Ikea toi myyntiin 45 watin pikalaturin alle 15 eurolla - sisältää kaksi USB-C-porttia

Ikea on esitellyt ja tuonut myyntiin uuden 45 watin tehoisen kaksiporttisen pikalaturin hyvinkin kohtuullisella hinnalla.

Sjöss-niminen uutuuslaturi maksaa Ikeassa tarkalleen 14,99 euroa. Laturia on jo saatavilla useimmissa Ikea-tavarataloissa Suomessa sekä Ikean verkkokaupassa.

Kansainvälisesti Ikea esitteli samanaikaisesti myös 30 watin yksiporttisen Sjöss-laturin, mutta ainakaan toistaiseksi sitä ei löydy Ikean valikoimista Suomessa.

Ikean 45 watin (3A / 45 W) Sjöss-laturissa on kaksi USB-C-porttia, joten sillä voi ladata kahta laitetta samanaikaisesti. Lähtötehoksi kerrotaan yhden USB-C-portin ollessa käytössä enintään 45 wattia ja kahden USB-C-portin ollessa käytössä 22 wattia porttia kohden.

45 watin Ikea Sjöss -USB-laturi.
45 watin Ikea Sjöss -USB-laturi.

Ikean Sjöss-laturi on varsin laajasti yhteensopiva eri pikalataustekniikoiden kanssa – tuettuna ovat Power Delivery (PD) 3.0, Quick Charge 4+ sekä Programmable Power Supply (PPS). Näin ollen laturi sopii esimerkiksi Applen iPhone-puhelinten sekä myös useiden Android-puhelinten nopeaan lataamiseen. Lisäksi laturilla voi ladata myös esimerkiksi tabletteja sekä soveltuvin osin useimpia kannettavia tietokoneita.

Erityisesti matkakäytössä kaksiporttinen, mutta silti kevyt ja kompakti laturi voi olla kätevä mahdollistaen kahden laitteen lataamisen yhdellä laturilla.

Ikean mukaan Sjöss-laturi sisältää sisäänrakennetun ylivirtasuojan, oikosulkusuojan ja ylikuumenemissuojan.

Hauskana erikoisuutena laturin mukana tulee tarroja, joilla laturin voi merkitä keltaisella, oranssilla tai sinisellä merkillä.