Huawein 179 euron Y6p-älypuhelin myyntiin Suomessa

Huawei on tuonut Suomessa myyntiin uuden edullisen hintaluokan älypuhelinmallin Y6p:n, joka julkistettiin maailmalla toukokuun alkupuolella.

Y6p:n suositushinta on 179 euroa, ja se on saatavilla valikoiduilta jälleenmyyjiltä.

Huawei Y6p sisältää 6,3 tuuman LCD-näytön 20:9-kuvasuhteella ja 1600×720 pikselillä. Näytön yläreunassa on pienikokoinen lovi etukameralle.

Huawei Y6p:n kolme takakameraa ovat 13 megapikselin pääkamera, 5 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 2 megapikselin syvyyskamera. Etukamera on tarkkuudeltaan 8 megapikseliä.

Järjestelmäpiirinä Y6p:ssä on kahdeksanytiminen MediaTek Helio P22. RAM-käyttömuistia on 4 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 64 gigatavua, jonka laajentaminen käy myös Y6p:ssä korkeintaan 512 gigatavun microSD-muistikortilla.

Akun kapasiteetti Huawei Y6p:ssä on mittavat 5 000 milliampeerituntia ja lataus käy Micro-USB-liitännän kautta. Huawein mukaan akusta riittää virtaa jopa 20 tunnin nettiselailuun tai 32 tunnin videotoistoon. Älypuhelimen akkua voidaan hyödyntää myös käänteiseen lataukseen, ja näin ladata virtaa muihin laitteisiin.

FM-radioantennin ansiosta sisäänrakennettua radiota voi kuunnella avulla myös ilman kuulokkeita.

Puhelimen mitat ovat 159,07 x 74,06 x 9,04 millimetriä ja paino 185 grammaa. Värivaihtoehtoja ovat musta, vihreä ja purppura. Purppurassa ja vihreässä mallissa on takapaneeli, joka on valmistettu kahdeksanvaiheisen prosessin avulla ja jossa on erikoistehostekuvio.

Ohjelmistona Huawei Y6p:ssä on Android 10 -pohjainen EMUI 10.1. Google-palveluja laitteesta ei esiasennettuna löydy, vaan käytettävissä on esimerkiksi Huawein oma AppGallery-sovelluskauppa ja Huawei Mobile Services -taustapalvelut sovelluksille.