Ikea julkisti kolme edullista älykodin anturia - seuraavat liikettä, ikkunoiden ja ovien avaamista sekä vesivuotoja

Ikean mukaan anturit on suunniteltu edullisiksi ja helppokäyttöisiksi.

Ikea on julkistanut kolme uutta älykodin anturia, jotka kantavat nimiä Vallhorn, Parasoll ja Badring ja laajentavat Ikean älykotituotteiden tarjontaa.

”Tutkimuksessamme viimeisimmässä Life at Home -raportissa havaittiin, että ihmiset asettavat kodeissaan mukavuuden ja turvallisuuden etusijalle. Jokainen haluaa tuntea olonsa turvalliseksi kotonaan ja olemme innoissamme siirtyessämme uuteen älykkään tuotealueeseen, joka luo paitsi parempaa, myös turvallisempaa elämää kotiin”, kommentoi Stjepan Begic, Ikea of Swedenin tuotesuunnittelukehittäjä. ”Uskomme, että nämä tuotteet voivat tarjota asiakkaillemme mielenrauhaa sekä paremman hallinnan ja mukavuuden tunteen.”

Uusista antureista Vallhorn on langattomasti toimiva liikeanturi, joka voidaan sijoittaa sekä sisä- että ulkotiloihin. Se voi esimerkiksi suoraan aktivoida älykodin valot havaitessaan liikettä tai muuttaa valaistuksen säätöjä.

Parasoll-anturi puolestaan on tarkoitettu kiinnitettäväksi ikkunoihin ja oviin. Anturi ilmoittaa, kun ikkuna tai ovi avataan ja suljetaan.

Badring-kosteusanturi seuraa vesivuotoja ja voi varoittaa ilmoituksella älylaitteeseen tai sisäänrakennetulla hälytyksellään.

Hinnaltan Ikean anturit ovat edullisia, sillä niiden hinnan pitäisi asettua alle 10 euroon kappaleelta.

Ikean anturit toimivat myös yhdessä sen Dirigera-hubin kanssa, ja sen kautta yhdistettynä anturien perusteella voidaan ohjata laajemmin älykodin toimintoja, joita voi hallita Ikea Home -sovelluksesta.

Anturit perustuvat Zigbee-ohjelmistoon. Ikean suunnitelmiin kuuluu päivittää sen älykodin alusta tulevaisuudessa yhteensopivaksi Matter-älykotistandardin kanssa.

Parasoll- ja Vallhorn-anturit ovat tulossa myyntiin tammikuusta 2024 alkaen, Badring myöhemmin huhtikuusta 2024 alkaen.