Huawei Watch 3 ja Watch 3 Pro -älykellot julki - varustettu HarmonyOS-käyttöjärjestelmällä ja mobiiliverkkoyhteydellä

Huawei on julkistanut uudet älykellonsa Huawei Watch 3:n ja Huawei Watch 3 Pron.

Huawei Watch 3 -sarja tulee Huawein mukaan Suomessa myyntiin elokuussa. Huawei Watch 3:n suositushinta on 399 euroa ja Huawei Watch 3 Pro:n 449 euroa.

Huawein aiempien älykellojen tavoin uutuudet eroavat tyyliltään ja kooltaan. Huawei Watch 3 on hieman pienikokoisempi ja elegantimpi, kun taas Huawei Watch 3 Pro on suurempi ja myös jykevämpi ulkonäöltään. Tarjolle tulee erilaisia tyyliversioita fluoroelastomeeri-, nailon-, nahka-, teräs- ja titaanirannekkeilla.

Uusissa älykelloissa on ensi kertaa Huawein uusi HarmonyOS-käyttöjärjestelmä, joka tuo niihin Huawein viimeaikaisia älykelloja monipuolisemmat toiminnot sekä sulavamman käyttöliittymän. Kellotaulut voivat sisältää erilaisia tietoja ja olla myös animoituja. Valmiina kellotauluja on yli 30 kappaletta ja erikseen ladattavia kellotauluja on tarjolla yli 1 000 kappaletta, ja oman liikkuvan kellotaulun voi halutessaan luoda myös puhelimella käyttäen taustana 5-10 sekunnin videota.

Eri sovellusten avaamiseen Huawei Watch 3 -kelloissa on myös uusi ruudukkovalikkonsa. HarmonyOS-älykellot tukevat asennettavia sovelluksia, joita voi asentaa suoraan kellon AppGallery-sovelluskaupan kautta. Mukana ohjelmistossa on myös Huawein Celia-ääniavustaja.

Huawei Watch 3 ja Watch 3 Pro eri tyyleissä.
Huawei Watch 3 ja Watch 3 Pro eri tyyleissä.
Huawei Watch 3 -kellojen kellotauluja.
Huawei Watch 3 -kellojen kellotauluja.

Molemmissa Huawei Watch 3 -kelloissa on pyöreä 1,43 tuuman AMOLED-näyttö 466×466 pikselillä (326 pikseliä tuumaa kohti). Näytön kirkkaus yltää jopa 1 000 nitiin.

Ominaisuuksissa uusi merkittävä lisäys Huawei Watch 3 -kelloissa on myös itsenäinen 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys sisäänrakennetun eSIMin avulla. Kellot tukevat myös suoraan puheluja sisältäen kaiuttimen ja mikrofonin. Tavallisten puhelujen lisäksi tuettuna on Huawei MeeTime -palvelu. Lisäksi kellon sisäänrakennetulla yhteydellä mahdollista on musiikin suoratoisto Huawei Music -palvelusta (tulevan ohjelmistopäivityksen jälkeen), minkä lisäksi vaihtoehtoisesti soittolistat voi synkronoida HarmonyOS-älypuhelimista.

Akunkeston Huawei Watch 3:ssa kerrotaan yltävän tyypillisessä käytössä kolmeen päivään ja Huawei Watch 3 Prossa viiteen päivään mobiiliverkkoyhteys käytössä kahden tunnin ajan päivässä ja muuten Bluetooth-yhteys älypuhelimeen. Osittain tässä näkyy myös se, miten uudet Huawei-älykellot ovat käyttöliittymältään ja toiminnoiltaan aiempaa edistyneempiä. Silti erillisessä virransäästötilassa ilman mobiiliverkkoyhteyttä myös Huawei Watch 3 yltää aiempien Huawei-älykellojen tarjoamaan kahden viikon akunkestoon ja Huawei Watch 3 Prossa akunkesto on  näin jopa kolme viikkoa.

Virransäästötilassakin käytössä on yhä esimerkiksi animoidut kellotaulut, sykkeen mittaus ja unen seuranta sekä Bluetooth-puhelut – kahden ja kolmen viikon käyttöajat on mitattu 30 minuutilla Bluetooth-puheluja per viikko, 90 minuutilla seurattavia harjoituksia GPS:llä per viikko, ilmoitukset päällä sekä 200 näytön herätyksellä päivässä.

Huawei Watch 3: Active Edition, Classic Edition, Elite Edition.
Huawei Watch 3: Active Edition, Classic Edition, Elite Edition.
Huawei Watch 3 Pro: Classic Edition, Elite Edition.
Huawei Watch 3 Pro: Classic Edition, Elite Edition.

Luonnollisesti mukana Huawei Watch 3 -kelloissa on yhä ympäri vuorokauden toimiva sykemittaus, veren happipitoisuuden mittaus sekä muut tavanomaiset aktiivisuuden, harjoitusten, stressin ja unen seurantatoiminnot. Uutuutena mukana on myös ensi kertaa jatkuva ihon lämpötilaa mittava anturi aiemmin tuttujen kiihtyvyys-, gyroskooppi, kompassi-, barometri- ja valoisuusanturien lisäksi.

Mukana on tuki yhteensä yli 100 harjoitusmuodolle – kattava tuki 19 eri harjoitusmuodolle sekä lisäksi suppeammin vielä 85 eri harjoitusmuodolle. Automaattisesti kellot tunnistavat kuusi yleisintä harjoitusmuotoa. Mukana on myös kaatumisen tunnistus sekä SOS-hätätoiminnot.

Aktiivisuustoimintojen lisäksi Huawei Watch 3 -kellot muun muassa esittävät ilmoituksia paritetusta älypuhelimesta ja mahdollistavat esimerkiksi kameran kauko-ohjauksen yhteensopivien HarmonyOS-älypuhelinten kanssa.

Rakenteessa sekä Huawei Watch 3 että Huawei Watch 3 Pro sisältävät kyljellään pyöritettävän ja painettavan kruunupainikkeen sekä toisen toimintopainikkeen. Kruunupainike on viimeistelty tyylikkäästi Huawei Watch -tekstillä. Painike toimii yhdessä värinäpalautteen kanssa.

RAM-käyttömuistia Huawei Watch 3 -kellot sisältävät 2 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 16 gigatavua. Yhteyksistä tuettuna on myös Bluetooth 5.2 ja 2,4 gigahertsin Wi-Fi. Paikannuksen osalta tuettuna on GPS, GLONASS, BDS ja Galileo.

Runko Huawei Watch 3:ssa on ruostumatonta terästä ja Huawei Watch 3 Prossa titaania. Tausta on keraaminen. Huawei Watch 3 Prossa on lisäksi käytössä safiirilasi.

Huawei Watch 3:n mitat ovat 46,2 x 46,2 x 12,15 millimetriä ja paino 54 grammaa ilman ranneketta. Huawei Watch 3 Pron mitat ovat 48 x 49,6 x 14 millimetriä ja paino 63 grammaa ilman ranneketta. Vedenkestävyydeltään kellot on 5ATM-luokiteltu eli ne kestävät upotuksen jopa 50 metrin syvyyteen asti.

Erilaisen muotoilun ja materiaalieron lisäksi vain Huawei Watch 3 Pron erikoisuutena on kahden taajuuden satelliittipaikannus, joka on nopeampi ja tarkempi. Näitä eroja ja pidempää akunkestoa Huawei Watch 3 Prossa lukuun ottamatta ominaisuudet ovat Huawei Watch 3:n kanssa samanlaiset.

Huawei Watch 3 -kellot ovat yhteensopivia Android 6.0 / Apple iOS 9.0 -käyttöjärjestelmäversioiden ja uudempien kanssa.

Huawei Watch 3 Pro.
Huawei Watch 3 Pro.