu automaattisesti ympäristön äänien yltyessä ja päinvastoin.

Istuvuus on varmistettu skannaamalla yli 62 000 korvakäytävää muotoiluvaiheessa, Jabra kertoo, ja käytettävissä on myös Dolby Atmos -toistoa ja pään liikeseurantaa tukeva tilaääni.

Kuulokkeiden käyttöajaksi luvataan kuusi tuntia tai 27 tuntia latauskotelon tukemana aktiivista melunpoistoa käytettäessä. Vain viiden minuutin pikalataus tuo tunnin kuunteluaikaa.

Jabra Elite 10 on IP57-luokituksen mukaisesti roisketiivis, ja käytössä on Bluetooth 5.3 -yhteys sekä tuki AAC- ja SBC-äänikoodekeille. Kuulokkeet painavat 5,7 grammaa, latauskotelo taas 45,9 grammaa.

Jabra Elite 8 Active

Jabra Elite 8 Activen myyntivaltti on kestävyys.

Elive 8 Active on Jabran mukaan maailman kestävin täyslangaton nappikuulokevaihtoehto, joka on täyttää kaikki US-810H-luokituksen mukaiset vaatimukset. Kuulokkeilla on myös IP68-luokituksen mukainen vesitiiviys, ja niin ikään latauskotelo on roisketiivis (IP54).

Kuulokkeiden tulisi kestää hyvin myös suolaisen veden aiheuttamaa kulumista. Jabra kertoo, ja ne ovat läpäisseet niin kutsutun HACT-testin, jossa kuulokkeet altistettiin useasti muun muassa lämpimälle ja suolaiselle vedelle.

Kuulokkeet ovat pöly- ja vesitiiviit. Myös kotelo kestää roiskeita.

Elite 8 Activesa on automaattinen, mukautuva melunvaimennus ja hälyä vaimennettaessa kahdeksan tunnin käyttöaika, jonka latauskotelo nostaa 32 tuntiin. Kuulokkeet tukevat pikaparitusta ja painavat 5 grammaa. Latauskotelon paino on 46,4 grammaa.